Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » INTJ-k, INTP-k! Az alábbi...

INTJ-k, INTP-k! Az alábbi felsorolásban van olyan pont, ami passzol rátok? Esetleg több is?

Figyelt kérdés

Egy aspergeres oldalon találtam ezt, egy fórumon ajánlotta valaki (igen, INTJ fórum, aki nem tudja, hogy mit jelent, kérem a google használatba vételét, ne itt trollkodjon). És megdöbbentem, amikor végigolvastam, teljesen igaz rám, csak 1-2 ponton árnyaltabban. Azon a bizonyos fórumon írták, hogy sok INTJ-re lehet ez igaz, attól függetlenül nem biztos, hogy aspergeresek, vagy csak az "előszobában" vannak. Szóval azért úgy tettem fel a kérdést, ahogy.

Íme, a lista: [link]

Rátok mennyire illenek a felsoroltak?

2014. júl. 28. 20:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Két érdekes teszt (az elsőnél több magyar nyelvű is van):

[link]

[link]

Főbb érintett területek:

- Szociális interakciók minőségbeli hiányossága

- Viselkedési mintája korlátozott, behatárolt és ismétlődő

- Érzékszervek működésének sajátosságai: érzékelt ingerek feldolgozása eltérő

Kicsit részletesebben: [link]

De ami ezeknél is fontosabb: „Mindezek jelentős gondokat okoznak a társas kapcsolatokban, az iskolában vagy a munkában.”

Mert ugye ha nincs semmi gondod, akkor nem kell ilyesmivel foglalkozni.

2014. júl. 28. 20:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a linkeket! El is kezdtem a teszteket.

Igen, sajnos a társas kapcsolatok sosem működtek, vagy nem úgy, ahogy kellett volna (mások szerint legalábbis).

2014. júl. 28. 21:00
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
Én ACDC vagyok, az baj?
2014. júl. 28. 22:26
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Rám eléggé illenek, ami nem meglepő ugyanis nem csak INTJ vagyok hanem aspergeres is.
2014. júl. 29. 14:36
 5/14 anonim ***** válasza:

INTP vagyok, 95%-os I-vel. :)

Nincs róla "papírom", de nálam is fennállnak az asperger-szindróma "tünetei".

2014. júl. 29. 16:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 4-es, 5-ös válaszát is!

Az első válaszoló által beküldött linken elvégeztem a "The Ritvo Autism Asperger Diagnostic Scale-Revised (RAADS-R)" tesztet, az eredmény szerint érdemes lenne orvoshoz menni, mert mindenhol meghaladta az eredményem a határértéket. Papír nem kell róla, és tudom, hogy ez csak egy teszt, de sok mindent megmagyaráz. Tegnap egész este aspergeres fórumokat olvasgattam, és bár rengeteg az egyezés, egy nagy különbség van: én nagyon jól olvasok arcról, hangsúlyból, szóhasználatból. Kiskoromtól kezdve nagyon jól, és nagyon gyorsan kielemzem az embereket, a szándékaikat, tudom mit kellene mondani, ha el akarnék érni valamit (akár barátságot). Csakhogy én nem akarok. Utálok színészkedni, manipulálni. De az tény, hogy én nehezen illeszkedek be egy társaságba. Most már jobb valamivel, de kiskoromban, kb 14 éves koromig katasztrofális volt a helyzet:D Irónikus, hogy elemezni tudom őket, beilleszkedni már nehezebben megy - ha egyáltalán erre van igényem.

És még valami: borzasztóan rossz vagyok matekból, nehezen jegyzek meg számokat. Mondhatnám, amilyen jó vagyok "emberelemzésből", olyan pocsék matekból, kémiából, fizikából. De azokból a posztokból, írásokból amiket tegnap olvastam, azt szűrtem le, hogy az aspergereseknél pont fordítva működik. Mondjuk sok helyen hangsúlyozzák, hogy nincs 2 egyforma aspergeres, ez tulajdonképp inkább egy skála. És azt is, hogy van egy terület, amiben nagyon jók-lehet, hogy nálam a fent említett "emberismeret" lenne az?

2014. júl. 29. 21:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

#5-ös vagyok.

Én is borzalmas vagyok a reál tárgyakból, és az emberekhez sem értek - egyáltalán nem. :) Mára ez javult, de kisebb koromban nem értettem a felvetést sem, hogy egy arccal hogy lehet a mosolyon és a "nem-mosolyon" kívül mást kifejezni (mára ez kibővült a legalapvetőbb érzelmek felszínes felismerésével). A beilleszkedéssel, társasági interakciók minden formájával mindig is bajban voltam, mert ezek a dolgok számomra annyira misztikusak, mint másoknak a reptoid-elmélet.

Nekem a lexikális tudásom viszonylag nagy, és jól tudok vitázni/érvelni, persze csak olyan témában, amiben biztonsággal kiismerem magam. Ezért készülök jogásznak.

2014. júl. 29. 23:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
INTP lány jelen, mindegyik igaz rám, csak a végén az nem, hogy fura taglejtéseket használok. Általában esetlenül próbálom tartani másokkal séta közben a tempót, és utánzom a mozdulatait.
2014. aug. 5. 22:37
 9/14 anonim ***** válasza:
INTJ vagyok, es ram is illik a nagy resze.
2014. aug. 17. 23:51
 10/14 anonim válasza:
Aspergert sok INTJ-re rá lehet húzni, de attól, hogy bizonyos dolgokban egyezik ez a szindróma és ez a személyiségtípus, attól még nem lesz feltétlen minden INTJ aspergeres.
2014. okt. 19. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!