Tényleg ennyit ér ma a becsület?
19 menj már a....,én a 14-es vagyok.Mi az,hogy szemrebbenés nélkül ellop bármit???
Az,hogy találsz egy kis pénzt,mert volt egy felelőtlen idióta,aki képtelen olyan zsebbe tenni a tárcáját,hogy ne hagyja el,teljesen más,mint szemrebbenés nélkül ellopni valamit.
És még egy félnótás sofőrnek oda is adja,aki ahogy kiteszi a lábát a buszból,öblíti is le a torkán a stexet.
Hidd el nekem,hogy ha Te hagynád el a pénzedet,soha senki vissza nem adná,csak jössz itt a becs.dumával.
Még ha lenne mellette cím vagy irat,akkor is ki a fene fog egy órát állni a postán visszaküldeni a pénzt.
Mindenki vigyázzon az értékeire,ilyen világot élünk.
Egyszer 25 éve minden iratomat bent felejtettem egy telefonfülkébe Pesten,amikor kitettem valamiért a könyv mellé arra a kis polcra,Azt hiszed valaki is visszaküldte?
Jogsi,személyi,bérlrt,minden egyéb...
Egy batyu brét kaptam meg,mehettem mindent újra csináltatni...
Üdv.
"ÉS akkor még egyesek hangzatos ideológiákat is gyártanak hozzá, hogy miért is tették jól, hogy loptak, és más embert megkárosítottak."
Jaja, ez a legszánalmasabb az egészben, hogy még meg is magyarázza hogy miért is érdemli ő meg ezt a pénzt. Olcsó prolik, akik még a wc papírt is a munkahelyről lopják el.
"mert volt egy felelőtlen idióta,aki képtelen olyan zsebbe tenni a tárcáját"
Azért elég paraszt dolog felelőtlen idiótázni valakit, csak mert 1x elhagyja valamijét. Főleg annak fényében vicces, hogy te is voltál akkora balf..sz hogy így járj, és gondolom adott esetben virult volna a fejed ha visszaviszi valaki az irataid.
"és igenis vettem volna finom pezsgőt rajta,mulattam volna azon,hogy hogy lehet valaki olyan bakelit,hogy elhagyja a pénzét"
Márt nem azért mondom, de ha neked 45 évesen nem sokra vihetted ha talált pénzen tudsz csak mulatni a másik kárán... :)
23 ne röhögtesd már ki magadat,áruld már el,ki a fenének adjam oda a pénzt?A sofőr elteszi a végállomáson.
Persze,majd mondod neki,hogy álljon már félre legyenszíves itt a Kálvin téren,és álljunk neki írni egy átvételi bizonylatot,hogy én Balak Béla találtam 2500 Ft-ot,és átadtam Önnek Kormányos Bálint 9-es autóbuszvezetőnek,aki majd leadja a lét az Akácfába...
Ha valakit létnék,hogy félig kilóg a bukszája a zsebéből,szólnék,hidd el,hogy csávókám,jobban rakd el,mert elhagyod...,de egy talált 2500 Ft.Lehet,hogy valami hobo hagyta el,aki előtte zsebelt ki valakit.
Ne viccelj már itt a nagy becsületességgel.
Egyébként nagyon jól élek,és egyátalán nem örülök más kárának,de ahogy én 10-szer le tudom ellenőrizni,hogy cippzáros jó zsebbe tettem az irataimat,meg telefont,pénzt,stb.,úgy más is meg tudná tenni,és akkor nem hagyná el.
"Az,hogy találsz egy kis pénzt,mert volt egy felelőtlen idióta,aki képtelen olyan zsebbe tenni a tárcáját,hogy ne hagyja el,teljesen más,mint szemrebbenés nélkül ellopni valamit."
Pedig pont ez jelenti azt, hogy szemrebbenés nélkül ellop bármit.
Tudod, nem csak akkor kell tisztességesnek lenni, amikor szem előtt vagy.
Ne próbáld szépíteni, egy mocskos tolvaj vagy, aki szerebbenés nélkül ellop bármit, amit csak tud.
Ez meg az erkölcsi fertő netovábbja. Azért, mert más valaki nem volt tisztességes, szerinted helyessé teszi azt, hogy te is lopsz, amit lehet?
#27: ha nem deríthető ki a talált tárgy tulajdonosa, azt a megtaláló köteles a hatoságok számára hiánytalanul, változatlan állapotban leadni. Amennyiben ezt nem teszed meg, 20 ezer forintig szabálysértést kvöetsz el, afölött bűncselekményt. Ha ebből valaha ügy lenne, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lenne.
Úgyhogy ti jópáran, legyetek rá büszkék, hogy mocskos bűnözők vagytok, méghozzá az álszent, gerinctelen fajtából.
Még mielőtt bármit is írok, köszönöm a válaszokat!
Hogy pontosítsak, a buszsofőr egy falubeli ember, aki pont arról híres, hogy egy legyet sem tudna lecsapni, tudom szélsőségesnek tűnik, de tényleg az. :D
Azoktól akik zsebretették volna a pénzt megkérdezem:
Miben más ez mint az, hogy bemegyek a házába és elviszek egy 2500 Ft értékű valamit? Jó persze otthagyta, de ez tényleg indok arra, hogy meglopjam? Mert ez lopás. Lehet hívni megtalálásnak, de akkor is az.
Ha nem vagyok rászorulva mégis miért tegyem el? Ha a sofőr elrakja az ő baja, ő kell elszámoljon a lelkiismeretével, bár mégegyszer leírom senki sem úgy ismeri.
Elérhetőség nem volt benne, ha lett volna én sem biztos, hogy leadom a sofőrnek, hanem felkeresem a gazdát.
Lehet, hogy hülye vagyok, de inkább vagyok becsületes hülye, mint 2500 Ft-al gazdagabb tolvaj.
Az én lelkiismeretem tiszta, ha valakinek belenézek a szemébe és azt mondom, hogy én nem loptam soha egy forintot sem, legalább tudom, hogy igaz!
"23 ne röhögtesd már ki magadat,áruld már el,ki a fenének adjam oda a pénzt?"
Nem röhögtetem ki magam, mondtam is az elején, hogy nekem is kétségeim lennének hogy 3-4 emberen keresztül valószínűleg sosem ér el a pénz a tulajdonoshoz.
Ettől függetlenül, számomra megnyugtató az, hogy legalább én megteszem az első lépést és továbbadom, és szomorú hogy te már ennyire sem vagy képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!