A cigányok hogyan tudnak ennyire lelakni egy lakást?
NEM provokálásnak szánom a kérdést, de tényleg érdekelne.
Láttam már olyat, hogy vadonatúj ház, nem túl nagy, de nem is olyan kicsi. Beköltöztettek oda egy cigány családot. Másfél év múlva az a ház úgy nézett ki, mintha minimum 3-4 bombát robbantottak volna benne, és mellette. Azt a házat (sarokház) elköltözésük után (4 év után költöztették el őket) már csak lebontani lehetett.
Egyszerűen nem értem. Nem becsülnek meg semmit, és annyi igényük nincs, hogy a parkettát ne szedjék föl, és tüzeljenek vele, és az ablakokat ne szedjék ki.
Miért? Miért ilyenek? Hogyan tudnak ténylegesen ilyen katasztrofálisan lelakni egy új lakást/házat, hogy utána már csak lebontani éri meg?
Miért ilyen igénytelenek? (tiszt.kiv.)
Egyszerű.
Aki nem dolgozik meg semmiért, az nem tud semmit sem megbecsülni. Az önkormányzat csak a fenekük alá tolja a következőt, és meg van oldva a probléma. Másrészt aki ebbe születik, hogy kosz van, romos lakás, stb, annak ez lesz a természetes. Ebben nevelkedik, ezt látja, és ezt szokja meg. Ez lesz az eredménye annak, ha azt látja, hogy a lakással akármit csinál, nincs probléma, mert majd kapnak szép újat.
Mert civilizálatlan vademberek. Semmi keresnivalójuk nem lenne itt.
Ha végigmész egy utcán már messziről látszik hol lakik cigány. Ha gazdag ,akkor giccses stukkós oroszlános aránytalan méretezésű hupisárga ház, ha szegényebb akkor ,szeméttelep ,autóroncsok kopár föld,két kiszáradt fa ,közte éjjel nappal esőben is "száradó" rongyok kivert ablakok, vakolat semmi ,ajtó helyett rongy, mindenhol lyukas kerítés folyton nyitott kapu ha van egyáltalán ,amin állandóan kiszalad valami acsarkodó korcs.
Veteményes- gyümölcsös amivel foglalkozni kéne? Ki van zárva, inkább segélyért áll sorba mert ő nem "paraszt"
Én csak azt a tisztelt kivételt sajnálom, mert az a kb 10%, aki nem ilyen, issza a levét a többi 90% hülyeségének. És annak igaza van, aki azt mondja, ebben nevelkedtek, és ezt látták maguk körül, de szabad akaratuk attól még van. Eldönthetik, hogy követik-e a családi hagyományt, vagy elkezdenek esetleg iskolákba járni, és kulturált emberekkel barátkozni, akiktől eltanulhatja az igényességet egy bizonyos szinten. Szerintem a kivételek így születnek.
Tényleg undorító elnézni, amit művelnek, meg azt is, amit nem. Tök jó, hogy ennyi támogatást kapnak a rászorulók, de olyanra kéne inkább költeni, aki meg is érdemli és tud kezdeni vele valami hasznosat...
Kegyetlennek fogok tűnni, de őszintén szólva én hagynám az ilyeneket télen megfagyni.
Akiknek annyi eszük van, hogy beköltözés után kiszedik az ablakot, és még aznap eladják pár ezer forintért, felszedik a parkettát, hogy eladják máshol tűzifának, eladják az ajtókat, azok menthetetlen idióták, és megérdemlik a sorsukat. Nem másik lakás kell a s.ggük alá, hanem egy jó -20fokos tél. Meg is tanulnák egyből, hogy nem az a pár ezer FT ér valamit, amit még aznap elköltöttek. Sokszor az a legnagyobb segítség valakinek, ha nem segít senki semmit semmiben. Primitívek, műveletlenek, nem becsülnek meg semmit, mert az ég egy adta világon nem dolgoztak meg semmiért, de a dolgot pénzé tételéhez baromira értenek. Igazából ezt a mentalitást baromi nehezen lehetne belőlük kigyomlálni, hogy a hosszabb távú érdekeiket nézzék, és ne egyik napról a másikra éljenek, és ne járjanak minden másnap az önkormányzat nyakára. A segélyeket is szinte azon a héten egyszerre elköltik.
Azért "lakják le" ennyire, mert mindenből pénzt akarnak csinálni. Az nekik nem számít hogy ajtó-ablak-vakolat-fűtés nélküli házban alszanak télen 10-en, nekik csak az számított, hogy hónapokkal ezelőtt eladtak pár ablakot, szereztek max 10ezer FT-ot, és jól berúgtak. Undorító ez az életmód. És őszintén szólva ezt egyáltalán nem lenne szabad senkinek sem engedni. Az önkormányzatoknak is gazdaságosabb lenne, ha nem kéne ezeknek a tetveknek mindig új lakást biztosítani, mert a régit rommá tették. Olyanok, mint a sáskák, ami a birtokukba kerül, azt vagy tönkre teszik, vagy eladják.
Nem pontosan a kérdéshez kapcsolódik, de szeretném leírni.
Pár hónapja utána néztem a cigányoknak. Mi hülye magyarok telepítettük le őket anno. Nyugaton törvényeket hoztak, hogy hagyják el az országokat, itt már Mária Terézia törvényeket hozott, hogy ne vándoroljanak, hanem letelepedjenek!
Nekem nincs bajom velük, van cigány barátom, aki rendesen dolgozik, viselkedik!
A másik meg amíg a magyarok nem elég tökösek ahhoz, hogy valahogy megakadályozzák, hogy abból az adóból amiket befizezetnek ne a cigányokat tartsák el, addig sajna ez van.
Csak még egy felháborító pl ként. Jogász hallgató vagyok, tanultam ezt azt. Ha valamely gyermek állami gondozásban tölt el 3 évet, otthonteremtő támogatást kap, ennek átlag összege 1.700.000 Ft! És kik vannak államigondozásban?! Azok a szerencsétlen, semmiről nem tehető gyerekek, akiknek az anyja a hatodik apától szüli a tizenkettedik gyerekét...
Mivel amit akartam, már többen leírták előttem, engedjétek meg, hogy írjak egy példát más szemszögből is. Félreértés ne essék, a nagyjuk tényleg azért nem vigyáz az otthonára mert nem dolgoznak, és a semmittevés nagyon fárasztó egy dolog.
Viszont! Régebbi munkám során rengeteg családot meglátogattam, és egyszer véletlenül elkeveredtem egy cigány családhoz. Nagyon szerettek volna házat venni, mert a pincék közt laktak egy romos házban hatan. Az asszonyka (aki egyébként egy nagyon kedves csinos kis nő volt), szomorúan mondta, hogy bezzeg a cigánytelepiek ingyen kapnak házat, de ők abból nem kérnek, azok közé a mocskos tolvajok közé ők nem akarnak költözni. Az apuka postásként dolgozik, és nem keres sokat, de nem mer jobb munkát keresni, mert sehova sem veszik fel az előitéletek miatt. Inkább marad itt, mert itt már ismerik és tudják hogy becsületes. Az anyuka oláh származású, nem igazán van belekódolva a munka, de még picik a gyerekek, szóval azért is van otthon. A házat nem ők lakták le így, sőt igyekeznek újítgatni, dehát ha nincs miből.
Tehát azt mondom, nem látunk bele mindig a dolgokba, nem tudhatjuk, mi történik odabent. De egyetértek a többiekkel, a legnagyobb részük valóban igénytelen, lusta, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!