Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni a "falu...

Mit lehet tenni a "falu (város) szája" ellen, kikészítik a családunkat, mert a lányaim még nem mentek férjhez, a "nemtörődés" nem segít, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy már megőrülök!

Van két lányom, az egyik orvos, jelenleg külföldön van egy olyan doktori kutatási ösztöndíjjal, amit magyar orvos eddig még nem kapott meg, óriási lehetőségekkel, egyebekben szép lány, mások is annak tartják, csinos, hosszúhajú, ad magára, magas, hosszúlábú jó alakú, kedves és barátságos.

A másik lányom szintén külföldön van egy kémiai kutatóintézetben, ő is hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a másik, mindkét lányom emberszerető, szociálisan érzékeny, és nagy eredményeik vannak.

Harminc körül járnak, és ez annak a mocskos kisvárosnak a szemében, ahol lakunk, mindez megbocsáthatatlan bűn!

Naponta kapom a megjegyzéseket, hogy "hát, csak nem sikerült nekik férjhezmenni" és "hát, idevezet ha egy lány túl okos, egyedül marad és vénlány lesz"!

Elegem van és most már tenni akarok valamit!

Sokat gürcöltünk a párommmal, hogy a két gyereknek megteremtsük a tanulásra valót, ők is dolgoztak nyaranta egyetem mellett!

Rendes lányok, nem ribik, mindenkivel tisztelettudóak!

És a város normális esetben büszke lehetne rájuk, mert nem sokan vitték ennyire, mint ők!

Én nem kívánom, hogy körbeugráljanak bennünket ezért, egyáltalán nem, de azt elvárnám, hogy ne nézzenek le bennünket!

Állandóan vegzálnak, a kollégák, mindenki, szinte minden héten kérdezik, hogy "mikor érkezik az unokád, van már esküvő, mikor lesz a lagzi" - nem szánnám őket felpofozni!

Ti mit tennétek a helyemben?

Ugyanis az, hogy "nem foglalkozom" velük, kicsit kevés, és már túllépték messze azt a határt, amikor nem kell velük foglalkozni, mert ez már sértő!

Kérlek, akinek van valami ötlete, írjon!

2014. febr. 15. 00:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%

Hú, ez nehéz. De szerintem azt lehet nekik mondani, hogy a lányok élete, döntése.

Esetleg bekamuzni, hogy kapcsolatban vannak külföldön, úgyse tudják leellenőrizni...

2014. febr. 15. 00:20
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek, én is falun élek, de azért ennyire nem durva a helyzet.

Esetleg annyit tudok tanácsolni, hogy nem kötelező másokkal szóba állni. Ja, persze, illem... de akik az alapvető illemet veled szemben nem tartja be, azzal te sem vagy köteles jópofizni.

2014. febr. 15. 00:30
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Pedig sajnos csak azt tudom írni, hogy ne foglalkozz velük.

Primitív emberekhez nem kell leereszkedni.

2014. febr. 15. 00:33
 4/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mi lehet ennek az egésznek a valódi oka.

Hiszen náluk sokkal "alább" lévők is vannak, akik még nem mentek férjhez, és hát, a francba is, fiatal lányokról beszélünk, nem ráncos öregasszonyokról!

Ránézésre nem lehet megmondani egyikről sem, hogy épp 25 éves, vagy már elmúlt 30, és nem értem azt sem, hogy miért nem ismerik el őket.

Miért tesznek úgy, mintha az elért eredményeik miatt inkább szégyenkezniük kéne.

Nem akarok hazudni, hiszen, ha azt mondanám, arra is ráfoghatják, hogy biztos csak kitaláció, tehát lényegében mindegy is, hogy mit mondok, úgysem lesz jó nekik.

Vajon irigység áll mindennek a hátterében?

Hogy van "egy terület" ahol "nem teljesítenek csúcson" (pillanatnyilag) és akkor ezzel jól megfoghatják, és verbálisan lehet nyomatni a terrort?

Igen, mindig azzal kezdem, hogy az ő döntésük, vagy, valamikor azt is mondom, hogy nem érik be akárkivel, de persze ez sem ideális, mert ebbe is mindjárt bele lehet kapaszkodni.

Várom, kérem, a tövábbi ötleteket is!

2014. febr. 15. 00:42
 5/26 anonim ***** válasza:
33%

Picit vegyél vissza a lányaid istenítéséből, és lesz más téma.Elhiszem, hogy büszke vagy rájuk, de egy idegennek, már lehet tele van a t.ke ezért húznak ezzel, hogy mégsem tökéletesek.

