Önbizalom hiányos vagyok, valaki kilábalt már ebből?
Nincs semmi önbizalmam és önbecsülésem, kisebbségi komplexusom van és úgy érzem néha, én vagyok az emberiség legalja. Leginkább a külsőm miatt van mindez, mert nagyon nem vagyok elégedett magammal.
Van itt valaki, aki már átélte mindezeket, és sikerült kilábalni belőle? Ha igen, hogyan tette?
Igen. Úgy, hogy gyakoroltam a nyilvános szereplést. Méghozzá mert muszáj volt, ugyanis tanítani kezdtem. Első alkalommal azt se tudtam, hová süllyedjek, elvörösödtem. Ma már gond nélkül bármilyen társasságban megtalálom a hangom és el tudom mondani a véleményem akkor is, ha 100 ember hallgatja.
Az önbizalomhiányt a fejünkben létező gátak okozzák, a problémák 99%-át képesek vagyunk beképzelni. Erre csak úgy ébredsz rá, ha gyakorlod, szándékosan keresed az alkalmat a közösségben való megnyilvánulásra. Ez kinyit, fellazít, és rájössz, hogy az emberek nem azt látják, amit te - te felnagyítod a problémáid és eltúlzod őket, de a világ ilyen és mindenki más, te is egy vagy közülük, és ugyanúgy figyelnek rád, elfogadnak, meghallgatnak és szeretnek, mint bárki mást, ha lehetővé teszed nekik. Bújkálással pedig ez nem fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!