Miért fél sok ember a pókoktól?
Honnan ered a félelem? Jóval kisebbek mint mi, ártalmatlanok(legalábbis felénk), mégis irtózik tőlük a legtöbb ember. A legtöbb nő akit ismerek sikítva rohan tőlük, de sok férfi is tart a pókoktól. Miért van ez? Miért iszonyodunk ennyire egy állattól ami nem árt nekünk? Belénk van kódolva vagy egyszerűen ezt látjuk kisbaba korunktól és belénk nevelődik?
(
Köszi a további válaszokat!
Amúgy a víztől és a magasságtól való félelmet én elkülöníteném a pókoktól való félelemtől. Akinek tériszonya van az egy létra tetején is szédül/retteg, a víziszonyosok a medencébe sem mernek bemenni, ezek orvosi esetek. Egy kötélhídon vagy mély vízben meg a következmény miatt félhet sok ember. Egy nagy testű mezei pók viszont ártalmatlan, mégis fél tőlük az emberek nagy része.
Én el tudom képzelni, hogy ez egy tanult viselkedésminta, amit az emberek generációról generációra adnak át egymásnak..
Persze nem egy fontos téma/probléma ez, de érdekes kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!