Belemennétek így az emberölésbe?
Ha lenne egy gomb amit, ha megnyomtok meghal egy teljesen ismeretlen, random ember a földön és ti kaptok a számlátokra 1 milliárd (!) Ft-ot... Ti és a rokonok, barátok nem lehetnek a halottak, de lehet egy rendőr, egy orvos, egy fegyenc, stb. bárki. Így belemennétek a gyilkosságba?
És azzal a különbséggel, hogy akár ti, vagy egy családtagotok is lehetnek az áldozatok (1:7000 000 000 eséllyel), viszont annyiszor nyomnátok meg a gombot ahányszor csak akarnátok és minden esetben megkapnátok érte a pénzt? Ez esetben hányszor nyomnátok meg, ha egyáltalán?
Nem! Mert lehet, hogy egy olyan embert ölnék meg aki 99 éves, rákos (,vagy mit tudom én) és 5 perce lenne amúgy is hátra, de lehet, hogy egy 5 éves gyereket aki egyszer "megváltaná" a világot... Így, hogy nem tudom nem mennék bele. Egy többszörös sorozat gyilkost szívesen eltennék láb alól, de azt is úgy hogy egyenlő eséllyel induljunk, puszta kézzel.
Amúgy majdnem azt válaszoltam, hogy belemennék és a pénzel sokkal több embert mentenék meg, az a csóka akit megöltem járulékos veszteség. Viszont nem hiszem, ha lenne 1 milliárdom akkor kizárólag jótékony célokra tudnám költeni :/ Legfejtebb egy nagyon pici részét. Így a válasz továbbra is nem.
egyszer sem. Más élete árán meggazdagodni? mi abban a jó?
De mi van ha megteszem?..
az hogy:
nem is magamnak köszönném, hogy gazdag vagyok.... csak gondolj bele...meg kellett ölnöm egy embert, hogy most legyen 1 milliárd forintom.
Bárkit is öltem meg, őt valaki hiányolja, valaki sírt érte, szóval valakinek fájdalmat okoztam, de most 1 milliárd forinttal a számlámon ücsörgök egy luxus hotel medencéje mellett és élvezem az életet.....
szóval nem, ez hülyeség.
Első adandó pillanatban és első szembe jövő tárggyal megpróbálnám megölni azt aki ilyen szerkezetet megalkotta.
De amúgy ez már párszor volt kint :)
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem értem azokat akik kiemelik, hogy ártatlan embereket nem ölnének... Írtam, hogy akár egy fegyenc is lehet, pl. egy gyilkos. A véletlenen múlik.
Még jöhetnek válaszok!
8-as, simán.
Vicces, hogy ennyien azt hiszik, hogy vannak ártatlan emberek.
igaz, fegyenc is lehet vagy gyilkos, de lehet hogy nem.
egyébként sem a mi dolgunk az igazságszolgáltatás.
Meg aztán itt van ez is : "élni és élni hagyni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!