Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy nyugaton...

Miért van az, hogy nyugaton természetes szépségükben néznek ki a nők, nálunk meg épp ellenkezőleg?

Figyelt kérdés

Észak-angliában élek és itt alig látok festett hajú, műkörmös, sminkelt nőket. Magyarországon meg épp fordítva. Alig lehet látni természetes hajszínt viselő nőket, szinte mindenki tízezreket költ szépségszalonokban magára, ami számomra eléggé elriaszt, mert túl költekezőnek látom az ilyen nőket, és magas a fenntartásuk. A fodrász az oké, de sokkal jobban tetszik nekem, ha valaki természetesen néz ki.

Minél csóróbb egy ország, ott annál jobban akarnak villogni az emberek? Miért?

2014. jún. 14. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
Kicsit túl sok aspektusból akarod nézni ezt a jelenséget. Mindenesetre a fenntartani szót nem használjuk nőkre. A hajfestessel nem tudom mi a bajod, akinek oszulni kezd a haja az ne fesse be. Neked ez tetszik? Lehet hogy egy ki angol faluban nem festik be, de azért egy kicsit is igényesebb nő bizony befesti, sőt el is várják tőle a munkahelyen. Te láttál már ősz hajszalakkal tarkított hajú nőt egy nagy cégnél tárgyalni pl.? Másrészt vannak szokások az a fajta műköröm, ami 10 cm hosszú, tele van rakva csillogó kövekkel és rá van festve rengeteg színes minta szinte csak nálunk, Ukrajnában létezik és nálunk is nagyon ritka és nem is olcsó. Amióta van gél lakk azóta még jobban háttérbe szorultak az ilyen körmök itthon is. Külföldön, nyugaton pedig mindig kicsi szolid körmöket szeretnek viselni. De ez nem jelenti azt, hogy az angoloknal nincsenek műkörmösok. A műkörmös manikűros és sokszor pedikűrös is egyben. És nagyon sok olyan technikát ismer, ami nem lesz annyira látványos, tehát tulajdonképpen észre sem veszed, hogy valaki csináltatott egy szolid japán manikűrt pl.
2014. jún. 15. 09:37
 22/65 anonim ***** válasza:
A villogas nem ott kezdődik hogy valaki befesti a haját. Igen lehet villogni egy szép és drága kocsival, házzal, ruhával, ékszerrel, nővel. De a hajfestest biztosan nem sorolnám ebbe a csoportba. Egyébként azt sem gondolom bajnak, hogy a magyar nők igényesebbek, mint külföldön, jobban is néznek ki, nem kell az ízléstelensegig cicomazni magunkat, de nekem pl. az a furcsa, hogy sok nyugati országban már a fiatalok is elhízottak és olyan ruhákat vesznek fel, amit én még otthon sem lennék hajlandó viselni.
2014. jún. 15. 09:45
 23/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2014. jún. 15. 10:16
 24/65 anonim ***** válasza:
64%

"Észak-angliában élek és itt alig látok festett hajú, műkörmös, sminkelt nőket. Magyarországon meg épp fordítva"

Ha Mo-on Budapesten éltél, most meg Londonban, akkor jogos az összehasonlítás. Ha viszont nem ugyanolyan típusú városban, akkor egy baromság.

"Alig lehet látni természetes hajszínt viselő nőket, szinte mindenki tízezreket költ szépségszalonokban magára, ami számomra eléggé elriaszt, mert túl költekezőnek látom az ilyen nőket, és magas a fenntartásuk."

Anyádnak magas a fenntartása, hülye bunkó. Szerintem ezek a nők önmagukat tartják fenn, én pl. festem a hajam, 8000 Ft havonta, mert őszülök, és magamnak fizetem.Csak nem gond?

"A fodrász az oké, de sokkal jobban tetszik nekem, ha valaki természetesen néz ki."

Ez senkit nem érdekel! Nekem meg nem tetszik jobban a pattanásos arcom, hanem a sminkelt arcom. Mi a fene közöd van hozzá??

"Minél csóróbb egy ország, ott annál jobban akarnak villogni az emberek? Miért?"

Mert Magyarország nem csóró! Nézzél már körül, ingyen eü van, ezernyi segély, nagyon gazdag ország vagyunk, ha ilyenekre van pénz. USA-ban pl. nincs! 14 évesen gondoltam kb ilyeneket, úristen. És nem, nem villognak az emberek, és attól, hogy egy ország szegény...ezt nem is értem, de tegyük fel, hogy az, attól még az emberek nem 100%-ban azok.

