Miért fél annyi ember a pókoktól? Ez valami ősi fóbia?
Általában, aki pókfóbiás, az nem attól fél, hogy megcsípik, hanem a pókok teljes lényétől undorodik, irracionálisan, megmagyarázhatatlanul.
Pont, mint aki a bezártságtól fél vagy tériszonyos. Nem logikus félelmek ezek.
Valószínűleg (de ezt csak gondolom), a pók "érdekes" mozgásával, sok lábával lehet összefüggésben, de igazából nem tudom.
Én amúgy általában nem undorodom tőlük, de akkor igen, ha nagy a potroha. Én ezt tartom undorítónak, nem tudom, miért...
Igen, egyébként ez is igaz, hogy én még olyan kisgyereket nem láttam, aki félt volna bármilyen rovartól vagy póktól...
Ezt valóban később tanulják csak el. A kicsik ált. játszanak mindennel, és semmi undor nincs bennük.
Én félek a pókoktől, mert annyira undorítóak, gusztustalanok. Szőrösek, és olyan sok lábuk van! És sok szemük van. És nagyon gyorsak, némelyiknek mérge is van. És kegyetlenek, amikor kiszívják a másik élőlény nedveit, meg behálózzák élve, meg ilyenek.
És még embert is esznek!
Kegyetlen... Ez igaz a legtöbb állatra a természetben. :) Ugyanakkor egyik sem szokott kedvtelésből gyilkolni, mindig csak élelmiszer-szerzési céllal. (Ez alól nagyon kevés állat kivétel, az emberek viszont sokszor annál inkább.)
Hát, szőrös, igen, meg a lába és a szeme is sok, ez tény... De lehet, hogy szegény meg minket tart undorítónak. :))
(De ez nem cikizés volt, pl. a húgom is undorodik tőlük. Csak mondom, hogy ez igazából teljesen relatív, és tuti, hogy valahogy úgy alakul ki az emberekben, ahogy a 2. Válaszoló is írta.)
Én amúgy a cserebogaraktól undorodok, de nagyon, az a halálom, mikor rajzanak... Szóval megértelek.
Betegek vagytok mindannyian, meg tanulhatnatok egy kis kuzdosportot, hogy megszunjon a felelmetek az idegenektol, szerintem nem csak pokoktol feltek, hanem a bekaktol is, az pedig tenyleg veszelyes allat még harapni se bir.
Még hogy embert esznek a pokok? Jajjaj.
Jobban felnek a pokok az embertol mint az emberek a pokoktol.
Majd eljon az ido egyszer amikor software-t lehet cserelni az agyatokban, mert az bizonyos hogy programhibasak vagytok (gyk.selejtek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!