Az egyetemen csak "nyalással" lehet érvényesülni? Többi lent
22 éves vagyok.Nagy terveim vannak az egyetemmel kapcsolatban,mester,majd doktorira szeretnék menni,s az lenne a kérdésem,hogy csak azok jutnak fel akik,olyan benyalós,sunyi típusúak,akik "eladják" magukat,meg a profeszorok seggét is kinyalják,állandóan jópofiznak?
Erre szeretném a válaszaitokat kérni,s remélem nem csak így lehet valamit "elérni",mert birka nem leszek,önmagam akarok maradni,s az efajta vislelkesmódok nem képviselték,meg nem is fogják képviselni az értékrendem!DE lehet h tévedem,az egésszel kapcsolatban!:)Üdv
Köszönöm aválaszaitokat előre is:)
Ahogy nekem a kommentjeidből lejön, itt erősen veled van a gond, és a gondolkodásmódoddal.
Szerintem ideje változtatni a hozzáállásodon.
Egyrészt, az egyetemen mindenki a maga útját járja, mindenki magáért felel. Mi közöd van neked ahhoz hogy valaki "benyalja" e magát vagy sem? Semmi. Neked ettől jobb vagy rosszabb lesz? Nem. Tipikusan olyannak tűnsz, aki ahelyett hogy magán próbálna változtatni, inkább a másikat fikázza.
Beszélsz arról, hogy te nem tudod "megnyerni" a tanárt. Holott az nem arról szól hogy nyalsz neki, vagy megkérdezed milyen napja volt, de ha látja rajtad a szakmai tudást, tiszteletet, igyekezetet, akkor annak meglesz az előnye.
És ahogy már elmondtam korábban, relatív hogy kinek mi a "nyalás". Van akinek minden az, leginkább az olyanok mondják, mint te, akik nem képesek senkit maguk mellé állítani, nem figyel fel rájuk senki, csak úgy vannak. Akár munkahelyen, akár egyetemen.
Pedig az élet erről szól, minél több embert magad mellé állítani, kapcsolatokat építeni és ápolni. És akárhogy nézzük, a "nagy tervek" megvalósításához és az életben való boldoguláshoz még mindig többre mész "nyalással" mint ezzel a rosszindulattal.
hmmmm ez az utolsó válasz kemény,de nagyon tetszik!!köszönöm!
S tudna valami tanácsot ajánlani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!