Ti tudnátok szeretni egy szociopatát/pszichopatát? Nem kizárólag szerelemre gondolok, hanem barátilag, emberileg.
Tudomásotok lenne róla, hogy az illetőnek antiszociális személyiségzavara van, de a maszk, amit hordana, annyira egyéni, szerethető és kedves volna, hogy hiányozna, ha elveszítenétek.
Az agresszív énje csak nagyon ritkán jönne elő, és ismernétek annyira, hogy mivel lehet kihozni a sodrából, tehát rajtatok múlna, hogy mikor bújna ki az álarc mögül.
Nekem van egy ismerősöm. Nem mondom,hogy az,hisz nem vagyok szakember.
Kezdetben iszonyt megnyerő volt,én nagyon megszerettem.
Aztán... Voltak fura dolgai,pl észrevettem,hogy nagyon önző,semmi empátia nem szorult bele,nem érdekli a másik érzései,hatalmas színész,nagyon jól manipulál,addig kell neki a másik amíg valami célja van vele.
Szóval csak annyit éreztem,hogy "valami nincs rendben". Ismertem én már sokféle embert(nem jó embert),de ilyet még nem láttam.
Véletlen unalmas böngészések közepette ráakadtam a'szociopata' jellemzésre. Félelmetes mennyire igaz rá.
Lényeg a lényeg,én kerülöm. Teljesen leszivta az energiáimat,volt,hogy biztos voltam az igazamban,de addig addig beszélt,hogy már elhittem én vagyok a hülye.
A pszichopaták igazán vonzóak tudnak lenni, mert felveszik azt az álarcot, amiröl eleinte nem tudod, hogy álarc. Csak azt tudod, hogy amikor kedvesség-morzsákat csepegtet, azt nem cserélnéd el semmire, mert az jelenti az abszolút boldogságot. Néha ( legalábbis te azt gondolod) sz.r napja van, és olyankor konkrétan sz.rba se vesz (holott ez ö, az álarc nélkül - csak saját maga érdekli).
Ilyenkor - mikor "sz.r napja van" - mindent odaadnál egy kedves szóért töle, egy morzsáért. Nem kell, hogy agresszív legyen, hogy fizikailag bántson, nagyon ért ahhoz, hogy padlóra tegyen egy elejtett/vagy el nem ejtett megjegyzéssel, testbeszéddel, hogy leértékelje amit csinálsz. Ha megjegyzed, hogy ez rosszul esett, nem érti, mi bajod, és még te leszel a kriminális. Ès nem csak mondja, tényleg nem tudja felfogni, mert semmi empátia nincs benne. A te energiádból táplálkozik, te meg észre se veszed, csak amikor már késö.
Akik nem teljesen vannak tisztában önmagukkal és a saját értékükkel, azok számára egy pszichopatával/szociopatával való szerelmi kapcsolat olyan lesz, mint a drog. Elvonási tünetekkel, ha a pszicho/szociopata megvonja a személyét töled. Testi tüneteket is produkál, rámehet az egészséged, ha kiszolgáltatod a lelked egy ilyennek.
Persze a környezeted általában azt látja, hogy egy tüneményes, szórakoztató, kedves személyröl van szó, és nem értik, hogy miért mész egyre jobban tönkre.
Válaszolva a kérdésedre (le lehet pontozni): én nem akarnék egy pszichopatát/szociopatát az életembe, még kísérleti nyúlnak se!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!