Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni a "falu...

Mit lehet tenni a "falu (város) szája" ellen, kikészítik a családunkat, mert a lányaim még nem mentek férjhez, a "nemtörődés" nem segít, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy már megőrülök!

Van két lányom, az egyik orvos, jelenleg külföldön van egy olyan doktori kutatási ösztöndíjjal, amit magyar orvos eddig még nem kapott meg, óriási lehetőségekkel, egyebekben szép lány, mások is annak tartják, csinos, hosszúhajú, ad magára, magas, hosszúlábú jó alakú, kedves és barátságos.

A másik lányom szintén külföldön van egy kémiai kutatóintézetben, ő is hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a másik, mindkét lányom emberszerető, szociálisan érzékeny, és nagy eredményeik vannak.

Harminc körül járnak, és ez annak a mocskos kisvárosnak a szemében, ahol lakunk, mindez megbocsáthatatlan bűn!

Naponta kapom a megjegyzéseket, hogy "hát, csak nem sikerült nekik férjhezmenni" és "hát, idevezet ha egy lány túl okos, egyedül marad és vénlány lesz"!

Elegem van és most már tenni akarok valamit!

Sokat gürcöltünk a párommmal, hogy a két gyereknek megteremtsük a tanulásra valót, ők is dolgoztak nyaranta egyetem mellett!

Rendes lányok, nem ribik, mindenkivel tisztelettudóak!

És a város normális esetben büszke lehetne rájuk, mert nem sokan vitték ennyire, mint ők!

Én nem kívánom, hogy körbeugráljanak bennünket ezért, egyáltalán nem, de azt elvárnám, hogy ne nézzenek le bennünket!

Állandóan vegzálnak, a kollégák, mindenki, szinte minden héten kérdezik, hogy "mikor érkezik az unokád, van már esküvő, mikor lesz a lagzi" - nem szánnám őket felpofozni!

Ti mit tennétek a helyemben?

Ugyanis az, hogy "nem foglalkozom" velük, kicsit kevés, és már túllépték messze azt a határt, amikor nem kell velük foglalkozni, mert ez már sértő!

Kérlek, akinek van valami ötlete, írjon!

2014. febr. 15. 00:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Kerdezö. Falun nöttem fel, tudom milyenek az emberek.

A testverem es a felesege mar 15 eve hazasok, de gyereket nem nagyon szeretnenek.Ök inkabb utazgatnak, nagyon sok orszagba voltak mar.Mindenfele genhibas kvanak elmondtak mar a sogornömet, a tesomat meg magtalan b..inak.Ha ök is igy a szivükre vennek, hogy mit gondolnak masok roluk, mar lelki roncsok lennenek.

Ha kerdezösködnek, valaszolj mindig ugyanabban a hangnemben: Majd lesz esküvö es unoka, ha a lanyaim akarjak. Ha mindig ugyanazt mondod, egy idö utan megunjak.

2014. febr. 15. 09:04
 12/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! A környezeted egyrészt valószínűleg csak irigy rád és a lányaidra ezért próbálnak betalálni valahol, megbántani téged és őket. Tudod, ez a tipikus magyar mentalitás: dögöljön meg a szomszéd tehene. Másrészt az emberek nem igazán tudnak toleránsak lenni azokkal, akik nem felelnek meg a tipikus társadalmi elvárásoknak. Azt tanácsolom, hogy gondolj ki pár frappáns riposztot ezeknek az embereknek és legközelebb, ha beszólnak vágj vissza! Nem kell durvának vagy udvariatlannak lenni, de egy-két célzás arra, hogy semmi közük a lányaid magánéletéhez és jobb lenne ha azt vizslatnák, ami a saját családjukban történik, lehet hogy elhallgattatná őket.
2014. febr. 15. 11:32
 13/26 anonim ***** válasza:
30%
Na persze szánalmas vagyok és irigy... Így ismeretlenül is gratulálok! Csak az van, hogy a környezetedben TE vagy a szánalmas. Én nem vagyok téma a kisvárosunkban TE viszont igen..Ja persze az irigység....Semmi mocskolódás nem volt, de ha olyan válaszokat vársz csak, hogy mindenki hülye aki rosszat mond rólatok akkor jelezd és nem koptatják a billentyűt akiknek más véleménye van. Az egész kisvárosod irigy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na jó?
2014. febr. 15. 13:08
 14/26 anonim ***** válasza:

első vagyok.

szerintem is irigyek.