26L

2014. jún. 15. 11:02
 25/65 anonim ***** válasza:
78%
24-esnek minden szavával egyetértek. Nagyon bírom hogy valaki kimegy külföldre, és egyből elkezd fröcsögni a magyarok felé. Szerintem egyáltalán nem költenek többet a magyar nők a kozmetikumokra mint más országok hölgyei. Sőt nyugaton, Olaszországban, Franciaországban, ahol a legnagyobb márkák születnek, biztosan többet költenek a nők a szépítkezésre, ruhavásárlásra mint itthon (van is nekik miből). Szerintem semmi gond nincs hajfestésben és a sminkelésben, mindenben lehet mértéket tartani. Érzek valami megkeseredettséget a kérdezőben, biztos azért problémázik ezen.
2014. jún. 15. 11:14
 26/65 anonim ***** válasza:
100%
24 Sok mindenben egyetértek veled, de a végén a mondandódnak akkora baromságot látok, amit csak ritkán. Ezerféle segely van (nem igaz) és emiatt szerinted gazdag ország vagyunk. Mi van? Az eü nincs ingyen csak még nem nézted meg a fizetési papirodat, ráadásul olyan színvonaltalan, hogy ha valami bajod van, akkor tuti hogy még rengeteg pénzt kell fizetned magánban. Magyarország nagy része valóban csóró, ez van, minden baromi drága és nagyon alacsonyak a fizetések. És persze mint minden országban vannak gazdag emberek is.
2014. jún. 15. 13:51
 27/65 anonim ***** válasza:
20%

"Sok mindenben egyetértek veled, de a végén a mondandódnak akkora baromságot látok, amit csak ritkán."

Ez akkor nem baj, ha nem tanultál sosem közgazdaságtant, ha igen, akkor viszont baj:D

"Ezerféle segely van (nem igaz)"

Nem igaz? Akkor szerinted pl. a nők 3 évig vannak otthon, ilyesmi hol van máshol? vagy hogy a védőnő pl "jár" neked, ez hol van? És csak kettőt soroltam.:)

"és emiatt szerinted gazdag ország vagyunk. Mi van?"

Szerinted nem vagyunk gazdag ország? Itt is előjön a közgazdaságtan, de nem baj, hogy tanultad. Illetve természetesen nagy baj, de még tanulhatod! Nem csak emiatt, hanem pl. amiatt is, hogy hitelt adnak nekünk. De ezt nehéz elmagyarázni valakinek, aki sosem tanult ilyesmiről.

"Az eü nincs ingyen csak még nem nézted meg a fizetési papirodat"

Képzeld, tudom, hogy fizetünk EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁST. Érted, mi a különbség a fizetek a műtétért és eközött? nem?

Nyugodtan nyilváníthat itt bárki véleményt, semmi baj ezzel, csak először tankönyv kinyit, majd pedig akkor írom le azt, hogy "baromság":)

2014. jún. 15. 14:33
 28/65 anonim ***** válasza:
93%
27 Bocs, tévedtem, te csak egy szerencsétlen bunkó vagy, aki valahol hallott valamit arról, hogy menő közgazdaságtant tanulni. De legalább elégedett vagy és az jó, maradj is nyugodtan a nagy magyar tudatlanságodban és gondold azt, hogy más országokban nincs gyes, gyed és védőnő. A stílusbol kicsit visszavennek azért a helyedben, mert így még a gyári munks is csak álom lesz számodra.
2014. jún. 15. 15:06
 29/65 A kérdező kommentje:

24-es. London déli részen fekszik én északon lakom, skócia mellett. Egyébként meg elég primitív lehetsz a hozzászólásodból ítélve.

Ma kérdeztem erről az egyik angol kollegámat és azt mondta, hogy a 80-as években volt nagy divat a hajfestés meg sminkelés. Ma már a természetesség az eredetiség a divat és nem a kamu...

2014. jún. 15. 16:40
 30/65 A kérdező kommentje:

"Mert Magyarország nem csóró! Nézzél már körül, ingyen eü van, ezernyi segély, nagyon gazdag ország vagyunk, ha ilyenekre van pénz. USA-ban pl. nincs!"

Hát ezen szakadtam a röhögéstől :D Angliában még egy szobatakarító is 6-os golffal megy dolgozni. Hol van erre példa Magyarországon? Eltévedt bárány...

Olyan csóró ország Magyarország, hogy ami ott luxusnak meg gazdagoknak jár, azt itt alapból megkapja az ember. Egyébként ma épp számoltam hazafele jövet a nőket 74-ből 3-nak volt festett haja... Ennyi

2014. jún. 15. 16:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!