Az ápolók nővérek miért vagytok ilyenek?
azt vettem észre és másoktol is hallom hogy bármit kérdeznek mondanak mindig olyan rossz kedvűek lekezelőek....
pl ezt tapasztaltam: reggel de nem túl korán bementem a korházba kedvesen köszöntem mosolyogtam es vidáman kérdeztem tőle valamit majd úgynézett rám mintha valami utolsó senki lennék és amit nem értettem hangos sóhajok közepette magyarázta el mintha hülye lennék
csak én gondolom úgy hogy aki ezt a pályát választja annak szeretnie kéne az embereket vagy legalább kedvesnek empatikusnak lenni? miért viselkednek így?
Hát ha reggel mentél, akkor lehet, hogy még az éjszakás nővérrel találkoztál és azért elég fáradt lehet a nővér már akkorra. + lelkileg elég megterhelő munka és talán sokan ebbe a hidegségbe menekülnek, vagy idővel ilyen érzéketlenek lesznek, legalábbis a munkahelyen, mert így könnyebb elviselni a légkört.
Szerencsére nem sokszor jártam még kórházban, de még ilyen unott, undok nővérrel még nem találkoztam, még csak hallani sem hallottam ilyenről.
direkt irtam hogy nem tul koran mentem tehat meg faradt sem lehetett
en mindig ilyeneket latok :S talan egyszer volt egy kedves nő
Szerintem próbáld ki egy évig, hogy mennyire fárasztó és megeröltetö ez a munka, meg hogy mennyire nincs kedve senkinek mosolygni meg vidámnak lenni, amikor egész nap a betegeket látod, meg azt, hogy mennyit szenvednek.
Attól, hogy valaki szereti az embereket, még nem vigyorog egész nap.
De mindentöl függetlenül nagyon sokan nem azért választják ezt a pályát, mert világmegváltó terveik vannak, hanem mert valamiböl meg akarnak élni.
értem én hogy sok a beteg meg őket látják de valahol az is a munkájuk része hogy vidáman fogadják őket jobb kedvre derítsék a betegeket egy mosollyal vagy kedves szóval és még talán nekik is jobb kedvük lenne.
(aki meg csak a pénz miatt választja ezt a pályát hát érdekes...menjen el akkor oda ahol nem emberekkel kell foglalkozni)
13 évesen kórházban voltam (gyerekosztály) infúzión nagyon kellett már pisilnem nyomogattam azt a gombot 10 percen keresztül senki nem jött, aztán elkezdtem kiabálni (mert már nem bírtam tovább)senki nem jött, hát mondom én nem fogok idepisilni majd viszem magammal az infúziós állványt mint a filmekben (csak ennek nem volt kereke és dög nehéz volt) nah akkor felborult az állvány és elkezdett lassan az infúziós csövön áramlani a vér (rosszul vagyok a vértől) nah akkor torkomszakattából üvöltöttem hogy segitség jött a nővér
leordibált hogy mit képzelek hogy felállok mert ott a nővérhívó meg így meg úgy...
elmagyaráztam neki hogy mi történt és senki nem jött stb.
és fel volt háborodva hogy de akkor is meg így meg úgy...
Na akkor öreg, elmondom én neked miért ilyenek! Egy olyan melót végeznek, ami mind fizikálisan, mind pedig lelkileg nagyon megterhelő, továbbá általában tizenkétóráznak, és fáradtak. Gyakorlatilag több ember munkáját végzik, mert drága kormányunknak fontosabb a focisták támogatása akik évtizedek óta semmit nem tettek le az asztalra, mint az egészségügyi dolgozók tisztességes megbecsülése, és bérezése, ennek következtében az egészségügyben általános munkaerőhiány van, nem csak orvosból van kevés hanem nagyjából mindenből. Továbbá Igenis éhbérért dolgoznak, és rohadtul nincsenek megbecsülve. Arról nem is beszélve, hogy az átlag magyar beteg az orvossal sem tud mindig kultúráltan beszélni a nővérekkel sokuk pedig nem is akar. A nővér egy ápolási szakember, nem egy csicska, kár hogy ezt a betegek általában elfelejtik. A másik oldalról ott vannak az orvosok, akik szintén nem minden esetben képezik az udvariasság fellegvárát velük szemben. Két tűz között kell helytállniuk.
