Önbizalomhiány vagy pont hogy feltűnési viszketegség?
Mielőtt kifejtem, hogy is értem ezt, leszögezném, hogy nem, nem zavar az ilyesmi, nem gonoszságból kérdezem, és hogy tudom, ez az oldal arra való, hogy kérdezzünk. Ezért most én is ezt teszem. :)
Azt vettem észre, hogy nagyon sok olyan kérdés van a "Szépség és divat" kategóriában, ami vagy "Szerintetek szép vagyok?" vagy "Szerintetek kövér vagyok?"
Azt nem értem, hogy mi értelme van feltenni ilyen kérdéseket? Mindenkinek más az ízlése, mindenkinek más tetszik, úgyis lesznek olyanok, akik azt mondják "Nem, ronda vagy." meg "Igen, kövér vagy." Ilyenkor meg van, hogy a kérdező megsértődik, és lehordja azt, aki nem azt írta, amit ő olvasni szeretne.
Az ilyen emberek most önbizalomhiányosak, és egy virtuális simogatás kell nekik, vagy csak mutogatni akarják magukat? Vagy mindkettő?
A másik, ami csak részben köthető ide, az a "Szerintetek szép ez a cipő/ruha/felső/szoknya/táska/akármi?" Ez is egy olyan kérdés, amire nem lehet konkrét választ adni, mert ezek a dolgok is vagy tetszenek valakinek vagy nem. Szóval ezeknek sincs értelme. Ilyenkor a kérdező nem képes eldönteni, hogy most tetszik-e neki az a valami vagy nem? És vadidegenek véleményére ad majd, akik nem is ismerik sem őt, sem a stílusát? Képes lenne azért megvenni valamit, mert 5-ből 3 embernek tetszik? Most az a lényeg, hogy az a valami MÁSOKNAK tetsszen vagy az, hogy NEKI tetsszen?
(Kerestem volna pszichológia kategóriát, de nem találtam.)
Szerintem mindkettő előfordul a szépséggel kapcsolatban.
A cipő-ruha-felső dolog meg olyasmi lehet, amit írtál: döntésképtelen. Valószínűleg az ilyen emberben semmi önállóság nincs, mindig valaki más támogatása kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!