Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » En kulfoldon elek mar tobb...

En kulfoldon elek mar tobb eve a parommal. Nehez volt nagyon sot meg most is az. Az egyetlen ami viszont elviselhetetlen az a Magyar emberek hozzaallasa a kulfoldon elokhoz. Miert? Mit artottunk mi nekik?

Figyelt kérdés

2014. szept. 18. 11:14
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

NA IGEN EZZEL EN IS UGYANIGY VAGYOK... Arrol nem beszelve, hogy ugyanezeknek az embereknek meg hirtelen kedves lesz a szaja amikor segitseg kell... sajnos van ra pleda. Szoval orulok hogy osszefutottunk itt igy anonimban :)

Es ne aggodj annyira nem fognak ezek a tipusu emberek letorni engem mert tobb a szeretet korulottem mint korulottunk valoszinu ezert olyan paprikasak ;)

2014. szept. 18. 12:26
 12/31 anonim ***** válasza:

teljesen mindegy ki hogy forgatja ki a kérdést (igen, ez már önmagában is igazolás), a magyarok többsége ostoba ember. sokkal ostobább mint az északnyugati kultúrák emberei, pedig ott is vannak problémák.

csak az a különbség, hogy amíg más országokban kulturáltan megoldják és elutasítják a populizmust, itt vevők rá, köpködnek, kirekesztenek.

ez sajnos ma politikai téma, ahány párt, annyi magyar: én magyar vagyok, mindenki más, aki nem azt gondolja, nem úgy néz ki, mint én, az nem magyar. ez a mentalitás.

az egyszerű ember megelégszik azzal, hogy ő beilleszkedett a társadalomba, mert nincs egyénisége, nem kell gondolkodnia, jó keresztény, még ha csalja is a párját, hazaszerető, még ha tescoban dolgozik is és német joghurtot eszik is, és neveli a nyomorban a 3 leendő munkanélküli gyerekét, aki majd szebbé teszi az országot...

idővel ezeknek az embereknek majd szembe kell nézni azzal, hogy akinek van 1 kis igénye is, az nem akar ilyen életszínvonalon élni, és nem marad itthon értelmiségi, csak csőcselék. akkor majd lehet egymást késelni, neonáci a cigányt, cigány a neonácit. apolitikusok meg élnek továbbra is a palotáikban.

2014. szept. 18. 14:05
 13/31 A kérdező kommentje:
Milyen szivembol jovo ez a komment is... igen legyunk oszintek...azert rekesztenek ki minket mert mi mertunk lepni, Ok meg nem!! Edesanyam annyit mondott erre az egyik ilyen kopkodo kedves ismerosenek...-dragam maris foghatod a motyodat es tunhetsz a francba vegigcsinalni amit Ok! ha meg nincs hozza merszed , ulj le es fogd be a szadat!- En igazabol annak lennek a hive ha mindenki torodne a maga dolgaval es inkabb ahogy azt szoktak mondani, a sajat portajan tegyen rendet...
2014. szept. 18. 14:46
 14/31 anonim ***** válasza:
Megint 4-es :D:D:D Jaj,ez is így van sajnos. Aki addig foghegyrőlköszönt,az most nagyon akar barátkozni! Sőt továbbmegyek. Olyan rokon,aki vagy 10 éve csak úgy van,szóval ha nagyon kell,akkor néha felbukkan,na mióta elmentünk nagyon aktív lett:D Érdeklősik,példálózik,hogy pl.a gyerekei mennyire szeretnénekkülföldön tanulni...Meg hogy neki nincs erre módja,nekünk meg ugye nincs gyerek...és akkor néz boci szemekkel. Ilyenkor robban fel a fejem. Basszus,a gyereket magának,a saját felelősségére szüli az ember! Nem azt kell nézni,hogy kit lehetne lenyúlni és előrébb segíteni a gyerekeit! Csakhogy amúgy úton van a mienk is :D:D és hát most ugyebár nekünk is lesz kit istápolni,nem érünk rá a rokongyerekre :D:D:D Aki mellesleg egy évben egyszer úgy ad puszit,mintha leprások lennénk,csak mert nem egy kamion méregdrága ajándékkal cuccolunk haza:D. Szomorú,de ugye amilyen a mosdó...
2014. szept. 18. 15:19
 15/31 A kérdező kommentje:

