Ti tudnátok bízni egy olyan taxisban, aki emberkereskedőt szokott fuvarozni?
Én 23 éves lány vagyok, és a taxisnak a 13 éves lányát korrepetálom.
Köszi a válaszokat!
Ja, már értem. :)
Hát igen, nem a rokonom, de a taxisofőr mondhat bármit, nekem nincs bizonyítékom...csak annyit tehetek, hogy tovább korrepetálom a lányát, vagy pedig messziről elkerülöm. Azért bizonytalanodtam el, mert nagybátyám szerint ez nem durva, és hogy alkalmazkodni kell, mikor korrepetál az ember (mert ő is korrepetál). Csakhogy nekem nem ér annyit a korrepetálás, hogy megmondja, hogy mit csináljak, meg hogy ilyesmiknek tegyem ki magam...ha van egyáltalán veszélye ennek. Ezért kérdezlek titeket, mert én most be vagyok rezelve, hogy elraboltat, vagy ilyesmi, de ilyen nézőpontból nem tudom felmérni, hogy ennek mekkora a valóságalapja.
Nem tudom. Mert ha elkap, akkor úgyis rájövök, így meg akkor azt mutatja, hogy elárul nekem titkokat, és így hátha bízok benne. XD :D
Meg amúgy rákérdezett, hogy és szüleid támogatnak? Mondtam, nem, csak az állam, meg én magamat, meg a barátaim. És kérdezte még, hogy mi is az életcélom, hogy mikor végzem el az egyetemet. Mondtam, hogy két év múlva.
Úgy, hogy gondolkozol, mert arra való az agyad. Csak egy példa. Az is nagy észre vall, hogy miután teljesen lehülyéztelek, még udvarolsz (nem tudom, hogy viccből csinálod-e, de nem lényeges az).
Itt egy cikk:
Ebben leírja, hogy:
"Moldovában virágzik az emberkereskedelem, rengeteg lányt és aszszonyt visznek erővel vagy csellel külföldre, ott többnyire szexuális szolgáltatásokra kényszerítik őket - állapítja meg egy friss amerikai kormányjelentés. Becslések szerint a hétszázötvenezer külföldön dolgozó moldovai egy százaléka emberkereskedők áldozata, húsz százalékuk 18 alatti, az elrabolt, becsapott asszonyok döntő többségét otthon több gyerek várja. A legveszélyeztetettebb az a mintegy százezer 16 és 24 közötti nő, akik közül sokan iskolázatlanok és nincs munkájuk. Többnyire reménytelen falvakban élnek, könnyen megszédíthetők. A csempészek kezén Törökországba, Oroszországba, Ukrajnába, Dél- és Nyugat-Európába, az emirátusokba, Izraelbe kerülnek, de sokan végzik Romániában és Magyarországon is. A Balkánon a keresletet az amerikaiak szerint a békefenntartók is éltetik. Az árak 200 dollártól indulnak, és messze 20 000 fölött végződnek. Újabban egyre több férfi robotol az orosz építőiparban és a földeken, gyerekek kötnek ki bérkoldusként európai metropolisokban. "Mostanában sok áldozatot az ismerőseik és a családtagjaik csalnak lépre. A felhajtók gyakran falubeli nők, akik könnyen bizalmat ébresztenek földijeikben" - mondta lapunknak Britton Buckner, a CRS munkatársa. A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint a nagy hálózatok helyi partnerei többnyire újsághirdetésekkel palizzák be az embereket, kamu munkaerő-közvetítőt, utazási és modellügynökséget is működtetnek. Egy lokális bűnszövetkezet úgy negyven tagból áll, a menedzsment mellett külön személyzet foglalkozik a beszervezők beszervezésével, az átmeneti szállásokkal, az utazásszervezéssel, útlevél-hamisítással, és persze bedolgoznak gépkocsivezetők, utaskísérők, valamint erős emberek is. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!