Egyszerűen nem tudom elfogadtatni magammal, hogy az "egy a sok közül" típusú ember igenis értékes. Mi érték van benne? Ugyanúgy teszi a dolgát mint mindenki más, és ha nem lenne, akkor is menne minden ugyanúgy tovább. Tudom, hogy ez őrültség, viszont nem érzem őrültségnek és ez sok bajt okoz nekem. Sokakat lenézek és magamat is folyton vádolom, hogy semmiben sem vagyok igazán jó, én is csak egy tucat ember leszek egy egyszerű szakmával, amit majd mérnöki irányítás alatt fogok végezni rajtam kívül még ötszáz másikkal. Úgy érzem, életem története senkinek sem lenne érdekes könyv: felnőtt, tanult, dolgozott, (esetleg családot alapított) nyugdíjba ment, vége.
Meg eszembe jutott még egy példa: ha adott egy gyilkos, aki megöl egy embert, de mondjuk ennek az embernek az egyik leszármazottja egy Hitler kaliberű ember lenne, aki kiirtaná a fél világot, akkor most a gyilkos értékes volt, vagy sem? Persze ez pusztán elméleti, senki ne támadjon rám, de ilyeneken azért el szoktam gondolkozni.
2014. szept. 28. 19:14
12/26 anonim válasza:
Szerintem nem.
Vannak a tipikus mai fiatalok, akik cigiznek, buliznak, drogoznak, lenéznek másokat, kiközösítik a többieket, bántják a gyengébbeket(!) eszükbe se jut, hogy tanuljanak.
Ezekben mégis mi érték van?
2014. szept. 28. 19:14
13/26 anonim válasza:
11-es: Az ember akkor is egy senki, egy értéktelen ember, az hogy a tette jót tett az emberiségnek, nem az ő érdeme, nem szándékosan "menti meg" a világot. :d
2014. szept. 28. 19:15
14/26 anonim válasza:
#10 Mindenképp a társadalmi prüdériát okolom.
2014. szept. 28. 19:15
15/26 anonim válasza:
#11: Tudtad, hogy Hitler festő volt? Ráadásul nem is egy tehetségtelen festő. :)
#12: Ez, amiről te beszélsz, egyfajta lázadás. Lázadás az ostoba szülők ellen, akik nem foglalkoznak velük. Figyelem felkeltés, düh levezetés. Kurt Cobain is balhés volt, mégis... figyeld csak meg, hogyan vélekednek róla.
2014. szept. 28. 19:20
16/26 anonim válasza:
Szerintem nem minden ember értékes, én most éppen küzdök azért, hogy az legyek.
2014. szept. 28. 19:22
17/26 anonim válasza:
Igen, tudtam, ettől még nem lesz értékes ember számomra, még ha sokak szimpatizálnak is vele.
Valóban, a gyilkos attól még gyilkos marad, hogy esetleg jót tesz vele, akkor is.
2014. szept. 28. 19:28
18/26 anonim válasza:
És ha valaki önvédelemből gyilkol? Vagy valaki(k) védelmében? (Például hadseregekben szolgáló katonák, honvédő tüntetők/lázadók, orvosok)
2014. szept. 28. 19:37
19/26 anonim válasza:
18-as: Az más dolog, attól még, hogy önvédelemből megöl valakit, lehet értékes ember.
2014. szept. 28. 19:38
20/26 anonim válasza:
Pedig a kérdés jogos, hiszen akkor már ő is gyilkos, és a saját lelkiismeretével kell megküzdenie. De például említhetnénk a hóhért is, aki a bűnözőkön hajtotta végre a kivégzéseket, vagy a bírót, aki halálsorra küldte őket. Lényegében ők is csak gyilkosok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!