Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudom feldolgozni a...

Nem tudom feldolgozni a "természetes" stresszes dolgokat sem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyukám depressziós, alkoholista immár körülbelül 4-5 éve(előtte is az volt, csak ekkor fogtam fel), azóta az idegeim tropára mentek.

4-5-ösre érettségiztem, a legjobb tanuló voltam, mégis itthon maradtam egy évet, hátha feltöltődöm(semmi munka, csak itthon tanulás). Mindenki mondja, hogy iszonyat szerencsés vagyok hiszen szó szerint semmit nem csinálok. ennek ellenére nem érzem jól magam, az alapvető stresszforrásokkal se bírkózom meg napról napra. Mondok egy példát: a barátok hívnak ide-oda, de a párom is. Választanom kell. Mondjuk a párommal megyek el, és aztán egész nap rosszul vagyok, de ez fordítva is igaz.

Vagy megbántanak egy apró szóval(pl. hogyy idegesítő vagyok), akkor egyből összetörök, nem pedig figyelmen kívül hagyom. Pánikbeteg is voltam, azon már túl vagyok.

Egyszerűen nem tudom, hogy erősítsem meg magamat.

Az iskolában, amikor még jártam, odáig fajult, hogy azt hittem mára tanulást se fogom tudni megoldani és magán tanulónak kell lennem, de Hála Istennek ez nem következett be akkor.

Hogyan tudnék MEGERŐSÖDNI? Hiába érnek új stresszhelyzetek, egyszerűen nem erősödök, csak "túlélek", de sose leszek erősebb, és egy idő után robban.

AKkor mi lesz, ha az életben tényleg nagy gondokkal kell szembe néznem?

2015. jan. 15. 09:33
 1/1 BatorK válasza:
Feküdj át másik fekhelyre, változtasd meg a hajviseletedet, járj sokat a természetbe, tarts állatot és okozz örömet másoknak. Ezeket nem kell mind megtenni, de mindegyik segíthet. Remélem :)
2015. jan. 25. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!