Hogyan kell beszélgetni egy olyan emberrel, aki annyira érzékeny, hogy minden 3. mondatomra megsértődik?
Van egy srác, akivel haverkodom, vagyis, Ő keres mindig, dumálunk facen, meg telefonon. És annyira érzékeny a gyerek, hogy tényleg minden 3. mondatomra besértődik!
De nem beszélek vele úgy, egyáltalán! Ennyire érzékeny!
Beszéltünk a filmekről, zenéről, hogy ki mit szeret, melyik filmet, és mondtam, hogy nekem a kedvenc filmjeim a "XYZ" és kérdezem, hogy látta, tetszik neki? És mondja, hogy azt nem szereti, nem fogta meg, nem kötötte le, nem szereti azt a színészt.
Mindenben a rosszat emeli ki.
És mondtam neki, hogy "ja, nem szereted se a ... se a... és a ... se! Van egyáltalán film amit szeretsz?"
És erre besértődött!
Hogy megbántottam! Most ez annyira sértő? Nem bunkó hangnemben kérdeztem, teljesen úgy, mintha azt kérdeztem volna tőle, hogy "szia, hogy vagy?" így!
És ilyeneken kiakad! Minden ebszélgetésünkőn megsértődik valamin 1 mondaton!
Most az ilyennel hogy beszélgessek? Már nem merek megszólalni, nehogy bármivel is megbántsam!
És Ő keres mindig!
Ő túl érzékeny, te meg túl piszkálódó.
Az, hogy valamit nem szeret, még nem azt jelenti, hogy negatív személy.
Másrészt lerí rólad, hogy ő nem sokat jelent neked. Talán ezért nem vagy képes tekintettel lenni rá.
Ez a kérdés nekem sem esne jól. Szerintem tényleg kicsit bunkó.
Erre annyit reagálhatnál, hogy hát úgy tűnik filmek terén nem ugyan olyan az ízlésünk. Neked mi a kedvenc filmed? Melyik filmet nézted utoljára ami nagyon tetszett? Pl.
így már egyáltalán nem sértő
Nem :)
De azon igen, ha valaki sosem kérdezne, sosem érdeklődne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!