Hogyan viseljem ezeket az érzelmeket?
Figyelt kérdés
Nagyon érzelmes fiú vagyok, úgy mondanám: gyenge. Nagyon könnyen bánthatnak, és soha nem kaptam semmit érzelmileg, barátaim nincsenek, családommal nem tudtam olyan kapcsolatot kialakítani, hogy egyáltalán beszélgessek velük(, hiába próbálkoztam). Egyre nehezebb felkelnem, és emellett a fojtogató érzés mellett nem tudok sem iskolára, sem más dolgokra koncentrálni, nincs kedvem semmihez. Emberek közt többnyire rosszul érzem magam. Nem önsajnáltatás, csak szeretnék normális életet élni, és segítségre van szükségem. 17/f2014. márc. 11. 19:54
1/5 anonim válasza:
Mintha csak magamat hallanám. Nehéz tanácsot adnom, mert nekem sem sikerült még teljesen kitörnöm ebből, de nagyon igyekszem. A lényeg, hogy gondold végig, hogy mit szeretnél elérni az életben, és kezdj azokkal foglalkozni. Például, ha zavar, hogy gyenge vagy, akkor kezdj el sportolni, az sokat segít, már ha jó a társaság. Ja és nem szabad szó nélkül tűrnöd, a családodnak mondd meg, hogy nagyon rosszul érzed magad, és vegyék komolyan ezt, mert előbb-utóbb beleőrülsz, ha ez így marad, és sulit is lehet érdemes lenne váltanod, ha az osztálytársaid kiközösítenek, mert ha egyszer kiközösítettek, lehet egy idő után abbahagyják a csúfolódást, de barátokat közöttük nem fogsz már találni. A tanuásra meg úgy fogsz tudni jobban koncentrálni, ha ezek mellett amiket az előbb írtam élményeket szerzel. Járj el teljesítménytúrákra ( [link] én is ezzel kezdtem, mivel nagyon szerettem volna kirándulni, de társaságom nem volt hozzá, csetelj a neten emberekkel, hátha barátokat találsz, akikkel el tudsz menni bulizni és/vagy kulturális programokra. És otthon is foglad el magad mindig valamivel, ami feldob kicsit. Például hallgass zenét, játsz a számítógépen, csak addig se a lelki problémáidon agyalj. Persze a pszichológust is ajánlhatnám, de nekem például egy személyi edző szerintem többet tudna segíteni, mint egy pszichológus, mert ha elégedett lennék a testemmel, az adna egy önbizalom löketet. Ja és ha nem tudod eldönteni, hogy minek tanulj tovább, és/vagy úgy érzed, hogy ilyen lelkiállapotban úgyse fogsz tudni a tanulásra koncentrálni, akkor inkább dolgozz pár évet középsuli után valami könnyű fizikai munkát, hogy addig se érezd magad feleslegesnek, és közben legyen időd eldönteni, hogy mit szeretnél tanulni, és akkor menj tovább fősulira vagy egyetemre, ha már úgy érzed, hogy lelkileg rendbe jöttél, és újra fogsz tudni a tanulásra koncentrálni. Amúgy nem vagy esetleg LMBTQ személy? Nem akarom beléd magyarázni, ha nem, csak érdekel, mert én sajna az vagyok, és mivel a Te helyzeted nagyon hasonlít az enyémhez, ez is megfordult a fejemben.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi az, ha valami pszichológiai betegség, akkor őszintén nem is érdekel. Adtál rengeteg hasznos tanácsot, köszönöm szépen! A szüleimnek nem tudom megmondani, egyszerűen, csak kerülöm őket, békén hagynak, Nekem jó így. Még ki is bírom így érettségiig, de utána félek magamba zuhanok. Emberekben nem tudok már megbízni. Pszichológus nem segíthet, képtelen vagyok beszélni vele a problémáimról, sokkal mélyebbek, mint amit leírtam. De nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat. :) Főleg az iskola utáni tervekkel.
2014. márc. 11. 20:58
3/5 anonim válasza:
Nagyon szívesen, és megértem, hogy nem tudnál megnyílni pszichológusnak, nekem is nagyon nehezen ment. Az LMBTQ-ra pedig nyugodtan rákereshettél volna. Jelentése: leszbikus-meleg-biszexuális-transznemű-queer. Ezek közül van amelyik igaz rád?
4/5 A kérdező kommentje:
Nem, egyik sem. A gondolkodásom más, mint a többi emberé, de nem vonzódom a saját nememhez, és nőnek sem érzem magam.
2014. márc. 11. 21:18
5/5 anonim válasza:
Na hát akkor legalább ennyivel is könyebb a helyzeted. Szívesen beszélgetnék veled privátban, hogy miben más a gondolkodásmódod. Ha gondolod írj üzit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!