Az ápolók nővérek miért vagytok ilyenek?
azt vettem észre és másoktol is hallom hogy bármit kérdeznek mondanak mindig olyan rossz kedvűek lekezelőek....
pl ezt tapasztaltam: reggel de nem túl korán bementem a korházba kedvesen köszöntem mosolyogtam es vidáman kérdeztem tőle valamit majd úgynézett rám mintha valami utolsó senki lennék és amit nem értettem hangos sóhajok közepette magyarázta el mintha hülye lennék
csak én gondolom úgy hogy aki ezt a pályát választja annak szeretnie kéne az embereket vagy legalább kedvesnek empatikusnak lenni? miért viselkednek így?
Szerintem aki annyira duhös a rossz fizetes miatt, h gatolja a munkajat az csereljen szakmát !!!!
Ne a betegekre böfögjön baratsagtalanul es rajtuk alljon bosszut , mert neki rossz a fizuja!
Akkor tisztázzunk pár dolgot. Itthon ingyen tanulás nincs. Azt a pénzt amibe az én taníttatásom került a szüleim X évtized munkaviszonnyal bőven leadózták. Szóval úgy gondolom senkinek nem tartozom semmivel, a családomat leszámítva.
Továbbá globális orvoshiány van. Mindenhol kevés az orvos, mert szimplán nem éri meg orvosnak menni. Nos a normálisabb országok igyekeznek megbecsülni ezért azokat az embereket, akik ezt a hivatást választották. Kevésbé normális országok vagy hagyják őket elmenni, vagy röghöz kötik őket. A röghözkötéssel csupán egyetlen bibi van. Külföldön egy orvos egyetlen év alatt röhögve megkeres 24 millió forintot. Itthon egy orvos képzése 12 millió. Tehát még a képzési költség kifizetése mellett is lazán megéri külföldre menni. Ó és nagyon kevesen vagyunk itthon. A háziorvosi rendszerből annyi orvos hiányzik és annyira ki van öregedve, hogy ha az idén összes orvostanhallgató aki végez, háziorvosnak megy, akkor is csak a nyugdíjba menőket tudják pótolni, de nem a hiányt. Megjegyzem az évfolyamom kb 5-10 százaléka akar háziorvos lenni. Szóval vagy csinál valamit a magyar állam, vagy baromi nagy problémák lesznek, aminek az előszelei már most mutatkoznak. Jó lenne ha a magyar emberek rájönnének, a mostani helyzetben egy orvos pótolhatatlan szakember, szimplán azért, mert a világon szinte sehol sincs belőle elég, és holmi pénzvisszafizettetésekkel nem lehet minket itthon tartani. Én nem a TESCOs betanított munkás vagyok, aki helyett majd jön másik, ja egy darabig talán jönnek az erdélyiek, aztán annyi. De sebaj, végülis ez nem egy bonyolult szakma, a kedves beteg egyedül is ki tudja majd venni a vakbelét.
Arról nem is beszélve, hogy ne te akard már megmondani kedves 19-20-as válaszoló, hogy mikor hova mehetek. Oda megyek és abban az országban vállalok munkát ahol akarok, és ahol elfogadják a diplomámat. Ha akarom beérem havi 130 ezer forinttal, ha akarom keresek havi másfél-kétmilliót.
16-os (14:15-ös) köszi a válaszod valóban rossz lehet megértem :-/
18-as hát bocsánat ha nem akarok magam alá vizelni és kb 30 percet vártam egyébként ha jól emlékszem nem voltak nagyon az osztályon
Én is gyakran 12 (néha 15 órázom), emberekkel dolgozom, de azért figyelek, hogy mindig kedves legyek és tiszteségesen elvégezem a munkám.
Ha valaki ilyen szakmát választ annak tudnia kell, hogy bármi is történik nem az ügyefelen kell levezetni. Egyébként is nekem az a véleményem, hogy ha kedvesen beszélek, elmagyarázom rendesen a dolgokat, az ügyfeleket nem nézem le, akkor a munkahelyen is jobban érzem magam. Nekem az a véleményem, hogy ha valakinek nincs empátia érzéke az ne menjen kórházba dolgozni, van egy halom olyen munkahely ahol jobb a fizetés és nem kell "jópofizni" sem.
Ne haragudj, de orvostanhallgató létedre irtózatosan buta vagy. A szüleid leadózták?! Én nem? Más nem? Tehát akkor te más pénzén, INGYEN tanulsz, úgyhogy ne beszélj röghöz kötésről. Valaki nagyon a szátokba adta ezt a hülye dumát. Ha nem akarsz "röghöz kötöttséget" akkor miért nem mész külföldre tanulni, ha itthon nem tetszik? A magadfajtának semmi sem jó. Bocs az offért.
Visszatérve a kérdésre, szerintem ki vannak égve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!