Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ápolók nővérek miért...

Az ápolók nővérek miért vagytok ilyenek?

Figyelt kérdés

azt vettem észre és másoktol is hallom hogy bármit kérdeznek mondanak mindig olyan rossz kedvűek lekezelőek....

pl ezt tapasztaltam: reggel de nem túl korán bementem a korházba kedvesen köszöntem mosolyogtam es vidáman kérdeztem tőle valamit majd úgynézett rám mintha valami utolsó senki lennék és amit nem értettem hangos sóhajok közepette magyarázta el mintha hülye lennék

csak én gondolom úgy hogy aki ezt a pályát választja annak szeretnie kéne az embereket vagy legalább kedvesnek empatikusnak lenni? miért viselkednek így?

2014. máj. 17. 12:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
49%

Arról nem is beszélve,hogy neked,mint orvosnak /vagy bármely más egészségügyi dolgozónak/ az kellene legyen a célod,hogy hogy gyógyultan és pozitív tapasztalatokkal távozzon a kórházból a beteg. Ha paraszt,ha hálátlan,ha utána a létező összes internetes fórumon pocskondiázni fog téged,akkor is ugyanazt az ellátást kell biztosítani neki . Miért? Baromi egyszerű,mert fizet érte! Ha kicsit üzleties szemszögből nézzük (ridegnek fog hatni,elnézést érte) ,de a vendégnek itt is MINDIG IGAZA VAN! Azért,mert belőle élünk! Akkor is ha adott esetben bunkó,vagy hálátlan .Mindenféle ember van,de ha nem lenne,munka se lenne,és pénz se.

Egy eüsnek ne ez legyen a kizárólagos motivációja,de attól még így van.Pénz beszél,kutya ugat szokás mondani..

2014. máj. 17. 13:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nem beszélsz hülyeségeket,de ennél jóval több alázattal és tisztelettel kell fordulni a szakma és a betegek felé."

Ja csak néha rohadtul nem ártana kiállni magunkért is. Bennem meg van a tisztelet a beteggel szemben, úgy viselkedem velük, ahogy én azt elvárnám fordított helyzetben. Az viszont nagyon ki tud akasztani, amikor a drága hozzátartozó/beteg ahelyett, hogy a szemébe mondaná az EÜ dolgozónak, hogy mi a problémája az interneten rinyál.

2014. máj. 17. 13:21
 13/26 anonim ***** válasza:

Erre annyit tudok mondani,hogy az internet anonim,teljesen irreveláns bárkinek a véleménye,és nem éri meg idegesíteni magad ,mert ez nem fog változni:) Az internetes szájkaraténa k évtizedekre visszanyúló gyökerei vannak,gyakorlatilag a világhálóval egyszerre született:D:D

Én azt javaslom a személyes,pozitív tapasztalataidból táplálkozz :)

2014. máj. 17. 13:22
 14/26 anonim ***** válasza:

"Én azt javaslom a személyes,pozitív tapasztalataidból táplálkozz :)"

Köszi, igazad van. :-)

2014. máj. 17. 13:29
 15/26 A kérdező kommentje:

elhiszem hogy vannak parasztok mert mindenhol vannak, de ha én ahogy írtam kedvesen érdeklődöm megköszönöm stb. akkor miért kell rám mordulni ergo én megadom a kedvességet tiszteletet akkor miért kell lekezelően bánni velem én nem nézem le őket és örülök hogy vannak de nemigazán viszonozzák a kedvességem

orvosokkal szerencsére jobb a tapasztalatom

bár a gyerekorvosom 6 éves korom körül félrekezelt általában mindig és rengeteg gyógyszert szedetett velem majdnem meg is haltam (akkor váltottunk orvost) bár ő is kedves volt :D a 2. gyerekorvosom egy szerb férfi volt ő is nagyon kedves volt

a mostani háziorvosommal sincs gond ha érdeklődök bármiről mindent elmagyaráz rendesen meg kedves nagyon.

nővéremnek viszont volt egy rossz tapasztalata:

bőrgyógyászhoz ment és akkor mondta panaszét hogy húllik a haja már az orvos akarta lezárni de mondta hogy vannak ilyen kis bogyók is a bőre alatt meg se nézte nagyon már zárta volna le de mondta hogy még van az anyajegy meg még valami bőrpanasz és ere az orvos rávágta: mennyi panasza van magának ennyi nem fér bele itt várnak még magán kívül mások is...(azóta magánorvoshoz jár, és a nővéremnél kedvesebb előzékenyebb embert nem ismerek)

2014. máj. 17. 13:45
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért olyanok, mert ki vannak égve.

Nagyon leterhelő, hogy havi 167-170 órát dolgoznak 100 ezer forintért, amiből a rezsit éppen, hogy csak ki tudják fizetni (vagy nem), emellett 0 megbecsülés.

