Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért fél annyi ember a...

Miért fél annyi ember a pókoktól? Ez valami ősi fóbia?

Figyelt kérdés
Azért gondolom hogy ősi,mert neve is van ennek a félelemnek.Én is félek tőlük,leginkább attól hogy megcsíp.

2012. márc. 26. 11:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában, aki pókfóbiás, az nem attól fél, hogy megcsípik, hanem a pókok teljes lényétől undorodik, irracionálisan, megmagyarázhatatlanul.

Pont, mint aki a bezártságtól fél vagy tériszonyos. Nem logikus félelmek ezek.

Valószínűleg (de ezt csak gondolom), a pók "érdekes" mozgásával, sok lábával lehet összefüggésben, de igazából nem tudom.

Én amúgy általában nem undorodom tőlük, de akkor igen, ha nagy a potroha. Én ezt tartom undorítónak, nem tudom, miért...

2012. márc. 26. 11:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Generalizált szorongás.Mikor azt látja a kisgyerek,hogy az anyukája visítva rohan el,ha lát egy egyforintos méretű pókot,biztos,hogy ő is hasonlóképp fog reagálni.De ha anyu jó példát szeretne mutatni,akkor vagy arrébb tessékeli az állatkát vagy úgy tesz,mintha észre sem venné.
2012. márc. 26. 12:14
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyébként ez is igaz, hogy én még olyan kisgyereket nem láttam, aki félt volna bármilyen rovartól vagy póktól...

Ezt valóban később tanulják csak el. A kicsik ált. játszanak mindennel, és semmi undor nincs bennük.

2012. márc. 26. 12:19
 4/17 tetris ***** válasza:
71%

Én félek a pókoktől, mert annyira undorítóak, gusztustalanok. Szőrösek, és olyan sok lábuk van! És sok szemük van. És nagyon gyorsak, némelyiknek mérge is van. És kegyetlenek, amikor kiszívják a másik élőlény nedveit, meg behálózzák élve, meg ilyenek.

És még embert is esznek!

2012. márc. 26. 12:25
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Kegyetlen... Ez igaz a legtöbb állatra a természetben. :) Ugyanakkor egyik sem szokott kedvtelésből gyilkolni, mindig csak élelmiszer-szerzési céllal. (Ez alól nagyon kevés állat kivétel, az emberek viszont sokszor annál inkább.)

Hát, szőrös, igen, meg a lába és a szeme is sok, ez tény... De lehet, hogy szegény meg minket tart undorítónak. :))

(De ez nem cikizés volt, pl. a húgom is undorodik tőlük. Csak mondom, hogy ez igazából teljesen relatív, és tuti, hogy valahogy úgy alakul ki az emberekben, ahogy a 2. Válaszoló is írta.)

Én amúgy a cserebogaraktól undorodok, de nagyon, az a halálom, mikor rajzanak... Szóval megértelek.

2012. márc. 26. 12:29
 6/17 A kérdező kommentje:
igen sok láb,sok szem,gyorsak.A nagyobb potrohút én is különösen undorítónak találom.A cserebogarakat sem szeretem,régen megfogtam őket,azt nem szeretem amikor repülnek és zümmögnek :D
2012. márc. 27. 12:19
 7/17 anonim ***** válasza:
Hát én gyerekkoromban is féltem-undorodtam a pókoktól, meg sok más ízeltlábútól is amik úgy néztek ki. Az szerintem nem teljesen igaz h a szülőktől tanuljuk el h féljünk tőlük. Anyám mindig megfogta őket és széttnyomta egy zsepivel. Nem félt semmilyen póktól vagy más rovartól sem. Jó nagy potrohú pókok is voltak!
2012. márc. 27. 13:06
 8/17 A kérdező kommentje:
Azok hogy a filmek miatt meg főleg hülyeség.
2012. márc. 27. 15:37
 9/17 anonim ***** válasza:
En is ugy utalom oket. Megdermedek amikor latok egyet, igaz mara a kicsik nem erdekelnek annyira. Nekem is gyerekkoromban kezdodott, es szerintem sem igaz, hogy a szuloktol tanulja az ember, mert anyukam mindig megfogta oket, sosem felt toluk. ES mas sem a kornyezetemben.
2012. márc. 30. 15:12
 10/17 Christian Death válasza:
15%

Betegek vagytok mindannyian, meg tanulhatnatok egy kis kuzdosportot, hogy megszunjon a felelmetek az idegenektol, szerintem nem csak pokoktol feltek, hanem a bekaktol is, az pedig tenyleg veszelyes allat még harapni se bir.

Még hogy embert esznek a pokok? Jajjaj.

Jobban felnek a pokok az embertol mint az emberek a pokoktol.

Majd eljon az ido egyszer amikor software-t lehet cserelni az agyatokban, mert az bizonyos hogy programhibasak vagytok (gyk.selejtek)

2012. ápr. 15. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!