Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire szeretik és érzik...

Mennyire szeretik és érzik magukhoz közel az emberek a fantasy könyveket/filmeket? író vagyok, érdekelne a véleményetek

Figyelt kérdés
fantasy könyvet írok, még nem adattam ki, mert nem akarom az elsőt kiadni, amíg a második kötet nincs kész, de van szerződésem már egy kiadóval. névtelen akarok maradni, csak egy kis kutatást végzek. érdekelne, hogy az itt jelenlévő válaszolók mennyire szeretik és mennyire érdekes számukra a fantasy műfaja. ha valamihez hasonlítanom kéne, azt mondanám az Inuyasha című animéhez hasonlítanám, de csak azért, mert démonok vannak benne, magának a könyvnek semmi köze nincs hozzá. nem ilyen kis 1-2 száz oldalas, hanem több ezer. legalábbis a sorozat, maga egy kötet 1000 oldal körül van. fiatalokról szól, nagy kalandokról, szerelemről, utazásról, érzelmekről, harcról, csodákról és természetesen minden lehetetlen benne van, amiről tudjuk hogy a valóéletben nem létezik. ettől varázslatos az egész szerintem. mennyire érdekli az ilyesmi a 10-50 éveseket? aki kommentál írja le a véleményét légyszi, egy nemet és kort mellé, köszi:)

2014. ápr. 5. 14:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

hát igen, mindent elkövetek, hogy valóságosnak tűnjön minden és természetesnek. ebben a könyvben a mai, vagyis a 2012es világban élnek a szereplők (mert akkor kezdtem el írni), de itt a démonok és természetfeletti lények létezése nyilván való a legtöbb helyen. csak a nagyvárosokban hiszik legendának, de ebben a világban a démonok olyanok, mint a mi világunkban a szellemek. tehát benne vannak a köztudatban, de ott még tudják is, hogy léteznek, nem csak egyesek hisznek bennük, viszont kevesen láttak démont és nagy részük nem élte túl. az egész könyvbe bele vannak szőve a világ problémái, anélkül, hogy ezt a fiatal olvasók észre vennék különös képpen. például a mai világ egyik legnagyobb problémája a rasszizmus, de a könyvben különböző nemzetekből származó emberek lesznek barátok és ezzel senki sem foglalkozik, természetes dolog.

vagy például a mai divat, a mai külső; ha valaki másképp néz ki, az már baj, kiközösítik, kicikizik, de ebben a világban mindenki más, egyedi, nem csak öltözködésben, de azért hasonlítottam az Inuyashához a történetet, mert a démonok hasonlóan néznek ki, mint abban az animében. De itt sokkal több állati elem van a testükben, így a mai "ideálnak" nem felelhetnek meg, mégsem zavar senkit, hiszen barátok. az emberek gyűlölete és a másságot kiközösítők itt a démonokat gyűlölik, nem egymást. tehát egy tiniregénybe ezek mind észrevétlenül bele van szőve, az elfogadás, a szeretet és egymás megértése. ez rengeteg könyvből, filmből és sorozatból szerintem hiányzik

2014. ápr. 5. 18:26
 12/19 Kameko-san ***** válasza:
Attól függ milyen fajta fantasy. A démonos könyveket kifejezetten szeretem. De minden attól függ, hogy maga az ismertető mennyire fog meg. :)
2014. ápr. 5. 18:44
 13/19 Firedoom ***** válasza:
Nekem bejon, mikor fogod kiadni? ;)
2014. ápr. 5. 18:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem a fantasyt. Ezenkívül az Inuyasha az egyik kedvenc animem :D

22/L

2014. ápr. 5. 20:52
 15/19 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy 1 kötet ezer oldal. Ami önmagában nem gond, de ha rögtön az első 1000 oldalas, a fiatalok nem kezdik el olvasni 1: ránéznek a könyvre, azt mondják, hogy jaj de hosszú, nem olvasom el. 2: 18-20 éves koráig az embernek vannak kötelező olvasmányai és vizsgái is, nincs arra ideje, hogy 1000 oldalakat olvasson.

Amúgy az emberek szeretik a fantasykat, mindig is szerették. A fantázia mindenkinek egy menekülés ebből a világból.

2014. ápr. 6. 08:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Szeretem a fantasyt, bár inkább a kevésbé darkos vonalat. Számomra a két legfontosabb az író stílusa, ami ha bejön, akkor egy kevésbé eredetinek tűnő történetet is szívesen olvasok, ellenkező esetben viszont egy eredetibbet sem nagyon szívesen. A gond: honnan tudjam előre egy ismeretlen író könyvéről, hogy be fog-e jönni? sajnos a mai kínálat és könyvárak mellett, nem próbálhatok ki mindent, ezért valamilyen módon meg kell fogni az ismertetőben, hogy rászánjam azt a néhány ezer forintot, és nem pedig egy olyan író művére, akit már ismerek. Vagyis jobban mondva, hogy megvegyem utóbbi mellett is.
2014. ápr. 6. 12:07
 17/19 anonim válasza:

Én nagyon szeretem a fantasyt, és amit írtál az alapján már lett is egy olvasód... Imádok olvasni, és a könyveim nagy része fantasy, nem csak a pár száz oldalasakból, hanem a vastagabbakból is. Az animékben is inkább ezt a témát részesítem előnyben, a démonokkal pedig rögtön megfogtál. Kíváncsian várom a sorozatod megjelenését.

16/l

2014. ápr. 6. 18:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Én is szeretem a fantasyt. Mindig is szerettem. 30 éves nő vagyok
2014. ápr. 7. 17:18
 19/19 anonim válasza:

Imádom a fantasyt.

Sok könyvet olvasok, és közel érzem magamhoz a műfajt.

Szívesen elolvasnám a könyveidet.

2014. szept. 17. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!