Wow 4-es ez nem semmi. Igen, bizony nekem is ismeros. Bar nekem inkabb a baratok ilyenek! Sot azt kell mondjam volt egy olyan baratnom akiben akkorat csalodtam, hogy azt mondtam tobbet nem segitek soha senkinek. Gondolom tudod milyen nehez szemrevalo tiszta es rendezett hazat, lakast kivenni. Alltalaban ki is kell adni ha van extra szoba. Na az en baratnom a kislanyaval ferjevel egyutt koltozni akartak ide , en joszivvel felajanlottam hogy akkor elmegyunk egy nagyobb lakasba. Minden szuper minden jo megneztunk szazat, kivalasztottunk egyet (kb 3 het utana jaras szinte minden nap) es mire ramondtuk volna az ament (es mar tudtak rola)szoren szalan eltuntek.. felszivodtak es majd kb egy het mulva jelentkezett hogy bocsi de megsem. Gondolj bele egy 1200 fontos hazba ami plusz rezsi , tax meg minden ugymond magunkra hagytak VOLNA. Szerencsenkre idoben lemondtuk igy nem, kellett sokat fizetni. Annyit nem mondott hogy nagyon sajnalom , hanem egyszeruen eltuntek meg a facerol is eltunt kitorolte magat mindketto. Szerinted??? A masik haronak meg munkat talaltam es mar mehetett volna mindegyik csak ki kellett volna jonniuk. Nincs penzem jegyre: jott a valasz de nagyon mennek. Jo mondom megveszem nektek megszalltok nalam es minden jo lesz.

O nem nem az nem lehet... ket hettel kesobb elmentek fesztivalozni ami kb annyiba faj mint egy rohadt repjegy!! Ennyit a nyomorult sorsol otthon meg arrol hogy mennyien sirnak de cigire , piara, bulira, csajokra, kanokra meg partyra van penze nem is keves... szoval en nem sajnalom egyiket sem. Gyulolet az nincs bennem harag annal inkabb.. En ilyet soha a budos eletben nem tettem volna egyikkel sem! hat errol ennyit , szep az elet annak aki hagyja en mindig ezt mondom!

2014. szept. 19. 13:21
 16/31 A kérdező kommentje:

Es nagyon sok boldogsagot a picibabahoz... Mi is azon dolgozunk hogy legyen!! Mar egy ideje. Most ugyan megszakitottuk mert baratcserje kurat kezdtem el. remeljuk ezzel sikerul majd a beagyazodas :)

Tudod mar a nemet a bebinek?

:)

2014. szept. 19. 13:31
 17/31 anonim ***** válasza:

ez nem csak mersz kérdése, ők nem is akarnak menni. perzse benne van a pakliban, hogy ez csak egy kifogás és valóban képtelenek rá, de többségük valóban elhiszi, hogy az az életszínvonal és mentalitás, ahogyan ő él normális és jó.

valahol nem is tehetnek róla, mert belenevelik őket ebbe az ostoba posztkommunista-neonáci szemléletbe, olyan, hogy önálló gondolatok, nem nagyon létezik.

2014. szept. 19. 13:42
 18/31 A kérdező kommentje:

Termeszetesen ezernyi tenyezoje van annak , hogy ki mire vallalkozik, kezdve a mersszel es folytatvan a csaladi allapotttal es talan nincs is vege. Az viszont teny, hogy sokan eszre sem veszik a felkinalkozo lehetosegek adta elonyoket, mindentol felnek, rettegnek mert nincs bizalom. Elfogyott a bizalmuk mindenkivel es mindennel szemben. Nem ertem viszont azokat akik bevallasuk szerint is nem mernek , megis sirnak. En sirni nem mernek ha annyi merszem nem lenne h, hogy kilepjek az otthonombol. Ne hibaztassunk mar akkor mast csak magunkat. En mindig azt mondom , a lehetoseg mindenki elott ott all, csak nem mindenki ragadja meg. Az tetszik a legjobban mikor valaki azt mondja, hogy ha igy lenne meg ugy lenne akkor mennek! mivan??? Mi az hogy igy lenne meg ugy lenne? -Hat ha ennyivel tobbem lenne meg fiatalabb lennek meg ha valaki segitene meg ha mar lenne kint munka meg ect.-

oH OK AKKOR inkabb el se indulj mert a HA az mar nem jo kezdes. A politikanak ehhez csak annyi koze van, hogy elllehetetlenitettek a gyujtogetest.. nincs mibol es az emberek igy ki vannak mar egve faradva.

Oszinten szolva igy mar, hogy levezettuk ezt a kerdest, valoban meg tudom erteni azokat akik otthon elok es olyanok amilyenek!! Mert faradt a lelkuk! Nincs mi feltoltse oket. Valojaban ossze kellene jobban fognunk, hogy veget vehessuk ennek a helyzetnek.