"És a város normális esetben büszke lehetne rájuk, mert nem sokan vitték ennyire, mint ők!"

A várost konkrétan nem érdekli, hogy van egy orvos, meg egy másik aki laborban dolgozik ha szétnézel tucatjával vannak ebben a munkakőrben.

2014. febr. 15. 01:08
 6/26 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem attól lehet tele a hócipőjük, hogy ajnározod őket. Itt is írtad, hogy milyen szuperek, holott igazából semmi jelentősége nincs. Ha mások orra alá dörgölöd, hogy "büszke lehet rájuk a város", akkor ne csodálkozz a reakciókon. Légy egy kicsit szerényebb.
2014. febr. 15. 01:20
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt írják, hogy legyen szerémyebb, azoknak írom. Nem hinném, hogy a kérdezö magától áradozik folyton a lányairól, de gondolom ha kérdeznek róluk akkor büszkén mesél az elért eredményrikröl. Miért kéne szerényebbnek lennie? Inkább a többi embernek kéne kevésbé beleszólni más dolgába.

A kérdezö igenis legyen büszke. Miért bün az ha valaki sikeres?

2014. febr. 15. 02:50
 8/26 A kérdező kommentje:

5. és 6. szánalmasak vagytok!

Nem vagytok egy kicsivel se jobbak azoknál, akikről írok.

Soha egy szóval nem istenítettem őket, és nem szoktam ezzel sem kezdeni, sem folytatni beszélgetést.

Tény viszont, az én lányom olyan ösztöndíjnak a nyertese, amelyet eddig mindössze 4 ember kapott Magyarországon. Azért kapta, mert már most olyan összefüggéseket fedezett fel, amire a legtöbben képtelenek, több nyelven publikál nemzetközi lapokban - és te ne alacsonyítsd le, hogy tucatjával vannak ebben a munkakörben, mert ilyenek nem futkoznak tucatszám.

Bizony könnyen lehet, hogy majd a te vagy a gyereked életét mentik az ő felfedezései!

A másik hasonló nemzetközi kutatási körben dolgozik, igaz még nem régóta, de mivel a legjobbak között volt, nem véletlenül hívták őt kutatni.

És igen, büszke vagyok rájuk, és igen, a városnak is a tehetségeire, akik nemzetközileg elismert helyekre kerültek, egy normális társadalomban büszkének kellene lennie, de belátom, ezt hiba volt beleírnom, mert csak félreértelmezik, te és a hasonszőrűek, tehát ismétlem, nem vártam semmi ilyet.

Nem várom hogy elismerjék őket, hogy többre tartsák őket, de azt igen, hogy nehogy már szégyellni kelljen magukat,

és elvárom, hogy ne alázzák őket, mert még nincs férjük.

Neked, te másik, csak azt kívánom, hogy majd a te gyerekeidről is beszéljen így valaki, hogy semmi jelentőségük nincs, hogy tehetségesek! Akkor mégis minek van jelentősége? Te is olyan irigy mocskolódó vagy, mint azok ott?

Minek jöttél ide egyáltalán, hogy közöld velem, hogy senkit nem érdekel?

Én véleményeket kérni jöttem, nem mocskolódást!

A magatokfajták szerint ilyennel nem illik előhozakodni, sőt, jobb ha nem is említjük, inkább csak simuljunk a tehetségtelen tömegbe, oda, ahol senki nem jobb a másiknál.

Hát maradjatok is ott, nem vagytok valók másra.

2014. febr. 15. 04:19
 9/26 A kérdező kommentje:

7. Köszönöm, és örülök hogy olyanok is olvasnak, akik nem értik félre. Hanem azt értik, amiről írtam. Hogy nem a fényezés volt a lényeg, hanem hogy miért nem lehet magukkal foglalkozni és mit lehet ezek ellen tenni.

Kérem, most már csak az írjon, aki nem sértegetni jön, hanem tud is válaszoln8!

2014. febr. 15. 04:27
 10/26 Alaque ***** válasza:

Micsoda???

"hát, csak nem sikerült nekik férjhezmenni" és "hát, idevezet ha egy lány túl okos, egyedül marad és vénlány lesz"???

Ilyet mondana valaki a gyerekemre, nagyon szerencsésnek tarthatná magát, ha csak finoman a prostituáltaknak vélt különféle családtagjaival buzdítanám szexualitásának megélésére. Büdös köcsög az ilyen, el kell küldeni a francba, fel kell világosítani, hogy az embernek kb. a bejárati ajtóig van köze a másik ember dolgaihoz, hogy azon túl mit történik, kultúremberek nem firtatják. Nyugodtan mondd meg nekik!

2014. febr. 15. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!