Mit csináljak? Mit tudok tenni ez ellen? Más is van így ezzel? (többi lenn)
A problémám a kommunikációval van. Ha hülyéskedek a hozzám legközelebb álló barátaimmal, akik nincsenek többen 2-3 személynél, nincs probléma. Nevetgélek, hangosan beszélek és nem okoz gondot kinyitnom a szám. Viszont ha komolyabb dolgok a témák és egy mélyebb gondolatmenetemet szeretném megosztani mondjuk az édesanyámmal vagy bárkivel, akiről hiába tudom, hogy szívesen meghallgat és nem néz hülyének a fura gondolataim miatt, nem tudok beszélni. Egyszerűen nem megy. Hiába szánom rá magam, hogy na most odamegyek, frusztrálva érzem magam. Sokszor pedig ha rászánom magam mégis és beszélni kezdek, zárt szájjal beszélek, elég halkan. Így a beszédemből csak egy művésze mormogás jut el a befogadóhoz.
Idegen társaságban is ez van. Iszonyatosan halkan beszélek, még én sem hallom és ha mégis kicsit hangosabban, akkor azt félig csukott szájjal és a szavak végét elharapom. Talán az önbizalomhiányom miatt van ez. Félek attól, hogy mit gondolnak rólam mások, vajon mindenkinek szimpatikus vagyok-e és ez a fajta megfelelési kényszer a feleleteknél és ismerkedéseknél elég nagyban gátol, még engem is zavar, de nem tudom, mit tehetnék ellene.
Valakinek nincsenek esetleg hasonló tapasztalatai? Esetleg fejlemények? Ki hogyan tudott ebből "kimászni"? Előre is köszönöm a kedves válaszokat. :)
15/L
1! Köszönöm szépen a választ. :)
2! Nem hiszem, hogy ez azon múlna, ki mennyit ül a gép előtt. Nem azzal van a gondom, hogy nem tudom magam kifejezni, nagyon jól meg tudom fogalmazni a problémám, csak kimondani nem tudom, mert feszengő, önbizalomhiányos, megfelelésikényszeres és görcsös vagyok. A kettő teljesen más.
Általában ezt úgy ólom meg, hogy ha mondjuk összeveszek anyukámmal, írok neki kézzel egy levelet, de nem írhatok mindig levelet, ha beszélni akarok. Szeretném legyőzni magamban ezt a feszengést és ebben kértem segítséget. :) Azért még köszönöm a választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!