Hiába csinálja valaki szívből, hidd el, nagyon leterhelő folyamatosan 12 órázni éjjel-nappal úgy, hogy az emberek lenéznek, a munkádat sz*rba veszik és még meg sincsenek fizetve. Arról ne is beszéljünk, hogy a betegeket mozgatni, akik általában nem 2 kilósak és természetesen figyelni a gyógyszerelésre is, mert nagyon nem mindegy, hogy az infúzióba mit raksz és kinek adod. Mindezt úgy, hogy a 30-40 ágyas osztályra van nappal 3, éjszakára és hétvégén 2(!!!) ápoló (gondolj bele, hogy 30-40 rossz állapotban lévő beteget 2 ember fürdet, etet, pelenkáz, emellett gyógyszerel stb.).

Egyszerűen kiégnek, a betegek elszemélytelenednek és feladatközpontúvá válik a munka. Hiába a szív és az elkötelezettség, ők is emberből vannak. Ekkora fizikális, emocionális és mentális leterhelés hosszútávon mindenkit kikezdene.

Ha mondjuk minden műszakra lenne min. 6-7 ápoló, több fizetés és jobb körülmények, mert olyan alapvető dolgok, mint a gumikesztyű (pl. sebészeten rendszeresen találkozok azzal, hogy nincs... és akkor így vegyek vért egy hepatitises betegtől, hát kösssz) vagy a pelenka (több helyen lepedővel helyettesítik, mert nincs rá pénz...), mindenki elégedettebb lenne az ellátással.

egy ápoló, aki rövidesen külföldre távozik

2014. máj. 17. 14:15
 17/26 anonim ***** válasza:

14.15-ös vagyok.

Azt még hozzátenném, hogy a pályám elején vagyok még nagyon. Általában nagyon pozitív visszajelzéseket kapok a betegektől és a többségüket én is nagyon szeretem (többször van olyan kórterem, ahol én vagyok a "kis kedvenc" :D)

A gyatra fizetés, a borzalmas körülmények és a hajtás miatt azonban még egy jó ápolót veszít az egészségügy. Tudod hányak változtattak pályát vagy mentek külföldre ugyanezek indokok miatt? Pedig ők is mind szakmailag mind emberileg nagyon jók voltak. Amíg ezeken nincs változtatás, addig ne is várjuk el a leterhelt emberektől, hogy minőségi munkát nyújtsanak! Ennyi bőrt senkiről nem lehet lehúzni!

2014. máj. 17. 14:29
 18/26 anonim ***** válasza:

"értem én hogy sok a beteg meg őket látják de valahol az is a munkájuk része hogy vidáman fogadják őket jobb kedvre derítsék a betegeket egy mosollyal vagy kedves szóval"

és akkor erre a beteg válaszul leordítja, hogy milyen ember az, aki örül, hogy ö beteg, és csak kineveti a baját!!!

"(aki meg csak a pénz miatt választja ezt a pályát hát érdekes...menjen el akkor oda ahol nem emberekkel kell foglalkozni)"

Ebben ELVBEN igazad van, csak igen sok ember oda megy, ahol kap munkát - és ha éppen ezt kapja, akkor ott erölködik, mert válogatai nem igazán van lehetösége.

"13 évesen kórházban voltam (gyerekosztály) infúzión nagyon kellett már pisilnem nyomogattam azt a gombot 10 percen keresztül senki nem jött, aztán elkezdtem kiabálni (mert már nem bírtam tovább)senki nem jött,"

Mert nem csak te voltál a "betege", hanem még legalább 25-30 másik is, és azokat látja el elöször, akiknek súlyos baja van, a pisilás várhat, egy infúzió nem.

"majd viszem magammal az infúziós állványt mint a filmekben (csak ennek nem volt kereke és dög nehéz volt) nah akkor felborult az állvány"

EZ a te hülyeséged volt, nem kell elhinni, ami a filmekben van!

"elkezdett lassan az infúziós csövön áramlani a vér (rosszul vagyok a vértől) nah akkor torkomszakattából üvöltöttem hogy segitség jött a nővér

leordibált hogy mit képzelek hogy felállok mert ott a nővérhívó meg így meg úgy...

elmagyaráztam neki hogy mi történt és senki nem jött stb.

és fel volt háborodva hogy de akkor is meg így meg úgy..."

Ebben neki volt igaza, mert ha komoly bajod lett volna, akkor ö a hibás, pedig egyszerüen csak nem tud egyszerre több helyen lenni.

2014. máj. 17. 15:35
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 5-ös! Miért állnának ki mellettetek az emberek? Ezt választottátok, akkor nem kell panaszkodni. Értem sem áll ki senki, ha ok nélkül kiabál a pofámba egy barom, akit nem is én bosszantottam fel. De én ez miatt nem is panaszkodom.
2014. máj. 17. 15:58
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és még egy: nem biztos, hogy rád is vonatkozik, de aki ingyen tanul, az ne mondja, hogy bla-bla kimegy külföldre dolgozni. Ha meg az állam pénzén tanultál, akkor fogd be a szád, és maradj itthon dolgozni, ne más országnak hozz hasznot azzal a tudással, amit itthon ingyen megszereztél. Vagy fizess, ahogy sokan mások, de ez már persze nem teszik.
2014. máj. 17. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!