Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az érzelmeket miért a szívhez...

Az érzelmeket miért a szívhez kötjük?

Figyelt kérdés
Ha valakit az érzelmei vezérelnek, miért mondjuk azt, hogy a szíve vezeti? Mi ez a kapcsolat a szív-érzelem között?
2014. febr. 22. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Talán, mert általában a mellkasomban érzem a legintenzívebben pl., ha szerelmes vagyok, vagy bármi. Ez jó kérdés.
2014. febr. 22. 12:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Tényleg jó kérdés... de van valami abban, amit az első válaszoló írt, nekem pl. sokszor hevesebben ver a szívem, ha azt az embert látom, akit szeretek.
2014. febr. 22. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a farkadba is a szívedből megy a vér.
2014. febr. 22. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Pont ezen gondolkodtam kb. egy hete. Miért nem az agy az érzelmeink metafórikus központja?
2014. febr. 22. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Én sem értettem ezt soha, hiszen a lélek az agyban lakozik. A gondolatok, az érzések, akár negatívak, akár pozitívak kihatnak az egyéb szervekre / szív, gyomor, stb. /.
2014. febr. 22. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!