Miért kötik a magasabbrendűséget rasszokhoz?
Szerintem vannak magasabb és alacsonyabb szintű emberek,de ezek nem rasszokhoz köthető,hanem egyénenként változó.
Én nem gondolom azt,hogy aki alacsonyabb szintű azt ki kell irtani vagy ilyesmi.
Miért van ilyen nagy különbség ember és ember között.
Néha olyan egyszerű,buta emberekkel találkozom,hogy fura felfogni,hogy egy fajba tartozunk.
Az egy fajba tartozó állatok között is lehet ilyen nagy eltérés?Szerintem ez nagyon érdekes dolog.
Lehet,hogy az értelmesebb emberek egy új faj evolúciós lépcsőfokai?
"Szerintem vannak magasabb és alacsonyabb szintű emberek,"
Ezzel te is megkülönbözteted az embereket, és nem teszed különbbé magadat azoktól, akik pl. rasszokhoz kötik a magasabbrendűséget. Csak te egyénekhez.
"Az egy fajba tartozó állatok között is lehet ilyen nagy eltérés?"
Igen, dominanciának hívják, ha csapatban élő állatokról van szó, akkor pedig falkavezérnek hívják a csapat élén élő és irányító állatot.
Az érdekelne hogy mit értesz azon hogy szerinted egyénekhez köthető a magasabb és alacsonyabb rendűség. Mi alapján válik el? Végzettség, pénz, vagyon?
Nem,dehogy.Hogy lehetne már ez vagyon kérdése.
Mikor az nagyrészt szerencsén múlik,illetve hogy hová születsz.
Én direkt kiemeltem,hogy nem érzek ellenérzést a butábbak iránt,csak tényként írtam.
Nem tudom,nagyon sok buta ember van.Semmi empátia bennük,más helyzetébe nem tudják beleképzelni magukat,csak a velük történt dolgokból képesek tanulni,vagy ha lemondasz egy dolgot nem fogják fel,hanem többször el kell nekik magyarázni(itt most nem a memóriára gondolok),hanem másra.nem érdeklődnek a világ iránt,csak a fizikai ösztöneik hajtják(evés,ivás,szex,stb).Nincs igényük a művészetre,stb.
Az állatoknál nem a dominanciára gondoltam és nem az agresszióra.
Az emberek között is vannak agresszív és egyben buta típusúak is.
Nekem pl 2 macskám van az egyik tök átlagosnak tűnik,de a másikat vmiért értelmesebbnek gondolom.Ahogy a szemébe nézek érzek benne valami többet,mint egy átlagos macskánál,mintha jobban értené a világot.Ez lehet fura,de így van.Szerintem az agresszió,dominancia kifejezetten primitív dolog,előnyös,az életben maradáshoz előnyös,de akkor is primitív.
Egy szóval sem mondtam,hogy az értelem és az életképesség egyenesen arányos.
Vannak olyan buta emberek is aki a jég hátán is megélnek.
Meg olyan értelmesek,a világból sok mindent felfogó emberek,akik szinte életképtelenek.
Magasabb rendű alatt,én magasabb értelműre gondolok.
De mondjuk azt nehéz elképzelni,hogy az ösztönszerű lényekből fog fejlődni egy új faj vagy a világ.
Nyilván az értelmesekből,akiket nem csak az ösztöneik vezérelnek.
A kérdés nem arra irányult,hogy mi az életképesebb.
Arra már rájöttem rég,hogy a butaság az egy előnyös tulajdonság.Mert buta emberből van a legtöbb,meg aki buta az tudatában sincs annak,hogy ő buta,mert mindenki csak a maga alatt lévő embereket érzékeli.
A teremtő a szívük szerint ítéli meg az embereket.És nem ez a legfontosabb?
Lehet valaki gazdag, szép, okos,tarthatják ezért magasabb rendűnek, de ha gonosz és nincsenek más erényei, akkor vajon tényleg magasabb rendű egy szegény, iskolázatlan, de jólelkű, adakozó, segítőkész embernél?
Az állatok között is vannak ilyen különbségek, igen.Például vannak
nagyon okos rendőr kutyák, vakvezető kutyák, hibátlan testű pedigrés kutyák, ezek árban nagyobb értékűek az "átlagos kasztba" tartozó kutyáknál.Pedig egy korcs tudja ugyan olyan jól őrízni a házat és szeretni, védeni a gazdáját.Talán jobb az élete is, mint pedigrés társának, akit elsősorban az értékéért tartanak a gazdag háznál.
Vannak persze kifejezetten buta kutyák is, akikről nehéz elhinni, hogy a kutya fajhoz tartoznak.Ezek általában azok közül kerülnek ki, akikkel nem törődtek, nem kaptak tanítást szeretetet, inkább csak bántást.De ha jó helyre kerülnek még képesek lehetnek jó irányba változni.
Remélem érted, mire akarok a kutyás példával is célozni.
Számomra a magasabb rendű egyértelműen magasabb értelemre utal.
Korcs kutya szerintem elég buta egy kifejezés.
Mindenki korcs.Nincs tiszta lény.Minden lény vmilyen keveredésből jött létre.
Nekem ha lesz kutyám már csak azért sem egy fajtatiszta lesz,mert nem vagyok sznob.
A sznobság is egy primitív,alsóbbrendű tulajdonság,szerintem,mert akinek ez fontos azt feltételezi,hogy ez garancia vmire.
Ismerek olyan embert is,aki pl nem tud úgy szeretni egy sima házi macskát,mint egy 80ezer Ftba kerülő francia bulldogot(mert most az a menő),az én szememben az ilyen ember buta.
Inkább érdekes,hogy ilyen hatalmas különbségek vannak értelmi szempontból egy fajba tartozó lények között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!