Az ember megtud változni bizonyos dolgokban? Hisztek benne? Például ha valaki makacs vagy önző. Ez a változás ideglenes vagy tartós?
Túl vagyok egy-két ilyenen, meg kell érteni dolgokat, és akkor visszafordíthatatlan. Amit értesz egyszer, az már meg van értve, nem múlik el... A makacs/önző megértheti saját magát kezdetnek. Egyszerű, kellemetlen önismeret. Például kint, egyedül, a természetben. Esetleg a kapásjelzőre meredve. Megértheti az indítékait, és mentegetőzés meg önkorlátozó hiedelmek szaporítása helyett koncentrálhat a tényekre. Onnantól egyenes az út. A valóság megértésénél jobb irány nincs, ennél kisebb célokat hiába akar elérni az ember. Nemlétező dolgokat nem lehet elérni, múló állapotokat kár hajszolni.
Ha az önismeret az erősséged, szinte lehetetlen, hogy fel tudod menteni magad ilyen triviális és ostoba tulajdonságok cipelésének felelőssége alól. És amit értesz, azt senki nem veheti el tőled.
nekem sikerült megváltoznom...pont az önzőségemet küzdöttem le nem régen...mert volt egy visszatérő kép ami az önzőségemet juttatta eszembe...
#7-es válasz
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__59..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!