Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell mindenkinek a luxus?

Miért kell mindenkinek a luxus?

Figyelt kérdés

2014. márc. 2. 11:50
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel az ember maradhatott volna a barlangokban, minek naki a ház. Vagy ehetnénk nyersen is a kaját, felesleges megsütni. Ha valaki belekóstol a jóba arról nem lehet leszokni. Aki trében él az azért vágyik a jobbra, aki gazdag és tudja mi a luxus az pedig azért. Ha mondjuk választhatnál hogy milyen kocsit kaphatsz meg ingyen, egy Trabantot, egy Suzukit vagy egy Bentleyt akkor te nem a Bentleyt választanád? Szerintem te is örülnél egy olyan "drága fosnak". A maga szintjén mindenki azt veszi ami neki a legjobb. Ha az valaki gazdag akkor miért venne középkategóriás dolgokat mikor megteheti hogy vegyen jobbat. Ha az ember nem vágyna a jobbra, a fejlődésre, akkor most nem házakban, panelekben vagy villákban élnénk hanem barlangokban. Nem kell mindenhol ezt az arany középutat erőltetni.
2014. márc. 2. 17:46
 12/42 A kérdező kommentje:

ma 17:11

Akkor csak mihez tartás végett

Nem vagyok lány hogy sminket,parfümöt vagy bármilyen divat cipőt vegyek,azt is elárulom hogy egy pár cipőm van ,meg van egy nyűvős cipőm tehát én nem követem a mások álltal kreált hülye divatot nem halmozom a ruhákat sem,nem vásárolgatok ruhákat állandóan.Kettő van telefonom de az feltöltős és nem szoktam telefonálgatni mert nem nagyon van kinek meg amúgy sem,mindenki annyit telefonáljon mint én :) ja és hajzselét sem használok mert nem vagyok műmájer,sőt a wc re sem kocsival megyek hanem inkább elsétálok vagy biciklizek a városon belül akárhova és nem azért mert fukar,önző vagy bármi is lennék,csak szeretek a szabad levegőn sétálgatni biciklizni.És sikerült mostanra az igényeimből bőven lejeb adni és erre büszke vagyok.És majd akkor pofáz ha te sem leszel egy műmájer fennhangon hurrogó idióta.És igen is lehet mások pénztárcájában turkálni mert azok a mások sokszor a szegények pénzén gazdagodnak,és a pénz amit birtokolnak csak úgy tartják hogy az övék de valójában nem,hiába az ő bankszámlájukon van.Kivétel az olyan gazdag aki megszenvedett érte bár az leginkább a fehérholló kategória.

2014. márc. 2. 17:52
 13/42 A kérdező kommentje:

ma 17:46

Én a suzukit választanám na nem a régi papírt hanem újjab kiadású swiftet vagy ignist vagy ilyesmit mert engem jobban lázba hoznak ezek az olcsóbb autók mint azok a nagy guruló fostalicskák viszont a Bentleynek csak az ára kéne max.

2014. márc. 2. 17:54
 14/42 A kérdező kommentje:

ma 17:46

Ne haragudj de a fejlődésnek semmi köze a luxushoz ne keverjük a szezont a fazonnal

2014. márc. 2. 17:55
 15/42 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy ez tipikus magyar hozzáállás, hogy aki gazdag, arról azt hisszük, hogy biztos lopta vagy más, nem becsületes módon szerezte.

Neked most tulajdonképpen mi fáj? Miért rossz, ha valaki 20 ezresekkel törli a fenekét?

2014. márc. 2. 18:00
 16/42 anonim ***** válasza:
Na látod, a te szinteden te is a jobbat keresnéd. Aki pedig gazdag az az ő szintjén keresi a jobbat és ennyi.
2014. márc. 2. 18:11
 17/42 A kérdező kommentje:

ma 18:00

A magyar hozzáállás nem ez az az,hogy mindenkire irigykednek,de én nem irigységből írtam amit írtam de neked meg másoknak is magas ez,úgy látom,így nem is magyarázom,maradjatok a saját buta szinteteken.

2014. márc. 2. 18:12
 18/42 anonim ***** válasza:

Szeretném, ha magyarázkodnál, mert lehet, hogy egyetértünk. Én pl. elég jól keresek, vehetnék magamnak hiperszuperokostelefont, de egyszerűen feleslegesnek tartom. Ha megnyertem volna tegnap a lottóötöst, akkor sem vettem volna gyémántból kirakott vécéülőkét, de mondjuk vettem volna egy lakást Londonban. Autót is tudnék venni, az sem kell.

De én erre nem vagyok büszke, mert nem adtam lejjebb az igényeimből: nekem mindig erre volt igényem.

És szerintem ha te tudatosan lejjebb adsz az igényeidből, az sem ad okot dicsekvésre, hisz nyilván saját magad miatt tetted.

2014. márc. 2. 18:22
 19/42 A kérdező kommentje:

ma 18:22

Valamilyen szinten egyet értünk,nekem is a telefonom 5 éves tudnék okos telefont venni de nincs szükségem rá,autót viszont vettem de nem luxust,vagyis ahogy az elején valaki említette hogy a kisebb árú autó is luxus,de nekem szükségem van az autóra nem villogni vettem vagy a városban körbe körbe kocsikázni,hanem menni kell ide oda vele,de ha meg nyerném az ötöst vagy több száz milliót keresnék sem cserélném el ezt az autót egy drága luxus autóra mert felesleges egy luxus autó,lehet lakást én is vennék de nem londonban hanem itthon és nem luxus lakást csak egy olyan normál hétköznapit.Azokból a dolgokból meg amikből tudatosan visszább vettem nem azért mondtam lejeb mert nem tehetem meg vagy valami,csak rá döbbentem hogy rengeteg dologra feleslegesen költenék,vagy felesleges lenne a töblet ,ezért vagyok büszke rá hogy én be látom mire nincs szükség igazán csak pénzkidobás.

2014. márc. 2. 18:36
 20/42 A kérdező kommentje:

ma 18:22

Ja és sokan nem ismerik be hogy nincs szükségük sokszor arra amire sok pénzt el szórnak csak az a lényeg mások felnézzenek rájuk hogy ők igen ők meg tehetik.

2014. márc. 2. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!