Most mit csinálnak ezek a fiatalok?
Mi ez? 34 éves vagyok, de fogalmam sincs ezekről a mai fiatal szlengekről.
Mivel nem követem ezeket, szerintem ilyen korban már senki, most a szülő persze hogy nem tudja, mit csinál a gyerek. Most ha lenne egy gyerekem, megyek kpop-ra, meg ddonozni! Majd jövök, De mi az? Míg haza nem jön belőve. Az én időmben (10-en éves, huszon éves 1990, 2000) ilyen még nem volt, kpop, okostelefon, Nagyon fel kell készülni most, ha gyereket vállalunk, a szlengekre. Mert lehet, hogy tényleg belőve jön haza.
Én azt sem tudom, mi az az okostelefon, de nem is érdekel. Nekem nem kell rá extra, wifi, tv-t nézni nem azon szoktam, internetezni sem.
Nem is pózolok vele. Nekem jó egy régi telefon, telefonálni, sms-ezni pontosan célnak megfelelő.
Mindig is volt szleng. 10-20-30-40-50 éve is.
"Én azt sem tudom, mi az az okostelefon, de nem is érdekel"
Erős a gyanúm, hogy kamukérdés, vagy átlagon felül hülye vagy.
Amúgy egy Kevin McKenzie nevű fiatalember volt, aki 1979. április 12-én először :)-t írt. Mások szerint egy PLATO nevű oktatási rendszer feltalálói voltak az elsől, akik már 1972-ben szmájlikat küldözgettek egymásnak.
Miért ne használhatná egy 40-50 éves? Jézusom. Még 71 éves nagyanyám is használja.
Nem tudtam szó nélkül e mellett elmenni.
Először is: ebben miféle szlenget találsz? És ebben a szent pillanatban egyáltalán nem érdekel a korod, nemed, faji hovatartozásod vagy bármid (csak mert szoktak pampogni a letegezésről), mert kifejezésmódilag egy 1970-es években leragadt kisgyerek vagy.
"megyek kpopra" He? Egy zenei műfajra hogy mész? Illetve: A kpopp egy teljesen más műfaj, ahol idolok vannak. Példaképek. Nagyon ügyelnek a makulátlan nevükre, próbálnak a normák szerint élni, az ittas vezetés, drogozás, sőt a dohányzást is kerülni (persze, mint mindenhol, itt is vannak kivételek, de közel sem olyanok, mint Amerikában, ahol már 50-60 éve mennek a sztárok drogozásai). Megnézném, hogy egy kpopper (azaz koreai pop rajongó) mikor fog belőve hazamenni.
Mielőtt belém kötnél: Te csak egy vagy azok közül, akik elolvastak félig egy cikekt valami olyanról, amiről még sose hallottak, és már is azt hiszik, mindent tudnak minden részéről (főleg, hogy ez a szubkultúra hihetetlen sok ágú, hihetetlen sok dolog van benne, amit gyakran még nekünk is évekbe telik kiismerni.) Én 6 éve áskálódom a témában, ismerkedem rajongókkal és óriási különbség van köztük és a rocker, amerikai pop hallgatóság körében.
Persze, ez a Magyarországi tendencia. Koreában, mivel ott sokkal többször testi kontaktusba léphetnek az énekesekkel, sokkal megközelíthetőbbek, van akinek az idegei annyira megpattannak, hogy az lesz belőle, mint a cikknél. Betörnek hozzájuk, vérrel írnak az ajtóra és hasonlók. Mi erre hihetetlen undorral reagálunk, tömeges felháborodások vannak és foggal körömmel kiállnánk értük. Mert igen, agyon dolgoztatott énekesek, akiket az ügynökségük a megadott formára alkot, de ugyan úgy emberek, legalább a mi támogatásunkra szorulnak.
Tinédzser lány vagyok. Soha nem rúgtam be, nem dohányzom, nem drogoztam soha sem, szlenget sem használok. Igen, meg van a magunk nyelve, de az is csak azért jött létre a szűk kis körünkben, hogy kivédhessük a minket érő folyamatos rasszista megszólalásokat. A szüleimmel sosem beszélek így, legfeljebb a közeli barátaimmal, vagy szintén az azonos érdeklődéskörű társaimmal. Kpop koncerten is voltam, és meglepően kultúráltak voltak. Nem mondom azt, hogy nem volt 1-2 baleset, mert mindig van. De mikor leszálltak a repülőről, 120-200 rajongó fogadta őket, tisztes távolságból integettek, köszöntek és ennyiben abba is maradt. Nem rohantak hozzájuk, tépték szét a ruhájukat vagy a hajukat dns mintát szerezve. Mint említettem volt, Ázsiában hangyányit más a tendencia, de a kérdező gondolom még mindig a magyar viszonylatról próbált hebegni.
A kpopot meg hogy kötötted össze az okostelefonnal? Az egyik leghíresebb, máig munkálkodó együttesünk 1998-ban debütált, téves, hogy abban az időben nem volt kpop, bár tény, hogy erre 2005 körül kezdett el folydogálni, a tizedfordulón pedig meg duplázódott, ha nem triplázódott a számunk. Hiszem azt, hogy akik egy ilyen távoli kultúrát el tudnak fogadni, azokból nem lesz egy idióta csapat, hanem egy minimum értelmiségi szintet meg tudnak ütni.
Lehet támadni, de úgy gondoltam, mint olyan, aki nem csak egy fél cikket olvasott el, jogosan nyílvánítottam ki a kérdező felé a véleményemet.
Hogy az elején tisztázzuk teljes mértékben egyetértek ElfenLucy felhasználóval, és szerintem nagyon rendes volt tőle, hogy képes volt neked ilyen kimerítő választ adni, ami valószínűleg nem tetszett neked, mert nem értett veled egyet, de ha valamit meg tudtál belőle érteni, akkor remélem el fogsz gondolkodni rajta legalább egyszer...
Az én véleményem:
Nem tudom hogy hogyan jutottál el ettől a cikktől a szlengek kitárgyalásáig, de inkább nem is kérdezem... Az első dolog, hogy szerintem ha még azt se tudod hogy mi az a kpop, ami mellesleg egy koreai zeneműfaj, szerintem nem kéne csak egy cikk alapján elképzelned. Ha tényleg érdekel, hogy a "gyereked" mivel foglalkozik a kpop címszó alatt, akkor nem ártana normálisan utánaolvasnod vagy jujjj mit mondok megkérdezni a "gyerekedtől"...
Azért írom a "gyerekedet" ""között mert ha van is egyáltalán, akkor szegényt nem sok dologról kérdezed meg...
"Nagyon fel kell készülni most, ha gyereket vállalunk, a szlengekre." ekkora hülyeséget még nem hallottam... Azt hittem az emberek azért vállalnak gyerekeket, mert családot szeretnének vagy egy komoly szintre lépni kapcsolatukban... De hogy a szlengek miatt ne vállalnának gyereket... ???
Nem mindenki használja az okostelefont olyan dolgokra, amilyeneket felsoroltál... Tudom vannak olyanok is akiket szinte beszippant,de ez már szinte hozzátartozik a mai életünkhöz, mert lehet hogy újdonságot mondok de a világ fejlődik akár akarod akár nem... A szlengekkel együtt amik már elég régóta léteznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!