Az őszinteség ennyire rossz lenne?
Mert az emberek nem az igazságot akarják hallani, hanem azt, ami őket védi, vagy csak jólesik nekik.
Különben én azt szeretem, amikor valaki véleménye szerint tök őszinte velem (ami egyébként nem igaz, mert a beszélgetés mélysége soha nem éri el azt a pontot, hogy őszinteségnek tudjam nevezni a véleményét), pedig valójában csak sérteget, hogy ő jobban érezze magát, utána meg kijelenti, hogy fordítva is elvárja az őszinteséget, de minden szavamon megsértődik. Na ezt értse meg valaki :D
Szerintem meg kell tanulni egyenként kezelni az embereket. Valakinek egyáltalán nem szabad igazat mondani, valakivel nagyon tapintatosnak kell lenni, valakinek meg pont arra van szüksége, hogy őszintén leordítsák néha a fejét. Ez egy ilyen világ ilyen emberekkel, alkalmazkodni kell, ha jót akarsz:)
az őszinteség nem sokat számít ismeretlen emberek között.
Ha valakiről úgy mondod meg a véleményedet, hogy azt senki nem kérdezte, akkor nem őszinte vagy, hanem bunkó. (nem rád értem, hanem a jelenségre)
Az őszinteség egyébként sem egy objektív dolog, hiába hisszük azt róla. Ugyanarról az emberről őszintén állíthatom, hogy a világ legjobb embere, míg te is őszintén állítod, hogy a legaljasabb. Mindketten őszinték voltunk, mégsem jutottunk ugyanarra a véleményre. És ha ez nem volna elég, a saját igazságunk is folyamatosan változik, lehet, hogy ma imádom, 2 év múlva meg már megvetem ugyanazt az ember... Azért mert megváltozott mondjuk az értékrendem.
Az őszinteséget erősen túlértékelik. Az pedig kifejezetten zavaró, amikor valaki minden kérdés nélkül sérteget valaki mást és azzal takarózik, hogy "ilyen típus vagyok. Ami a szívemen, az a számon."
Szóval az őszinteség rossznak nem rossz, és bizonyos kapcsolatokban és élethelyzetekben fontos, de szerintem vannak fontosabb dolgok is.
De csak Te tudod eldönteni, hogy neked mennyire fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!