és hogy isteníti: szerintem, ha valakit azzal nyaggatnak folyton, hogy miért nem ment még férjhez, az teljesen független attól, hogy mit ért el az életben, és hogy mi a foglalkozása.

ez a mondat meg, hogy idevezet, ha egy lány túl okos....ilyet olyan mond, aki egyértelműen buta.

nekem sincs kapcsolatom, én is külföldön vagyok, szintén diplomás (nem orvos, csak angoltanár, semmi extra), s tőlem is kérdezik a szomszédok folyton, hogy nem mész még férjhez, ha otthon vagyok. nem, mert nincs kihez, és nem óhajtok megalkudni, mondjuk egy tök buta ember mellett (utoljára itteni barátaimmal ilyennel akartak összehozni, csak mert ő is egyedülálló volt, és én is).

az intelligens ember pont hogy nem arra hajt rá, hogy minél előbb férjhez menjen, s mindegy, hogy kihez.

na de tényleg, mégis, kinek, mi köze hozzá, hogy van-e férjük, gyerekük? hogy egyáltalán akarnak-e? élhetnének tartós kapcsolatban is, férj nélkül, gyerek nélkül, elmúlt már az a világ, ahol egy lánynak kötelező a család, mert egyedül nem tudott magáról gondoskodni.

pl. a kolléganőm 44 éves, 26 éve van a férjével, nincs gyerekük, és soha nem is akart. na és? nem tartozik senkire.

2014. febr. 15. 14:03
 15/26 anonim ***** válasza:
57%
Ne haragudj kérdező, de a stílusod valóban irritáló.
2014. febr. 15. 15:30
 16/26 anonim ***** válasza:

miért nem rendezed le annyival hogy másnak semmi köze a lányok magánéletéhez, foglalkozzon a saját dolgával?!

mondjuk nekem nehéz ebbe a helyzetbe beleképzelni magam, nagyvárosban nőttem fel, a szomszédaim többségének a nevét sem tudom. viszont vannak vidéki rokonaim, olyan igazi falusi prolik, akkor folyton azzal csesztetnek hogy ha már ilyen jól megvagyunk a párommal, akkor miért nem lesz esküvő? na, pont ezért max sátoros ünnepeken nézek feléjük.

2014. febr. 15. 16:04
 17/26 A kérdező kommentje:

Tisztelt 13. veszekedős válaszoló.

Hát persze hogy az vagy. Magadat árultad el.

Miért is zavar téged a másik sikere?

Miért nem lehet róla beszélni?

A témához miért is nem szóltál hozzá érthetően, megindokolva a nézőpontotdat?

Leszánalmasozol, másnak a szóvirágait idézgeted?

Nyilván nem vagy téma a kisvárosodban, hiszen nem vagy sikeres ember. Mondd csak, mi a végzettséged?

Ne gyere ide többet, nem hívtunk.

A kérdésre adott konkrét és bunkózástól mentes választ továbbra is elfogadom, de ezt a dobálódzást fejezd be, mert mindenkinek egyértelmű, hogy a magadfajták azok, akiknek nincs rendben az életük.

2014. febr. 15. 20:52
 18/26 A kérdező kommentje:
15. Irritáló a stílusom? A kérdésre ez a válaszod? Miért irritáló? Még ennyit se lehet mondani? Akkor mégis, hogy írjam körül a problémát?
2014. febr. 15. 20:53
 19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként, mindenkinek, aki biztat :-) végülis, hasonlók az én gondolataim is, de jó volt megerősítést kapni, hogy valóban nem velünk van a gond. És hogy valóban, a boldog és sikeres embert nem zavarja, ha más is iskeres, hanem örül neki.
2014. febr. 15. 20:56
 20/26 anonim ***** válasza:

Na jó utoljára.

-Hát persze hogy az vagy. Magadat árultad el.

Mivel is? Ismétlem azt sem tudom ki fia borja, mi a fenéért lennék rá irigy?

-Miért is zavar téged a másik sikere?

NEM zavar, sőt továbbmegyek nem érdekel.

-Miért nem lehet róla beszélni?

De lehet, csak valószínű mindenki unja a környezetetekben.

-A témához miért is nem szóltál hozzá érthetően, megindokolva a nézőpontotdat?

5-ös válasz elég egyértelmű szerintem.

-Leszánalmasozol, másnak a szóvirágait idézgeted?

????????

-Nyilván nem vagy téma a kisvárosodban, hiszen nem vagy sikeres ember. Mondd csak, mi a végzettséged?

Bútorasztalos vagyok, van egy kis vállalkozásom, három családfőt foglalkoztatok.

-Ne gyere ide többet, nem hívtunk.

Bocsánat, tisztel oldaltulajdonos....Ja mégsem vagy az, lehet hihetetlen de ez egy nyilvános fórum! Szóval...

-A kérdésre adott konkrét és bunkózástól mentes választ továbbra is elfogadom, de ezt a dobálódzást fejezd be, mert mindenkinek egyértelmű, hogy a magadfajták azok, akiknek nincs rendben az életük.

-Ez vicces kinek nincs rendben az élete, idézetek a KÉRDÉSEDBŐL.

"Úgy érzem, hogy már megőrülök! " Elegem van és most már tenni akarok valamit! " Állandóan vegzálnak, a kollégák, mindenki,"

Nem veszekszem senkivel, de megértem a szerinted irigy hálátlan városlakókat akiknek elegük van abból, hogy feszt nyomatod a rizsádat mekkora istennők a lányaid.

Na ennyi könyveld el, hogy irigy vagyok én is, legközelebb ha valaki mondja, hogy vénlányok lesznek a szuperwomenekből csapd szájba őket majd megtanulják a hálátlan piszkok.

2014. febr. 15. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!