Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés
Ma felvetettem egy kérdéts , hogy mondják el a véleményüket, de indokolják is meg. Elmondták, de semmi értelmes indokot nem tudtak adni, csak hogy ezt olvasták. Mikor én elmondtam mit gondolok rögtön lehülyéztek és meg se várták az indokaimat. Senkivel nem kezdtem volna el veszekedni (és főleg nem lehülyézni) azért mert más a véleménye. Nem először fordult elő. Miért ilyenek az emberek? Miért csak a saját véleményüket fogadják el, a többit meg se hallatják, sőt még butának is tartják aki mást gondol.

2014. szept. 19. 17:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztos valami erősen agymosott téma volt. Mi volt az egyébként?
2014. szept. 19. 17:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha most ezt leírom ide elfogunk kanyarodni az eredeti témáról, ezért ha szeretnéd akkor pü-ben leírom.
2014. szept. 19. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyennel már én is találkoztam sajnos. Vannak az embereknek egy bizonyos része, akik szűk látókörűek, és azt hiszik, hogy csak is az ő véleményük a helyes, de az sérthetetlen, egyszerűen képtelenek meghallgatni a másik véleményét, és azt, hogy a másiknak is lehet igaza, az meg már végképp elképzelhetetlen. Egyesek tájékozatlanok, csak azt hajtják, amit úgy gondolnak hogy az ő szempontjukból nézve jó, pedig lehet, hogy rossz, és jól el vannak a saját kis világukban. Az ilyenekkel kár foglalkozni!

Aki intelligens, tájékozott, tanult ember az nem fogja a másikat lehülyézni, mert annak az illetőnek más volt a reakciója, véleménye mint az övé.

2014. szept. 19. 20:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Én azt gondoltam, hogy intelligens embereknek teszem fel a kérdést,de miután a legerősebb személyiség lehülyézett mindenki követte....
2014. szept. 19. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne légy ennyire naiv. Az életben is sokfajta embertípussal találkozol, mitől lenne más ez az oldal?

Csordaszellem effektus. Ha néhány nem követték volna a példáját annak a vezéregyéniségnek, akkor ugyanúgy ők is le lettek volna hülyézve.

Akkor ebből is levonhatsz elég sok következtetést.

2014. szept. 19. 20:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Neked is igazad van, de szerintem ez annyira rossz emberei tulajdonság, hogy az embereknek nincs saját véleményük, mert félnek kimondni, pont emiatt....
2014. szept. 19. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Minden embernek van saját véleménye, az már más kérdés, hogy a csoportba tartozás miatt elmeri-e mondani vagy sem. Egyes csoportok nagyon kiközösítik a tőlük különbözőeket, éppen ezért vannak személyek, akik inkább beleolvadnak, elfelejtik a saját véleményüket és énüket is, csak, hogy a csoporthoz tartozzon és ne legyen egyedül. Az ilyen személyeknek szerintem kevés az önértékelése, kevésre becsüli saját magát, fontosabb nekik a társaság, mint saját maguk (még akkor is követné őket vakon, ha valami helytelent csinálnának).

Igen, ez tényleg nagyon rossz, de az embernek van lehetősége a döntésre, hogy hogyan viselkedjen, miket mondjon, főleg itt neten, nyilván nem tartanak egy pisztolyt a feje fölé, hogy azt a bizonyos szöveget írja, vagy hogy milyen csoporthoz szeretne tartozni. A tetteinkért pedig vállaljuk a felelősséget.

2014. szept. 19. 20:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem igazán szeretem az embereket, akik kiközösítenek valakit a véleménye, megjelenése etc..miatt. Sajnálom, hogy még a is ilyen világban élünk. Remélem egyszer megfog változni és senkit nem ítélünk meg a véleménye alapján. Nyilván nem kell mindenkinek ugyanazt gondolnia, hiszen ettől vagyunk különlegesek, hogy mások vagyunk.
2014. szept. 19. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!