Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A ti környezetekben is "fordít...

A ti környezetekben is "fordítva hiszékenyek" az emberek?

Figyelt kérdés
Mint mindenki, néha én is füllentek, ezekkel a kis trillákkal azonban még sosem buktam le, a hazugságaimat kritikátlanul elhiszik. Groteszk módon viszont, amikor kétségbe vonják a szavaimat, akkor kivétel nélkül mindig igazat mondok... ez mi? Itt az oldalon is, ha ordenáré jülyeséget írok, akkor semmi reakció, felpontoznak, elhiszik, amikor viszont őszintén leírok dolgokat, amik valóban megtörténtek, akkor lenullázzák a válaszom és betámadnak privát üzenetben, hogy ne hazudozzak :D Minden ember ilyen? A hazugságot elhiszik, az igazságot meg kikérik maguknak?
2014. márc. 19. 09:28
 1/7 A kérdező kommentje:
*hülyeséget, nem jülyeséget
2014. márc. 19. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd! Az, hogy a hazugságaidat elhiszi a környezeted, annak a jele, hogy nem vagy rosszindulatú emberekkel körülvéve. Hiszen valljuk be az ember rosszat, negatív dolgot nem hazudik. Tehát a jót hiszik el, azt feltételezik rólad. Te meg gátlástalanul hazudsz nekik.

Felállítanak a sok hazugság alapján egy képet rólad, ami köszönőviszonyban sincs az igazsággal, így amikor próbálsz őszinte lenni, a kutya se hiszi el neked.

Ez kizárólag a te szegénységi bizonyítványod. Becsapni azokat akik hisznek neked, egy utolsó dolog. Nem téged szeretnek, hanem azt a valakit akinek hazudod magad.

Azt, hogy itt miért nem hiszik el azt amit "őszintén" írsz, meg lehet annak az oka, hogy annyit hazudtál már, hogy a kommentjeidbe észre se veszed, hogy a magyarázkodás során ellentmondásokba keveredsz.

Én őszinte embernek tartom magam, az általad leírtakat sose tapasztaltam.

2014. márc. 19. 09:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a fensőbbséges kioktatást : D Úgy tudtam, hogy belegondol majd valaki többet is...

Az én szegénységi bizonyítványom az egész emberiségé, mert mindannyian hazudtunk már a "hol voltál? miért késtél? tudnál kölcsönadni?" kérdésekre, igazmondó juhász nem létezik. Maradva a példánál, ha reggel kufircolok a párommal, emiatt elkések a melóból és a főnöknek azt füllentem, hogy elaludtam, azt simán benyalja, de bezzeg ha rosszul lesz valaki mellettem, neki segítek, késve érek be, ezt előadom a főnöknek, akkor tuti ferde szemmel néz rám és egy szavamat sem hiszi el, EZ miért van?

2014. márc. 19. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Én ugyan nagyon ritkán hazudok, nem is tudok igazán hazudni, de én is tapasztaltam ugyanezt a jelenséget.

Szerintem az ok nagyon egyszerű, valamikor kialakult egy sztereotípia, még évszázadokkal ezelőtt, és azóta is él, amely szerint a hazugsággal egy fajta határozatlanság jár, gondolok olyanra, hogy nem néz a szemedbe, keresztkérdésekkel felidegesíthető, kicsinálható az, aki épp hazudik, ezzel szemben aki épp igazat mond, az egyenesen teszi, és nem zökkenthető ki. Közben az esetek többségében ez éppen fordítva van, mivel aki hazudik, az eleve készül ezekre a dolgokra, és igazat mondás esetén még az általában hazug ember is könnyen kizökkenthető, mert amit mond, az nem jól felépített, nem feltétlenül logikus, így könnyű rajta fogást találni, szemben egy jól felépített hazugsággal.

2014. márc. 19. 11:17
 5/7 anonim ***** válasza:

2:

A te verziód azért nem stimmel, mert itt gyk-n kérdezőnek nincsen dedikált neve, tehát nem tudják mások, hogy ez ugyanez volt, aki múltkor hazudott, mégis az őszinteséget senki sem értékeli. Egyébként saját tapasztalatom, hogy azok értékelik legkevésbé az őszinteséget, akik legjobban hangsúlyozzák az őszinteség fontosságát.

2014. márc. 19. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként a fordítva hiszékenység megtapasztalható a világot érintő dolgokban is. Az emberek mindenféle összeesküvéseket szőnek egyes tudományos eredmények esetén, hogy hamisítottak, XY lobbi érdekében készültek, stb., és közben meg mindenféle alátámasztás, hivatkozás, forrás nélkül továbbadnak körleveleket, megosztogatnak cikkeket arról, ami az ő verziójukat támasztja alá.
2014. márc. 19. 13:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne Gyakori alapján ítél. Itt csak a legkirívóbb esetekben veszed észre, hazudik -e valaki.

Az én környezetemben nem hiszékenyek az emberek, de ha hazudik valaki, valami teljesen jelentéktelen dolgot, inkább ráhagyják.

2014. márc. 19. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!