"csak az a lényeg mások felnézzenek rájuk hogy ők igen ők meg tehetik."
Éééés itt a te valódi problémád... fáj a tehetetlenség, az irigység, a nincstelenség. De tudod hiába ugatsz itt a gazdagokra, attól te nem leszel előrébb. Olvasgass kicsit a "kognitív disszonanciáról" sokmindent megértesz majd, hogy miért gondolod azt, hogy nem vágysz többre és eközben miért fáj mégis, hogy másoknak jobban megy.
Értsd meg, hogy más nézőpontjából a te "önmegtartóztatásod" is pazarlás. Minek neked a cipő amikor mások fapapucsban, vagy mezítláb járnak? Minek neked egyáltalán telefon, pláne kettő? Talán éhen halsz nélküle? Nem hinném.
A körülményeidhez képest te is a lehető legnagyobb luxusban élsz, ahogy mindenki. Ha nem törekedne minden ember a lehető legnagyobb kényelemmel járó életszínvonalra, akkor soha senki nem venne fel hitelt és soha senki sem kevesellné a fizetését. Hidd el nekem, hogy ha Afrikában az emberek megélnek havi 5-10 ezer forintból, akkor te is meg tudnál élni, DE nem fogsz, mert igényed van arra az életszínvonalra, aminek fenntartásához százezer forint is alig elég. Próbálj egy kicsit objektívan szemlélődni és rájössz, hogy aki szerinted luxusban él és pazarol, annak az illetőnek pontosan annyi mindenre van szüksége a saját jól(rosszul) felfogott érdeke szerint.
ma 19:03
Tévedésben vagy,nem vagyok nincstelen és irigy sem,csak nem jó látni hogy miként zsigerelik ki az így is már elszegényedett embereket.De azt jó látni hogy mérgesen írtál :D
ma 19:22
Ez nekem szól? mert valamit benéztél nincs két telefonom,sőt még egy is sok meg cipőm sincs sok meg ilyenek,hahó te itt olvasol?
Alapvetően azért tartom hülyeségnek ezt a "kizsigerelős" szöveget, mert az összes nagyokos ezt mondja.
Nekem is volt olyan főnököm, hetente mehetett nyaralni, és böhöm kocsival járt, mellette meg alacsony pénzért foglalkoztatott másokat...csak épp azt nem nézi senki, hogy ha nem tetszik miért nem csinálják utána?...Ja hogy nem megy?
Az az ember céltudatosan indított egy vállalkozást, kapcsolatokat épített, egyetemen is odatette magát, van egy rakás oklevele, elismerése. Csak ugye mikor már a csúcson vagy senki nem azt fogja nézni hogy te évtizedekig küzdöttél hogy építsd a karriered, hanem csak azt fogják látni hogy na a k..csögnek van pénze, nekem meg nincs.
És valójában egy jó vállalkozás felépítéséhez ez kell, a saját érdekeid tartani szem előtt, és célirányosan haladni, és baromi sok meló van benne. Nem úgy megy hogy na, csinálok egy céget oszt gazdag leszek. És ez az amire az emberek 90%-a nem képes, csak elvégzi azt a munkát amit kiszabnak rá.
Meg ezért nem szokás senkinek elmondani mennyit keres ebben az országban, mert mindenki a másik pénztárcájában turkál, ahelyett hogy a sajátját tömné. És ez a poén, hogy azért nagyrészt az egyénen múlik hogy mit ér el az életben, rajta áll hogy meddig küzd, és milyen célokat tűz ki. De valaki aki nem teszi meg az első lépést sem, csak csinálja a melót mint egy gép, az nem is fog soha kiemelkedni.
ma 22:27
Nem csak sok iskolával rendelkezők a gazdagok,úgyhogy ezt benézted,igen van aki sokat szenved és ez árán lesz milliomost de a többség inkább itt ott csalogat,és ezek az emberek nem lennének gazdagok ha nem lennének azok az emberek akik hajtják a melót ezerrel és a fogyasztói társadalmat képviselik.Sokkal több tiszteletet érdemelnek akik dolgoznak hogy ezt a sok majmot eltartsák.Jobb a sűrű fillér mint a ritka forint,a sűrű fillér a dolgozó és fogyasztó ember a ritka forint meg a tehetősek akik áttaposnak mindenkin és mindenen,tisztelet a kevés kivételnek.
A fizikai munka miért ér többet?
Egyébként nem kell ezt túlmisztifikálni, azért, mert valaki "kétkezi munkás", még nem jelenti azt, hogy keményen dolgozik. Vagy csak én fogom ki a tökvakaró víz-vezetékszerelőket, és csak erre vannak lusta útfelújítók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!