2014. szept. 19. 14:18
 19/31 anonim ***** válasza:

nem tudom mióta élsz kint de ez nem így van már.

ha valakinek nincs nyelvtudása, iskolája akkor tényleg marad a HA. és amikor enni sincs pénz, nem biztos, hogy olyan sok energiát tud fordítani valaki tanulása.

itt ma már enm az a kérdés hogy gyűjtögetni, hanem az, hogy életben maradsz e.

amikor ma pl egy fiatalnak esélye sincs pályakezdőként elhelyezkedni, és 1-2 éve folyamatosan keres sikertelenül állást, egy idő után csak elgondolkodik azon, hogy van e értelme annak, amit csinál. és amikor arra a következtetésre jut hogy ez sosem fog változni, elgondolkodik azon is, van e értelme holnap felkelni.

természetesen azoknak a fiataloknak, akiknek jó támogató családjuk van, van lehetőség a kitörésre, de mit csinál az, aki középiskola óta folyamatosan dolgozik és mégsincs pénze, a szülőkre nem is számíthat?

vagy mit csinál az, akit elhagyott a férje és egyedül neveli a lányát, esetleg van egy beteg anyuka is, akire a család többi része rá se néz?

igazából aki nem nacionalista gondolkodású, az abból az alapvetésből indul ki, hogy az élet nem igazságosan osztja el az indulási lehetőségeket.

a probléma inkább ott van, ha valaki akkor sem változtat ha van rá lehetőség. akkor az egy választás. amíg nincs választási lehetőség, addig nem beszélhetünk róla, legfeljebb a kötél meg az éhhalál közt lehet választani.

az élet nem csak a mi vágyainkon vagy csak a szerencsén múlik, hanem mindkettőn.

2014. szept. 20. 09:22
 20/31 A kérdező kommentje:

Akkor en erre vagyok az elo pelda. Se szuloi tamogatas sem pedig penzm vem volt. Kemenyen megkuzdottem mindig is mndenemert meg azert is hogy 18. Eves kormom ota szo szerint eheztem otthon. De gyujtottem mert volt egy kep elottem. Arrol nem beszelve hogy nyelvtudasom nem volt csak annyira alap amit a suliban mindenkivel megtanitanak. De nekem meg az sem volt mert en nemetet tanultam es angliaba jottem ki. Nekem nem kell elmondani mi az ehezni rongyok an jarni iskolaba stb. Minden azon mulik mit teszel azert hogy jobb legyen. Engem nem lattak sirni az emberek , es most nem szo szerint az erzelmi megingasrol beszelek hanem arrol hogy, jajj de jo neki nekem meg milyen szar, hanem erot meritettem a peldakbol, nekem is lehet egyszer olyan az eletem stb. Mai napig nem vagyok gazdag de jo modban elek hala istennek, a sok evi nelkulozes meghozta az eredmenyet. Es itt jon a lenyeg! Nm azokkal van baj akik valoban nem tudnak elorebb haladni hanem azzal a sok hazuggal, iriggyel akik a lustasaguk miatt nem eroltetik meg magukat. Azokat sosem iteltem el akik valoban nem tehetik meg , komolyabb okok miatt( pl gyermek, magatehetetlen csaladtag stb) nem tudnak lepni, vagy mert egyszeruen ok nem olyanok, az is rendben van, csak ne tamadjuk azokat akik rengeteg munkat fektettek bele es senkit nem bantottak vele. En eddig csak segitettem a hlyzetemben soha nem artottam de azok akik masokat hasznalnak ki es kozben rinyalnak na az az undorito. En tisztelem mindenki eletet es mindenki eletmodjat addig amig az enyemet nem tamadja... Es mnd osszesen harom eve vagyok kint mara megtanultam folyekonyan angolul es eleg jol fizeto allasom van , nem kuli munka de ha valaki is tnni akar akkor csinalja amit en, soha bem valogattam , takaritottam, bebisitteltem, masoknak csicskaskodtam de mindg bennem volt hogy azert en ennel tobb vagyok! Nm adtam fel es most meg mindig nem vagyok ott mert meg mindg igaz vip vndeglatast csinalok egy bankban de valtok lassan mert kitanultam annyira a nyelvet hogy tovabb fejlodjek. Szoval en csak azt mondom hogy a hithez es almodozashoz nem penz kell hanem pontosan az !!! Hit es almodozas! Es ha em adod frl akkor minen apro valtozast fjlodeskent ertekelsz es boldogabban csinalod, sierkelmenyed lesz hogy sikerult pl takaritonak elallnod dolgozni. Aztan tovvabb allni jobb es jobb utan! Szoval mndent bele a felfogas a lenyeg!

En 30 vagyok es 23 eves koromog igazabol kemenyen nelkuloztem es mara eddig jutottam. Gyarbol, boltba onnan vendeglatasba mellete szepegszalon es aztan megint tovabb. En csak buzditani tudom azokat akiknek megfordul a fejukben a jobb elet remenye.

2014. szept. 21. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!