Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak az esetlenségemmel?

Mit csináljak az esetlenségemmel?

Figyelt kérdés

Állandóan zavarban vagyok, amikor beszélek emberekkel. Régen dadogtam is, de az pszichés volt. Arról már szerencsére leszoktam, meg a hadarásról is, de most van helyette más: halkan beszélek, remegek, nem tudok rendesen odafigyelni...és hiába próbálom megfeszíteni, vagy elengedni magam, egyszerűen nem tudok kilábalni ebből.

És ami még rosszabb, az az, ami munkahelyen van. Annyira meg akarok felelni, hogy teljesen leégetem magam:( Most is majdnem eltaknyoltam egy hülye székben, meg bevertem a fejem a ferde falba...még szerencse, hogy nem látta senki! Amikor egyedül vagyok, akkor nem csinálok ilyeneket, akkor teljesen jó az egyensúlyérzékem, meg semmi bajom, csak amikor így meg akarok felelni, akkor veszítem el a fonalat:( Tudom, hogy a megfelelés miatt van, de hogy győzzem ezt le??????? Teljesen megkeseríti az életem.

Ja és amúgy egy rakás szerencsétlenség vagyok, alig vannak barátaim, állandóan egyedül vagyok, a szüleimmel se jövök ki, ők is csak leteremteni tudnak mindenért. Nem érzem magam elég erősnek ahhoz, hogy elköltözzek, úgyhogy marad a szadizás, de ezt se bírom lelkileg. Olyan gyenge vagyok, hogy úgy érzem, elvesztem ebben a világban és nekem annyi:( Nagyon el vagyok most keseredve. Bocs, de képtelen vagyok most bármilyen pozitív gondolatra, pedig ez kéne, de most nagyon nincs. Főleg ha eszembe jut, hogy milyen béna vagyok.:(

2014. máj. 5. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Ady Endre válasza:

AZ ÚR ÉRKEZÉSE

Mikor elhagytak,

Mikor a lelkem roskadozva vittem,

Csöndesen és váratlanul

Átölelt az Isten.

Nem harsonával,

Hanem jött néma, igaz öleléssel,

Nem jött szép, tüzes nappalon

De háborus éjjel.

És megvakultak

Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,

De őt, a fényest, nagyszerűt,

Mindörökre látom.

2014. máj. 5. 21:03
 2/10 anonim ***** válasza:

1.Nem kell pozitívan gondolkodni csak reálisan.

2.Ha sajnálatod magad azzal nem mész semmire.

3.Ezek nem komoly gondok amiket leírsz, egyszerűen lehet gyógyszerrel kezelni. [link]

2014. máj. 5. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt konkrétan a szüleid csinálják veled. Tapasztalatból mondom. Csak nekem volt annyi eszem, hogy 18 évesen fogtam a sátorfámat.

21/F

2014. máj. 5. 21:55
 4/10 A kérdező kommentje:

2 Nem fogom gyógyszerekkel mérgezni magam, mert nem oldanak meg semmit.

3 Én ehhez gyenge vagyok=)

2014. máj. 5. 22:07
 5/10 A kérdező kommentje:
3 Amúgy szinte biztos, hogy a családi kapcsolataim tehetnek róla, de egyszerűen nem bírnám egyedül a nagyvilágban.
2014. máj. 5. 22:08
 6/10 Fish1 ***** válasza:
Önbizalomhiány. Ebből ered a megfelelési kényszer és a görcsösség. Ezen csiszolj. Hosszú folyamat, de megéri.
2014. máj. 6. 04:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Azon vagyok, önsegítőkönyveket olasok stb és van is eredmény, viszont olyan hosszú folyamat, hogy már évek óta építem és még csak odáig jutottam el, hogy 1-2 jó oldalamat felismertem.:(
2014. máj. 6. 20:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Az önsegítő könyvek sajnos nem segítenek azon, hogy nem állsz fel, és nem borítod az asztalt azokra, akik bántanak. SAJÁT TAPASZTALAT!

Egy dolgot viszont sajnos megtanítanak: hogyan utáld magad. Pontosan leírják, hogy miben hibáztál, meg hogy mivel verhetett meg a sors. Ezt meg szépen el is hiszed, ahogy az szokott lenni. SAJÁT TAPASZTALAT!

Pedig lényegében azon kívül, hogy mire szánod az energiád, semmit nem csinálsz rosszul. SAJÁT TAPASZTALAT!

21/F

2014. máj. 6. 21:44
 9/10 Fish1 ***** válasza:
Ha van eredmény, akkor az mindenképpen pozitív. Én is így kezdtem el. Lényeg, hogy átültesd a gyakorlatba az ott olvasottakat. Az önismereti dolgok mindig hosszadalmasak, olykor fájdalommal is járnak, de a végeredmény mindenképpen megéri. Én kb. 2-3 év alatt elég nagyot fordultam pozitív irányban.
2014. máj. 6. 22:25
 10/10 A kérdező kommentje:

8 Persze, borítsam rájuk az asztalt, hogy kitegyenek itthonról...sajnos nem ilyen egyszerű.

9 Én is értem el eredményeket, de azt be kell látni, hogy nagyon lassú folyamat.

2014. máj. 6. 22:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!