Nagyon kövér emberek! Szeretnék megérteni valamit. Elmagyaráznátok? (többi lent)
# 18/18 Ne izgulj,nem direkt hízik az ember tovább sok kilót!
Ennek tudod sok minden lehet a hátterében.
Ezzel a dologgal egyre többen vannak emberek.
Most azt látom hogy már a gyerekeket is csokival tömik,azaz részben a szülő hibája is hogy mindig jól megtömi a gyereket,a gyerek ebben nő fel és önhibáján kívül tévesek lehetnek az eszméi a táplálkozásról amit ha nem hagy abba akkor természetes hogy növekszik apránként.Amúgy a tükörben sosem tűnnek fel a plusz kilók,régi fényképekből lehet sopánkodni.De az ember méri is magát,és látja hogy ez egy olyan folyamat amivel csak növekszik az ember.Na meg így is lehet boldogan élni,és ha valaki ilyen módon is boldog és jól érzi magát akkor minek sanyargassa magát?
Én csináltam már több fogyókúrát is,szoktam már le nyugtatókról,cigiről.Nos olyan dologról nehéz leszokni amivel naponta kell hogy találkozz(inkább szokok le még 1xer a cigiről).Hisz állati ösztönök is vannak bennünk hisz az életben maradáshoz kell az étel.
Mellesleg egy kövér embernek nagyobb az esélye a túlélésre bizonyos helyzetekben :) :)
De nem tagadom az embereket el kell fogadni olyannak amilyenek.A kövérek sem fikázzáka véznákat hogy hogyan is néznek ki és ez ellen is lehetne tenni a véznaság ellen!
21, köszi!
Egyébként véznaság ellen nem lehet mit tenni. Egy vézna, hiába eszik meg egy egész tortát, akkor sem fog hízni semmit.
Nekem 4 éves koromban, kb. 2 évig szteroid tartalmú gyógyszert kellett szednem allergiára. Kikapcsolta a telítettségérzetet, szóval zabáltam amit csak tudtam, mert mindig éhes voltam. Szüleim pedig adták is a kaját, mert sajnáltak. Persze utána jól rá is szoktam a zabálásra, főleg a szemét kajára. 16-17 évesen már 50 kg feleslegem volt. Feltűnt, de jobban szerettem enni, szóval nem érdekelt. Persze már életmódot változtattam, már inkább néznek izmosnak, mint dagadtnak. :)
Röviden: A zabálásra nagyon könnyű rászokni. Rosszabb, mint a drog, mert enni muszáj. Meg lehet változni, de nagyon nehéz.
A hízás egy ördögi kör.
Minél elégedetlenebb az ember magával, annál inkább keresi a jóérzést. Ezt általában eleinte sok esetben az étel adja meg. Eszik eszik, majd az alap elégedetlenségéhez társul a súlyfölösleg, amit még több "boldogságot" adó étellel akar feldolgozni.
Minél kövérebb, annál megerőltetőbb a mozgás, annál nagyobb a gyomra, annál éhesebb.
Szerintem aki alapjába véve lelkiekben egészséges, az simán le tud fogyni, ha látja azt az 5 kg pluszt. Aki viszont mentálisan nincs rendben, az sose tud kikeveredni ebből a mókuskerékből. Talán egy jó pszichoterápia által, ahol önmagát megtanulja elfogadni, addig azonban esélytelen. Addig csak hízni fog tovább.
Végre már, hogy többség mert őszinte lenni, még ha csak így anonim módon is. Borzasztó, amikor 100 elhízott nőből 99 bizonygatja, hogy ő csak párolt zöldséget eszik és minden nap 2 órát sportol, és mégis hízik. Százszor előbb tisztelem azt az embert, aki beismeri, hogy szeret édességet enni, viszont utál edzeni, de ő így érzi jól magát, mint azokat, aki sajnáltatják magukat, hormonok, meg pajzsmirigy, meg gének, pedig ő annyit, de annyit tesz a fogyásért....
Kérdező, valahavolt súlyosan elhízott nőként még emlékszem, hogy a tinikori családi és egyéb gondok miatt menekültem az evésbe, aztán eljött az a pont, amikor feladtam, úgy 90 kilósan (akkor már huszonévesen) már olyan kövér voltam, hogy azt mondtam magamnak, mostmár minden mindegy, innentől nincs emberformám, nem vagyok nő, csak egy zsírosbödön, innentől nem számít, hogy mennyire vagyok nagydarab, ennek már nincsenek fokozatai... és szépen felszedtem pár év alatt még 20 kilót. Ja igen és én is nagyon szívesen bólogattam, amikor azt mondták nekem, hogy biztos valami szervi bajom lehet :DDDDD Aztán harmincévesen besokalltam a saját tükörképemtől, öszeszedtem magam és leadtam 40 kilót, évek óta 70 vagyok a 174 centimhez, gondolom ha nagyon akarnám akkor még tovább is fogyhatnék, de az már tényleg túl sok munka lenne.
16-os te se néztél utána a dolgoknak. Attól, hogy valakinek ilyen betegsége van még nem kell naponta egy répán, salátán élnie.
Nekem pajzsmirigy problémáim vannak, mellette cukorbetegség. Mindkettőtől erősen lehet hízni és nagyon nehezen fogyni. (nekem 3-szor annyi munka leadni egy kg-t, mint egy egészségesnek.)Ráadásul egy baleset miatt nem tudtam mozogni, így rövid idő alatt 40 kg feleslegem lett, de letudtam adni.
Speciális az étkezésem, de naponta 5-ször eszem és nem éhezem, ahogyan te képzeled. Egyetlen ilyen betegségnél sem éheztetik az embert.
A probléma ott kezdődik sokaknál, hogy be kellene tartani amit az orvos mond. Erre mit csinálnak? A kórházból mennek a gyorsétterembe, vagy a családtagokkal titokban hozatják be az ilyen-olyan sütiket. Tele fehér cukorral és szénhidráttal, holott nekünk azokból lehet a legkevesebbet enni. És persze egész nap folyamatosan zabálnak, sokszor bujkálva a nővérek elől. Mozogni pedig csak a töredékük hajlandó. Van olyan aki tényleg képtelen fogyni, bármit is tesz de az rendkívül ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!