Melyik az a szó vagy mondat amitől falra tudtok mászni?
"Párom", nálam ez a szó vezet, szerintem nyálas és ez nálam már az affektálás kategória, jobban hangzik szerintem, hogy barátom, barátnőm, férjem, feleségem...
Aztán "Miért nem eszel többet?", "Miért nem ettél még?" és amikor megkérdezik, hogy "Miért nem eszel xy-t?" miközben tudják, hogy nem szeretem az adott ételt.
Utána például, ha megkérdezik nyáron, hogy "Nincs meleged?", mert hosszúnadrág van rajtam, nyilván nincs, különben nem venném fel, meg az ilyen hasonló kérdésektől is falra tudok mászni.
Ja és az hogy "Van barátod?", vagy "Miért nincs barátod?", főleg, ha olyan kérdezi, akivel nem is vagyok különösebben jóban.
ma 17:11: A párom szót én használom, mert nincs más. Néha a barátom szó is előkerül, de az könnyen félreérthető. És mert még nem vagyunk házasok, a férjem szó szóba se jöhet.
Talán pont azért nem találom nyálasnak a párom szót, mert a környezetem és én se nyálasan használjuk.
Elhiszem, hogy van, aki "összenyálazta" ezt a kifejezést, de nincs helyette másik, ami egyértelmű.
- "Ha nem tetszik a kép, ne nézz rá", "Ha nem tetszik a véleményem, ne hallgasd" és hasonlók.
- "Hát, nem vagy túl vékony"
- A "párom" az engem is zavar
- "Bazsalikom" - megőrülök ettől a szótól
- "Szivem, kicsim, édesem, életem"
- "Szájad"
- "Folyott"
- "Momentán"
- "Ergó"
- "Van cigid?"
- "Kendnek van cigije?"
- "Randi"
- "Pasi"
- "Meg akarlak hódítani"
- "Csoda vagy"
- "Az erkölcsös nők nem így csinálják"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!