Na ez van a nővérekkel, és én a helyedben a panaszkodás helyett a seggemet verném a földhöz örömömben, hogy egyáltalán van nővér, van orvos, és van ellátószemélyzet a kórházban, amit egyébként rohadtul nem érdemeltek meg. Szökőévente egyszer hallok, olvasok olyat, hogy hú milyen hálás a beteg, mert meggyógyították. Ha az orvosokról, nővérekről van szó, akkor az internet kimerül a pocskondiázásukban, szemetek, gonoszak, pénzéhesek, nincs bennük empátia stb. de szinte soha nincs megemlítve, hogy sz..ból építenek várat, mert nincs gyógyszer (a pénz kellett a felcsúti gyepre), nincs kötszer, nincs ágynemü, és még sorolhatnám, ja mondtam már, hogy fizetés sincs. Amikor pedig az egészségügyi dolgozók felállnak és azt mondják, hogy elég, fizess állam, vagy felmondunk, akkor meg mi vagyunk a pénzéhesek... A magyar emberek nem érdemlik meg az egészségügyi dolgozóikat! Soha nem álltok ki mellettünk, csak meggy a pocskondiázás, aztán amikor betipegtek a kórházba elvárjátok, hogy nyaljuk fényesre a seggeteket. Majd ha normális munkakörülmények között, normális fizetés mellett fognak dolgozni az EÜ dolgozók, akkor lehet pofázni, meg panaszkodni, hogy sz.. a munkájuk, nem elég empatikusak stb, addig viszont semmi jogotok nincs ehhez. Nem tetszik a rendszer? Nekünk sem, de ez van. Talán ha néha kiállnátok mellettünk nem így lenne. Majd akkor fogtok ti csak sírni utánunk, amikor nem lesz ki ellásson a kórházban, mert mindenkinek tele lett a töke, és kiment külföldre!
Üdvözlettel: egy orvostanhallgató
Na tessék, egy ilyen dühös bosszúálló egyén orvos lesz!
Még nem is az es mar köpköd!
Ki tudja hány ember fog meghalni a keze közt , mert " úgyse hálás senki, minek segiteni"
Te közveszelyes vagy, nem orvosnak való!
Rengeteget kell dolgozniuk (más kérdés,hogy nem végzik maradéktalanul a munkájukat ,akkor még finoman fogalmaztam) ,szarér-hugyér, a pénz még hagyján,de mint snekit őket sem becsülik,gyakorlatilag a kórházi hierarchia legalján állnak,a liftesfiú előtt. Ami nem jogos,de sajnos ez van.
Én betudom ennek a kiégettséget,elfásultságot. Viszont az elfogadhatatlan számomra,ha a munkájukat nem végzik (szaros lepedő a beteg alatt,agyonszonszurkált könyökhajlat ,stb) :( Elhiszem,hogy nem könnyű jópofát vágni 0-24 ,én is eü. dolgozó vagyok,de nagyon jól tudták mivel jár ez a munka és mit kell maradéktalanul megcsinálni.
A munkakörülmények és a fizetés pozitív irányú változásával kiküszöbölhető lenne az enerváltság,burn out jó része. És van az a kategória,akire még a kutyámat sem bíznám rá,nemhogy emberek közé engedjem,de SAJNOS ilyenekre nem szűrik az iskolában az embert. Ha kiperkáltad,és akár kettesekkel átevickéltél az iskolán,mehetsz a betegek közé.
Arányaiban nem hiszem,hogy több ilyen ember van az eüben,mint más területeken,de a kiégés,életuntság,motiválatlanság egyértelműen gyakori.
És az orvostanhallgatónak reméljük letörik a szarvát az elkövetkező években.
Nem beszélsz hülyeségeket,de ennél jóval több alázattal és tisztelettel kell fordulni a szakma és a betegek felé. A kórházban beteg kiszolgáltatott emberek vannak.Van köztük ilyen is ,olyan is,bunkó,kedves,aranyos,hálás. 16 éve dolgozok egészségügyben,és elmondhatom,jóval több a normális beteg.Jóval több a pozitiv visszajelzés,és amikor valaki hálás azért amit csinálsz,akkor mindig azt gondolom,hogy igen,szar a fizetés,sok a munka,de megéri,és nem tévesztettem pályát.
Másrészről a személyzet hozzáállása nagyon fontos a gyógyulásban-sokaknak /főleg idős,magányos emberek esetében/ már az is gyógyító erejű,ha beszélgetsz vele 10 percet a kórteremben.
Tanulj meg szöveget értelmezni! Egyrészt nem vagyok bosszúálló, nincs miért bosszút állnom, másrészt nem fog senki azért meghalni a kezem között mert nem hálás. Orvos leszek, az a dolgom, hogy embereket mentsek, tenni fogom ezt itthon kevés fizetésért, zéró megbecsülésért. Viszont azt hiszem, hogy az a minimum, amit elvárhatunk, hogy a beteg és a hozzátartozó is empátiával forduljon felénk átérezze a nehéz helyzetünket, pláne a nővérekét, és ne azt kelljen állandóan hallgatni, hogy mi milyen ilyenek, meg olyanok vagyunk.
Ó és nem te döntöd el, hogy ki orvosnak való és ki nem! Én tudom magamról, hogy orvosnak való vagyok, a betegek szeretnek, mert igenis van bennem empátia. Annak pedig, hogy a hozzád meg a kérdezőhöz hasonló állandóan pocskondiázó alakokkal, hogyan beszélek az interneten úgy gondolom, semmi köze sincsen a betegeim ellátásának színvonalához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!