Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen sarka katákról, vajna timikről meg hódi pamelákról? : D

Figyelt kérdés
2015. febr. 16. 09:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az nekem is tetszett :D Amúgy nyolcas, ha rám célzol... én értelmesnek tartom magam - más kérdés, hogy ki mit gondol rólam, amúgy nem érdekel :D -, és elég keménynek tartom azt, amiket kommentekben olvasok szerencsétlenekről fb-n meg a hírportálokon (hvg, index hivatkozások). És nem értem, bár lehet IQ harcos is vagyok. :D

Csupán feltettem egy kérdést, mindenféle hátsó szándék nélkül.

2015. febr. 16. 10:49
 12/18 anonim ***** válasza:

( nem nyert) "kompetenciád " ez az a szó, ami a jolly joker most mindig és mindenhol, azoknak akik nem tudnak/akarnak mélyebbre ásni, ahol a dolgok szomorúakká válnak

Thomas Mann válasza a kérdésre - mert nem a nyelvtan a bajom, hanem a szint, amelyet ez a stílus képvisel:

"Mily háboríthatatlan nyugalom volt Knaak úr tekintetében! Nem nézett ő a dolgok mélyére, odáig, ahol bonyolultakká és szomorúakká válnak; szeme nem tudott egyébről, mint hogy barna és szép."

2015. febr. 16. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem, a "nyelvi kompetencia" kifejezés mint szakszó Chomsky (1967) óta arra a képességre utal amelynek segítségével egy anyanyelvi beszélő anyanyelvének bármely mondatáról képes eldönteni hogy az adott nyelven helyes-e, jólformált mondatokat képes produkálni, illetve kontrasztba állított jólformált mondatok között jelentésbeli eltéréseket képes érzékelni. A mélyebbre ásásról annyit hogy nyelvész vagyok (Igen, papírom is van róla, valamint publikált tanulmányaim is) így nem gondolom hogy mélyebbre kellene ásnom. A kérdező "többesszámozása" nem helytelen, mint ezt fent leírtam, hanem többletjelentést/eltérő jelentést képvisel az egyes számú alakhoz képest. Ezt példával is illusztráltam, de megteszem még egyszer:

(Óvodás csoportban több Péter nevű gyermek van. Óvónéni a másiknak:)

-Hogy ezek a Péterek mennyire eleven gyerekek.

Itt a "Péter" tulajdonnév egyenlő a "Péternek nevezett gyerekek" szerkezettel szemantikailag.

Példa 2:

(Obama a nemveztvédelem vezetőjének:)

Hogy nekem mennyire elegem van ezekből a Saddamokból már

(= elegem van a közel keleti diktátorokból, illetve az ellenük folytatott állandó háborúskodásból)

Ezt a típust képviseli a kérdező mondata is, gyakorlatilag a Tulajdonnév melléknevesül. Így már vili?

2015. febr. 16. 12:26
 14/18 anonim ***** válasza:

vili,vili csak az nem, hogy neked miért nem vili, hogy mi a bajom: nem a nyelvtan, hanem az, hogy általánosít és felszínes pletykálásba kezd így az ember. Megvili-tásra: 'hogy milyen értetlenek ezek a 61%-osok, ezek a nyelvészek, ezek a Tóth Ágnesek ' (a név illusztráció)

-ilyesmi. De elég is az offból.

2015. febr. 16. 12:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha a felszínes pletykálás a probléma akkor miért a nyelvhasználatba kötöttél bele az első hozzászólásodban? Írhattad volna azt is hogy "Undorítónak tartom hogy emberekről felszínes benyomások alapján alakítasz ki véleményt" Például. De azt hogy neked igazából azzal van bajod hogy szegény sarka katák diszkriminálva vannak, csak azután említetted meg hogy felhívtam rá a figyelmed hogy nincs igazad. (akkor sem expliciten, megjegyzem) De részemről is elég az offból. A sarka katákkal pedig az a bajom hogy felszínesek és végtelenül ostobák.
2015. febr. 16. 12:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Ők is prostik csak nem az út szélén. Nő vagyok és mindhárom pasitól hánynék.Ja és nem pamala hanem pamÉla. Broáf
2015. febr. 16. 14:44
 17/18 anonim ***** válasza:
A legundorítóbb nők közé tartoznak, akik a gazdag férjükből élnek meg.
2015. febr. 16. 16:15
 18/18 anonim válasza:
Hódi Pamela nekem nagyon unszimpatikus,az is köztudott,hogy prostituált volt. Vajna Timi... szorgalmas meg lelkes,de néha nagyon furcsán és bután viselkedik. Sarka Kata legalább szép, az utóbbiak nem. HP kifejezetten rusnya
2017. jan. 12. 16:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!