Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz hogy a művészek fizikaila...

Igaz hogy a művészek fizikailag közvetlenebbek? Miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam aki suli mellett színész és folyamatosan ölelget mindenkit meg hozzájuk ér. (Nem zavaróan) és ő azt mondja hogy náluk mindenki ilyen. Meg az exem néptáncolt és ő is ezt mondta hogy náluk is ez a normális.

Vajon ez tényleg normális vagy az a normális ahogy a normál emberek csinálják? Engem nem zavar egyik sem csak nekem nem jutna eszembe ennyi embert ölelgetni meg nem is értem minek?

febr. 5. 23:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan hobbik/művészeti ágak, amiket főleg extrovertáltabb emberek űznek. A színészet biztosan ilyen, de valószínűleg a tánc is. Ha sok extrovertáltat összezárz, ráadásul ugyanazzal az érdeklődési körrel, abból ez lesz. :)
febr. 5. 23:58
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Én picit művészléleknek tartom magam, de nem színészkedtem meg táncoltam, hanem rajzoltam.

Nem tartom magam introveltáltnak egyáltalán, sőt, de az tuti, hogy nem "fogdosok" senkit indokolatanul, és nem is szeretem, ha illetéktelenek betörnek a személyes szférámba.

Teljesen egyetértek az első válaszolóval.

febr. 6. 01:32
 3/10 anonim ***** válasza:
18%

Nem véletlen az érintésterápia sikeressége fejlett népeknél.

Bizony a magyarok sajnos nincsenek még azon a szinten, hogy közvetlen testi érintéseket, egy rövidebb-hosszabb ölelést, masszázst, puszit fel tudjanak dolgozni. Egyenesen írtóznak, meg személyes tér, stb.

Mi bajotok lesz, ha valaki kedvel és megölel? Erre nem még senki nem adott választ.

Onnan indul ez sajnos, hogy rengetegen, de tényleg rengeteg sokan nincsenek jóban a saját testükkel. "Ne ölelgessen, mert érezni fogja a hurkáimat" Ugye, hölgyek? Biztos akar valamit, stb. Az önbizalom és a bizalomhiány áll mögötte.

febr. 6. 09:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én pl a saját anyámmal se szeretek ölelkezni. Tehát nem, nem igaz
febr. 6. 11:32
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

Számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy engem olyan ölelgessen, akinek nincs erre "jogosultsága". Ez protokoll. Az indokolatlan, protokollon kívül ölelgetések stb számomra érzelmi manipuláció kategóriába esnek. A színészek nagyon jól tudnak manipulálni, ez a szakmájuk.

3# KataCoach

most mit mondjak neked? én csak egy fejletlen mugli magyar vagyok ugye, aki nincs a te szinteden. Innentől fölösleges is bármit kommunikálnom feléd, "virtuális ölelésed", amit a 3-as válaszban kaptam tőled, már bőven elég nekem:D

febr. 6. 11:58
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Na jó, azért lássuk be, hogy az "ölelget mindenkit" kifejezést a kérdező saját szemszögéből írta le és egy vélhetően fiatal diáklányról van szó, aki az osztálytársait és a vele jóban lévő egyéb kortársait öleli meg. Szerintem ebben semmi extra nincs. Gondolom ő sem öleli meg a boltban a kasszást meg a hivatalban a Kati nénit.
febr. 6. 12:08
 7/10 anonim ***** válasza:
28%

de még azért eszembe jutott, Kata.

"Nem véletlen az érintésterápia sikeressége fejlett népeknél."

Dániát lehet fejlett népnek venni? sógorom dán statisztikus prof. Megpróbálhatod ölelgetni, sok sikert:D

febr. 6. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

6#

Igen igazad van ebben. De tényleg létezik az a jelenség, hogy valaki "idegen" ölelgetni szeretne, én gyakran találkozok ezzel. Nem igaz, hogy egy tartalmatlan ölelés annyira jó hatással lenne bármikor bárkire. Ez olyan, mintha a "szeretlek" szót csépelnénk el bárkire. Ekkor mit mondjak a páromnak?:D

febr. 6. 12:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a skandinávok is nagyon távolságtartóak, de ez kultúrális jellegzetesség. Máshol meg boldog-boldogtalan puszit akar neked adni, akkor is ha te férfi vagy meg ő is. :)

Én még sosem tapasztaltam azt, hogy teljesen idegen ölelgetni akarna.

febr. 6. 13:10
 10/10 anonim ***** válasza:

9#

"Máshol meg boldog-boldogtalan puszit akar neked adni, akkor is ha te férfi vagy meg ő is. :)

Én még sosem tapasztaltam azt, hogy teljesen idegen ölelgetni akarna."

Itt én ellentmondást érzek:)

De azért értem mit akarsz mondani. Én már tapasztaltam ezt teljesen idegenek részéről is, pl aznap ismerkedtünk meg, szimpinek talált és megkért, hogy hagy ölelhessen meg. Én ezeket nem utasítom vissza, de én ezt nem teszem másokkal, nekem ő még idegennek számít. Nem hígítom a kapcsolataimat velük.

De vannak konkrétan ölelgetős emberek is, akiket "részben ismerek" és mindig mindenkit ölelgetnek. Én ezt nem preferálom, de az ő dolguk.

febr. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!