En kulfoldon elek mar tobb eve a parommal. Nehez volt nagyon sot meg most is az. Az egyetlen ami viszont elviselhetetlen az a Magyar emberek hozzaallasa a kulfoldon elokhoz. Miert? Mit artottunk mi nekik?
Figyelt kérdés
2014. szept. 18. 11:14
1/31 anonim válasza:
Magadtól kèrdezd meg hogy mièrt zavar? Ha tiszta lenne a lelkiismereted nyilvan egyálralán nem èrdekelne a dolog...
2/31 anonim válasza:
A baj az általánosítás, amivel te is szívesen élsz, Kérdező. "A Magyar emberek" mintha te már nem lennél magyar azért mert külföldre költöztél. Az, hogy sokan kénytelenek elhagyni a hazájukat, az szomorú.
A külföldön élő magyarok előszetetettel kritizálják Magyaroroszágot. Ez mekkora szar hely
3/31 anonim válasza:
, milyen jó ott kint nekik, már-már lenézően, hadd érezze rosszul magát, aki itt marad, lássák az emberek, hogy nekik milyen jól megy másik országban, és milyen jól hozzá tudnak szólni a magyar politikához is odaátról. Máskor meg panaszkodnak, hogy nehéz ott is, nincs kolbászból a kerítés, honvágyuk van, de ki KELLETT menniük. Senki nem kényszerítette őket, az ő döntésük. A méltóság gyakran hiányzik ezekből az emberekből. És most én is általánosítottam. Pedig nekem édesmindegy, hogy valaki elmegy, vagy itt marad. Én itt vagyok otthon. Nem költöznék el végleg. Aki ien, azt is megértem.
4/31 anonim válasza:
Na az azért erős,hogy "ha tiszta lenne a lelkiismerete"! Most ez hogy jön ide? Nem sorozatgyilkos,csak elment szerencsét próbálni egy másik országba. ÉS igenis, nagyon sokan vannak otthon,akik a mellüket verve fröcsögnek ránk,akik elmentünk,hogy mocskos hazaárulók !! vagyunk,mert nem akarunk otthon belefulladni a hitelbe és éhbérért kidolgozni a lelkünket. Külföldön tisztességes munkával, emberi munkaidőben igenis jobban lehet haladni. Sajnos jobban,mint otthon. Bár Magyarország-most már más szemszögből is látva-nem olyan rossz ország,mint ahogyan a nyugat lefesti. Nyugodtan kijelenthetem, ha nem is minden,de nagyon sok külföldön élő magyar nevében is,hogy lehet innen is szeretni Magyarországot és könnyes szemmel nézni a magyar műsorokat és nagyon boldognak lenni,mikor évente egyszer-kétszer haza tudunk menni. Nem attól nagy magyar valaki, hogy otthon él és szidja az elköltözötteket. Sok olyan otthoni ismerősöm van,aki nagy hanggal hirdeti,hogy ő bezzeg akkor is kitart otthon és nem hagyja el a hazáját, közben pedig négyszemközt kinyögi,hogy gyáva és nem mer lépni. Erről ennyit. Szóval megértem a kérdezőt,bár a kérdést lehetet volna jobban is megfogalmazni. De nem ez a lényeg,hanem az,hogy itt is csak a leoltást fogja megkapni. Egy viszont igaz. Csak magyarral ne akadjon össze az ember külföldön! Tisztelet a kivételnek. Sajnos a magyar mentalitásnak is megvannak a maga furcsaságai.
5/31 anonim válasza:
Azért nem mindenki gyűlölködve beszél a külföldre szakadt hazánk fiairól/lányairól. Aki mégis azt teszi az meg szégyellheti magát. Nyilván nem menne ki senki, ha itthon is meg tudna élni. Egy olyan ismerősöm sincs aki azért ment ki mert "kalandra vágyott". Csak olyanok vannak akik azért mentek ki mert itthon nem tudtak elhelyezkedni, vagy olyan keveset kerestek, hogy nem tudtak megélni. Olyan is van aki azért ment ki, hogy tudja fizetni a hitelét. Én inkább sajnálom őket, hogy erre kényszerültek. Az igazság az, hogy ha nem lennék kötve családi okok miatt már én is kinn lennék.
6/31 szántóvető válasza:
irigyek mert sejtik hogy nem netto 300 euróért dolgoztok.ha itthon is 2000 eurót lehetne keresni akkor senkit nem érdekelnétek,bár akkor ti sem mentetek volna ki.
7/31 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszat. Ertem en , hogy nem jol tettem fel a kerdest, de azt is latom, hogy a kerdes mennyire volt jogos!!Akik ilyen fortyogo uzeneteket irtak nekik azt koszonom hogy megerositettek bennem a kerdes jogossagat az utolso ket kommentnek pedig halas vagyok, hogy hagytak egy kis pislakolo fenyt szamomra. Itt kint sajnos ezernyi oldalrol szembesulok azzal mennyire nem osszetarto a mi nemzetunk es mennyire irigyek es meggondolatlanok is vagyunk!! senki meg csak bele sem gondol a fenti valaszolok kozul, hogy jogos e a felhaborodasa, vagy ezek a kemeny szavak... oly sok duh es harag van bennetek es nem ertem MIT ARTOTT AZ A MAGYAR NEKTEK AKIT MENEKULESRE KENYSZERITETT az a helyzet amiben az otthon maradtak szenvednek?????? Kopkodjuk mi az otthont??? meg vagy te huzatva???? Imadom az orszagom csak a benne levo szisztematol fordulok el es az emberek agressziv es negativ reakcioitol!! Hat ehez csak ennyit tudtam hozza fuzni.. eppen eleg is volt... Meg jo hogy az en csaladom is olyan szegenyesen el otthon megis sok szeretet van bennuk... mert ok megertik es latjak belulrol ...azt egy szoval sem mondtam hogy rossz itt nekem es nem eri meg itt lenni.... de az faj hogy az otthon elo magyarok kozositik ki a magyarjaikat...hogy veletlenul se akarjanak haza terni egyszer...
2014. szept. 18. 12:05
8/31 anonim válasza:
A 4-s vagyok. Továbbra is egyet értek veled Kérdező! Viszont sajnos a kérdésedre csak parázs vita lesz a válasz ilyen oldalakon,főleg,hogy anonim:D.
9/31 A kérdező kommentje:
Oh ez termeszetes tudom 4-es :) ettol fuggetlenul kivancsi voltam a reakciokra... felettebb kulonos es erdekes, hogy hirtelen hat valaszolobol 4 volt negativ ...meg statisztikanak sem rossz :)
2014. szept. 18. 12:14
10/31 anonim válasza:
4-es vagyok. Én még attól akadok ki,hogy amikor hazamegyünk,akkor rögtön jönnek,hogy még nem cserélted le a kocsit?! Még nem vettél luxusházat?! Biztos szerencsétlen hülye vagy,aki nem tudja magát feltalálni. Bezzeg mások. Ha viszont pl.lecseréled atizenéves autódat egy újra ugyan,de nem luxuskocsira,akkor meg "de felvitte az Isten a dolgod" és "jössz haza menőzni,mi?". Szóval az ilyen típusú embernek semmi nem lesz soha sem jó. Nehéz túltenni magát az embernek az ilyeneken,de nem szabad túl sokat foglalkozni velük. Neked most jó,boldogulsz és boldog vagy-ez számít, igaz? :D:D Bezzeg amikor nehézségek vannak,senki nem jön okosakat mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!