Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Naivitás ellen mit lehet tenni?

Naivitás ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Nincs mit részletezni, minden butaságot elhiszek amit mondanak nekem. Már szívtam is belőle.. Hogy tehetnék ez ellen?
2013. dec. 30. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Az ember általában kinövi ezt. Általánosságban tapasztalattal, a gondolkodás fejlesztésével/fejlődésével leküzdhető ez a probléma.

Szóval ha fiatal vagy még, olyan 14-16 éves, akkor nem annyira gáz, ha már idősebb, akkor az már probléma szerintem. Próbáld a gondolkodásodat fejleszteni és elgondolkodni azon, amiket mondanak, hogy mennyire hihető, ha nem vagy járatos a témában, akkor utána nézni, ne dönts semmiben elhamarkodottan.

2013. dec. 30. 18:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Kinövöd,meg tapasztalás útján majd.
2013. dec. 30. 18:52
 3/4 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok.

de tényleg, minden hülyeségnek bedőlök..körülöttem meg néznek rám, hogy 'te ezt elhitted, ugye?!'

már kezd elegem lenni.

2013. dec. 30. 19:49
 4/4 anonim ***** válasza:

még az is hozzátartozik, hogy a többiek nagy része is elhiszi, csak esetleg nálad hamarabb veszi észre, hogy tévedett. Vagy csak inkább csendben marad és a "te ezt elhitted mi?" kérdésre azt mondják, hogy "dehogy".

Ha nagyon zavar, akkor csinálhatod, hogy minden információt megkérdőjelezel, akármilyen egyértelműnek is tűnik, de ez fárasztó, és lehet, hogy rosszabbul fogod érezni magad... mindig kétkedőnek...

Tényleg idővel fogsz ráérezni. Ugyanazoknak a dolgoknak már nem fogsz újra bedőlni. Ez legalább pozitív.

2013. dec. 30. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!