Ti adnátok nekem 5 Forintot?
Tőlem is kapsz 5-öt, de akár egy kicsivel többet is :) Amikor egy-egy hajléktalan kéreget tőlem, szoktam néha egy-egy 200-ast adni nekik. A múltkor mondta az egyik, hogy nem alkoholra költöm :) Elmosolyodtam. Felőlem arra költi, amire akarja, ha őt az boldogabbá teszi.
Mik az álmaid egyébként?
sokszor gondolkodom adja e reggelente annak a nőnek pénzt akit látok kéregetni...mindig megyek mellette és mondja az embereknek, hogy "kérem adjanak" "kérem segítsenek" "kérem nagyon beteg vagyok"......sajnáltatja magát gusztustalan...egyszer mentem el mellette és nem kért...na akkor adtam! nem azért mert tudtam, hogy szüksége van rá...azt előtte is tudtam...hanem azért mert nem könyörgött érte! de azért nem adok az ilyeneknek mert semmire nem viszi belőle...adhatok 10 milliót is akkor is csöves lesz (elnézés a kifejezésért)...mert nincs pénz kultúrája...persze lehet ha jobban megismerném máshogy látnám...ennyi információ alapján így látom...de pl ha valaki gitározik annak adnék, mert az tesz is érte! a kedvenc példám amit apám hozott...(azért írom le mert a következő válasz az lenne "és akinek nincs gitárja?")...egy kéregető a pirosnál odament és egyből elkezdte: "Vörösmarty Mihály: Szózat..." és elmondta a szózatot! apám az összes apróját odaadta neki...nem válogatott, hogy megnézi mennyije van és majd ad valamennyit...hanem ahogy volt elővette és mindet odaadta...szóval ha valakinek van értelme adni pénzt és tesz is érte...annak én is adnék...de akit első megítélésből leírok, hogy nincs értelme adni annak nem adok...
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!