Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kegyetlen vagyok, amiért nem...

Kegyetlen vagyok, amiért nem szeretek adakozni?

Figyelt kérdés

Nem irigységből. Inkább mert mindig az jut eszembe, hogy annyi emberen segíthetnék, hogy csődbe is mennék. Akkor meg mi alapján válasszak ki valakit? A másik pedig: ki tudja nem e nyúlja le a gyűjtést szervező az adomány egy részét. Sajnos már hallottunk ilyet.

Viszont ha egy csöves leszólítana az utcán, hogy vegyek neki egy kiflit, valószínűleg szó nélkül vennék neki.

2014. nov. 28. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagy kegyetlen.Én sem adakozom.

Minden (tisztelet a kivételnek...ha van) adománygyűjtő központban segélyszervezetnél van olyan akinek butikja van...:(

Ha az utcán a hajléktalan ennivalót is elfogad akkor viszont jól teszed hogy ebben segítesz de CSAK ennivalót vegyél és ne pénzt adj rá...

2014. nov. 28. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem nekünk kell adakozni. Nem a szegényeknek kell a még szegényebbeket eltartani.

Az államnak kéne az ellopott milliárdokból erre is fordítania egy keveset. Ha olyan egetverő fizetésem lenne én is adakoznék mindenkinek, de egyenlőre örülök ha megtudom venni azt a karácsonyi ajándékot a gyermekemnek, amit szeretnék.

2014. nov. 28. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Utcán dossziéval kéregetőknek nem adok.Meg pl az adományboltokról is megvan a véleményem:Ha már egyszer valamit összegyűjtenek ingyen a szegények segítésére, akkor azt illene ingyen is adni, nem pedig pénzt bezsebelni érte és pénzért kínálni más kidobált vackát szintén szegény csórónak.

A koldulókat pedig tökéletesen megértem, ha nem akarnak élelmiszert elfogadni.Most őszintén, ti elfogadnátok ismeretlen embertől származó akármilyen enni, inni valót.Ki tudja, milyen okból mit keverhet bele.Ha csak poénból a titkon kukából kihalászott zsemlét adja oda neki és a következő sarkon halálra röhögi magát, már abba is rossz belegondolni.

Attól, hogy valaki kéreget, még nem jelenti azt automatikusan, hogy alkoholista is!!Ahogyan a közmunkások sem mind analfabéta, alkoholista cigók!Mer ugyebár van egy ilyen idióta sztereotípia is az "okos" magyar fejekben...

Én nem adok pénzt, csak nagyon ritkán, mert nekem is nagyon kevés van.De ha van valamiből feleslegem otthon, pl kinőtt ruha, stb, szívesen továbbadom.Én úgy szeretek adni, hogy felkeresem a szegény családot és átadom személyesen, így biztos, hogy megfelelő helyre jut.Adtam már kevéske pénzt is csövesnek.Nem törődtem vele, mire költi, nem az a 200 ft csinált, költse arra, amire jól esik.

2014. nov. 28. 18:47
 4/7 anonim ***** válasza:

*A másik pedig: ki tudja nem e nyúlja le a gyűjtést szervező az adomány egy részét

Ezért neked kell kiválasztani az adott egyént.

Több mint 1 éve történt, hogy egy az átlagnál jóval magasabb szinten lévő család nagypofával a Vöröskeresztes élelmiszeradományt próbálta megosztani velem, hogy vigyek haza, mert van bőven, és folyamatosan kapnak(lévén akkor olyan helyzetben voltam, és náluk takarítottam) képtelen voltam elfogadni. Nem is fogadtam el, mert felfordult tőlük, a közegüktől, a mocskuktól a gyomrom.Az egész családtól.

2014. nov. 28. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:

4+ Szóval te válaszd ki a családot, te, és ne egy olyan akinek jól csengő neve van, de már rég nem azt közvetítí, aminek indult.

A HAH-nak még nyugodtan adományozhatsz, ott ilyen nem fordul elő.

2014. nov. 28. 19:07
 6/7 KÁ ügynök00 válasza:
Nem. Én se adakozom.
2014. nov. 28. 19:26
 7/7 Koaxk Ábel ***** válasza:

Semmilyen szervezetnek, és semmilyen koldusnak soha, de soha nem adok pénzt, pedig megtehetném.

Viszont a hozzám közelállokat ilyen, vagy olyan formában folyamatosan segítem, van akit anyagilag, van akit egyéb módon.

2014. nov. 28. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!