Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg ennyit ér ma a becsület?

Tényleg ennyit ér ma a becsület?

Figyelt kérdés
A múltkor busszal utaztam és ahova leültem, a mellettem lévő ülésen volt egy pénztárca. Kb öten voltunk a buszon, a közelemben senki, kinyitottam, volt benne 2500 Ft meg valamennyi apró, előrevittem a buszsofőrnek, megköszönte, kész, nem nagy sztori. De eddig ahány embernek elmeséltem, mindenki leszidott, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy nem vágtam zsebre. Éppen inni mentem haverokkal és ott mondták, hogy most mennyit ihatnánk ingyen. Tényleg ennyire abnormális becsületesnek lenni? Az lett volna a természetes, ha zsebrevágom azt a pénzt, amiért más megdolgozott?
2015. febr. 22. 14:27
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

"Ettől függetlenül, számomra megnyugtató az, hogy legalább én megteszem az első lépést és továbbadom, és szomorú hogy te már ennyire sem vagy képes."

Pontosan erről van szó. Ha leadom a sofőrnek van rá esély, hogy visszakerül a jogos tulajdonoshoz, de ha elteszem akkor tuti hogy nem. Lehet gondolkodni...

2015. febr. 22. 20:47
 32/39 anonim ***** válasza:

Kedves 30-as,és még a sok nagy becsületes!

Nagyon is értem az egész szitut,de a naivságnak is van határa.

Lehet hogy egy vidéki volán falubeli végállomása esetén más a helyzet,de pl.egy bkv 9-es viszonylaton Kőbánya alsónál este 9-kor nem hinném,hogy sok értelme lenne leadni a sofőrnek a pénzt,hacsak nem ketten innátok el.

2015. febr. 22. 20:47
 33/39 A kérdező kommentje:

32-es

Ebben is van igazság, hogy falun más, de ha neked nem tétel 2500 Ft inkább hagyd ott az ülésen mintsem, hogy eltedd.

És most felgteszem megint a fő kérdést: tényleg ennyit ér a becsület???

2015. febr. 22. 20:52
 34/39 anonim ***** válasza:

32 vagyok,erre megint csak azt tudom írni,hogy egy vidéki volánon a falubeli végállomáson ott hagynám,de egy bkv....blablabla,nincsértelme otthagyni,mert egy másik homár úgyis elveszi,pepiál rajta,és pont téged fog megverni,mert nincs rajtad sapka.

:)

2015. febr. 22. 20:58
 35/39 A kérdező kommentje:
Piáljon be rajta és verjen meg, én is bepiáltam aznap este, de a saját pénzemből, ami jogosan húzta a zsebemet és lehet, hogy valakinek nagy örömet okoztam azzal, hogy leadtam. Mindenki döntse el maga. :D
2015. febr. 22. 21:04
 36/39 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a sofőr piált be legjobban,és itt a vége a mesének.

Jó éjszakát gyerekek!

:)))

2015. febr. 22. 21:07
 37/39 A kérdező kommentje:

Főleg, hogy nem is iszik alkoholt. :DD

Jólvan akkor elmegyek aludni, tiszta lelkiismerettel úgyis könnyű. ;)

2015. febr. 22. 21:21
 38/39 anonim ***** válasza:

"Nagyon is értem az egész szitut,de a naivságnak is van határa."

Nem tartom naivnak magam, de úgy vagyok vele, hogy akkor sem én voltam az aki zsebre vágja más pénzét, hanem legalább az első lépést megteszem hogy visszajusson hozzá.

Ezzel szemben te rögtön azzal jöttél hogy zsebre vágnád meg hogy "vettem volna finom pezsgőt rajta,mulattam volna azon,hogy hogy lehet valaki olyan bakelit,hogy elhagyja a pénzét". Ez meg szimpla rosszindulat.

2015. febr. 22. 21:44
 39/39 anonim ***** válasza:
Én eltettem volna. Ha iratok lettek volna benne, akkor persze vissza a tulajdonosnak(bár a pénzt úgy is kivettem volna).
2015. febr. 26. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!