Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg ennyit ér ma a becsület?

Tényleg ennyit ér ma a becsület?

Figyelt kérdés
A múltkor busszal utaztam és ahova leültem, a mellettem lévő ülésen volt egy pénztárca. Kb öten voltunk a buszon, a közelemben senki, kinyitottam, volt benne 2500 Ft meg valamennyi apró, előrevittem a buszsofőrnek, megköszönte, kész, nem nagy sztori. De eddig ahány embernek elmeséltem, mindenki leszidott, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy nem vágtam zsebre. Éppen inni mentem haverokkal és ott mondták, hogy most mennyit ihatnánk ingyen. Tényleg ennyire abnormális becsületesnek lenni? Az lett volna a természetes, ha zsebrevágom azt a pénzt, amiért más megdolgozott?
2015. febr. 22. 14:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Tényleg, az mitől jó, hogy a buszsofőrnek adtad oda?

Ugyan mán. Én a pénzt zsebretenném, a tárcát meg elpostáznám a tulajnak.

2015. febr. 22. 15:02
 12/39 anonim ***** válasza:
Én minden szó nélkül elraktam volna.Nem egy hatalmas összeg, így járt aki elhagyta.Legalább meg lett volna az ebédpénzem:D Vagy elittam volna én is.Elég nagy tévedésben élsz ha azt hiszed hogy a sofőr majd foglalkozik ezzel.Elissza ő is ugyanúgy, ne aggódj.
2015. febr. 22. 15:06
 13/39 anonim ***** válasza:
60%

jól tetted, a buszsofőr is biztos leadta a talált t. osztályra. A becsület sokat ér, nem lett volna örömöd abból a pénzből.

Mindenkinek önmagával szemben vannak kötelezettségei, mindegy, ki, mit mondd. A te saját lelkiismeretedre hallgass, akkor jó úton vagy.

József Attila

KÉT HEXAMETER

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

2015. febr. 22. 15:09
 14/39 anonim ***** válasza:
39%

7 vagyok.

45 éves vagyok,én már annyiszor voltam rossz helyzetben,annyiszor bíztam a becsületességben,meg az emberekben,de hiába.

Úgyhogy őszintén,úgy zsebre vágtam volna a pénzt,mint a p.,és igenis vettem volna finom pezsgőt rajta,mulattam volna azon,hogy hogy lehet valaki olyan bakelit,hogy elhagyja a pénzét.

2015. febr. 22. 15:09
 15/39 anonim ***** válasza:
Te jól csináltad, csak így a sofőr járt jól. [link]
2015. febr. 22. 15:11
 16/39 anonim ***** válasza:

Ėn ilyen esetben postàn adom fel vagy szemelyesen ha kozelemben lalkik az illeto, mivel ha oda adod a buszsofornek, agy hasonloknak, nem bizyos hogy zsebre vagja, illetve vagy a szemelyes papirokat adja fel! Nem biztos hogy mindenki ugy gondolkozik,mint te vagy en ! A buszsofor nem adott bizonylatot paport arrol hogy te ezt odadatad stb...igy zsebre vagja es ugymond, valamelyk utas zsebrevagta mert neki senkisem adta le! Ilyen egyszeru!

legkozelebb postan adfel ha a cim elerheto reszedre!

2015. febr. 22. 15:14
 17/39 anonim ***** válasza:
78%

Nem! Vannak normális emberek is, csak kevesen! Anyukám elhagyta a tárcáját a postán, aznap délután jött hozzánk biciklivel egy középkorú nő, és visszaadta ugyanolyan állapotban. Vannak még jó emberek!

Akik meg nem így cselekednek, azoktól meg kérdezem, hogy miért bosszankodnak, ha fordított helyzetben találják magukat?

2015. febr. 22. 15:24
 18/39 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos igen. És általában pont azok nyúlnák le szemrebbenés nélkül, akik a legtöbbet papolnak a becsületről és tisztességről.

Sokan pár forintért képesek eladni a becsületüket.

2015. febr. 22. 15:39
 19/39 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként a válaszokból is látszik, hogy az emberek zöme (#1, #3, #5, #11, #12, #14) ha lehetőség van rá, szemrebbenés nélkül ellop bármit, amire alkalma nyílik. ÉS akkor még egyesek hangzatos ideológiákat is gyártanak hozzá, hogy miért is tették jól, hogy loptak, és más embert megkárosítottak.

Gerinctelenség netovábbja.

2015. febr. 22. 15:49
 20/39 anonim ***** válasza:

#14 ilyen hozzáállással meg is érdemled, hogy megkárosítsanak! Remélem, jópárszor részed lesz még magadhoz hasonló féreg emberekkel!

Hogy 45 évesen ilyen szintre tudtál csak elérni, ahhoz meg gratulálok.

2015. febr. 22. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!