Miért van az, hogy azokat hallom sírni, hogy de csórók, akik pont hogy középosztály fele hajlanak, az igazán szegényektől meg soha nem hallok egy panaszt sem?
Sok haveromk sír, hogy de drága az élet, Magyarország egy gettó, és szégyen, meg minden. De a kezében ott a 100-200 ezer ftos telefon. Vagy a mégjobb mikor a kocsi a feneke alatt, hiába csak használt 200-300 ezres az is de pénze van tankolni a szüleinek.
Miért ezek síránkoznak? Nekik semmi nem elég?
A legnagyobb szegényektől akiket ismerek, akiknek buszra alig van pénzük, azoktól egy rossz szót sem hallok soha!
Miért?
1. Nem mindenkinek adatik meg a lehetöseg tanulni.
Nem 2014-röl beszelek, hanem 30 40 evvel ezelöttröl.
Kerdezö ez mindig igy volt es igy lesz. A szegenyek sosem panaszkodnak.En nem a közeposztalybelieket hallom sirni, hanem a full gazdagokat.:/
A szegénység és a gazdagság relatív.
Mondjuk nekem azért nincs luxusautóm (meg egyáltalán, még autóm sincs), és százezer alatti összeget viszek haza havonta, de én is gyakran "sírtam" miatta, hogy mennyire rossz a helyzetem.
Aztán egy szép napon olyan társaságba kerültem, ahol bárki a fél karját adta volna, ha annyit kereshetne, mint én. Innentől átértékeltem sokmindent, és bár még mindig pocséknak tartom a helyzetemet, és igazságtalannak tartom, hogy én ésszel és tisztességes munkával a töredékét keresem meg, mint más hozzám képest butább ember, pusztán a szerencsének vagy a protekciónak köszönhetően, de már nincs képem ezek után siránkozni.
Egyébként az is állhat a jelenség mögött, hogy aki nem tapasztalta meg, hogy milyen a nyomor, az a minimális nélkülözést is tragédiának éli meg. Aki tudja, milyen az, amikor a napi betevőért kell spórolni, az nem fog minden vacakért siránkozni.
Mert a szegényeknek nincs vágya telefonra, autóra, stb. Ők tudnak örülni a kicsinek is (pl. kaja).
Amúgy tényleg siralmas ami itt van.
nekem 2 diplomám van és 80 ezret keresek, na ennyit ér a tanulása az első kommentelőknek.. Magyarországon semmit nem ér az iskolai végzettség, még mindíg sokan nem fogják ezt fel....Ausztriában a takarító is többet keres, mint itt az agyon iskolázott hülyék! még a minimálbért is nagy ríva adják oda Magyarországon.. mindent sajnálnak a dolgozóktól! ez a adók meg a szopás országa!!
NEM iszok, NEM cigizek, NEM kávézok, NEM járok moziba, NEM járok bulizni, és mégsem tudok megélni, hol lehetek? Hát az ócska- csóró/éhenkórász Magyarországon!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!