Egy férfi soha ne sírjon! Erről a kijelentésről mi a véleményetek?
Szerintem sírjanak a nők, azért gyengébbik nem. A férfi legyen kemény, mint Krupp és az Ő nemes acélja.
A véleményem erről a kérdésről ugyan telesen biztos, de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Én igen is sírok ha kell,ha úgy érzem,hogy muszáj.Érző lény vagyok,van lelkem,ami sebezhető,mint mindnekinek.
Nem attól leszek férfi,hogy elfolytom az érzelmeimet!Hanem amiatt,hogy felmerem válalni,és nem futamodok meg,szembe nézek velük!
Emiatt érzem hogy élek,az érzések a személyiségem része,ez vagyok én,és senki kedvéért nem változom!
Képes vagyok nagyon szeretni,gyengéd lenni,akár egy nő...de kemény és kegyetlen is ha a helyzet megkívánja.
Igazi férfi az,aki az érzelmeitől függetlenül, minden lehetséges helyzetben képes higgadtan,racionális döntést hozni,és megfelelően reagálni az adott körülményekre.
De nyilván érzelmi intelligencia kérdése ez is,amit én minden elé helyezek fontosság terén.
Ma 02:30
Azt is írtam:
"Hogy erre mi a válasz nem tudom még gondolkodom rajta."
Magyarul egy át nem gondolt kérdésre a válasz nem számít, csak mert most nem ismerem a választ még később ráakadhatok.
Az apai tekintély akkor is elsődleges, ha utoljára látja az apját az emlékeiben legyen egy acélkemény ember, mint egy megtört, zokogó szerencsétlen. A gyerek nem hülye nem kell sírni el lehet neki mondani mi van.
Sírni soha nem muszáj! Az érzések megélésével általában nincs bajom, csak a sírással.
Gondolj bele micsoda erő kell benntartami és leplezni? Mennyivel férfiasabb, mint pityeregni?
"Nehezen tennék, mert nincs fiam."
Ne haragudj, hogy ilyet mondok, de amíg ilyen a hozzáállásod, addig lehetőleg se fiad, se lányod ne legyen
Szerintem hülyeség, hogy egy férfi ne sírjon. Ugyanolyan érző lény, mint egy nő. Ezt már gyerekkorukba belenevelik a pasikba, véleményem szerint tévesen. Mert aki nem sír, az elfojtja az érzéseit és rosszabb esetben az efféle lelki traumáit kompenzálással fogja oldani (pia,drog, egyéb függőségek). Az elfojtás miatt egy csomó negatív dolog felhalmozódik, ami később akár szomatizációhoz is vezethet. Aki viszont sír és kiadja magából a fájdalmát, az feloldja a lelkében levő feszültséget. Olvass utána pszichológiában, ha van időd.
Persze se nő, se férfi ne apró-cseprő dolgokon sírjon, értem ezt pl. arra, hogy ha valaki beszól neki, akkor ne kezdjen el bőgni (ismertem ilyet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!