Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért képtelenek egyes emberek...

Miért képtelenek egyes emberek arra, hogy a mozgólépcső jobb oldalán álljanak, ha cipeltetni akarják a lusta hátsójukat? Az rossz nekik, ha más el tud menni mellettük?

Figyelt kérdés

És miért van az, hogy ha illedelmesen megkérek valakit, hogy legyen kedves engedjen el, akkor egyeseknek paraszt módjára vissza kell szólnia, hogy "méé olyan sietős vazze", meg hasonlók? Ez az átlag szellemi szint és a kultúra ebben az országban? Most komolyan?

De mondjátok meg, ha velem van a baj, hogy én nem akarok ott állni bambán! A 8-adik emeletre is gyalog megyek, nem lifttel, és 1-2 megállóért nem szállok fel buszra, metróra vagy villamosra, és nem gondolom, hogy egy ilyen kis mozgás bárkinek is megerőltető lenne 50 alatt, ha amúgy egészséges. De ha már az emberek 80%-a álldogálni akar, ezt elfogadom, de tényleg akkora bűn az, hogy én inkább haladnék?

2014. jan. 21. 10:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
31%
Igen én vagyok fontosabb magamnak,nem egy vadidegen ,ez van. Mivel a tolakodók vannak kevesen nekem kényelmesebb néha elengedni egyet egyet hetente mint állandóan kényelmetlenül jobbra állni. Ez van, ezt kell szeretni. Mitől magasabb rendű az ő tolakodáshoz való joga mint az én balra állási jogom? És mint írtam, ha megkér akkor elengedem ,szóval nem akadályozom csak 2 mp-ig,azt meg már csak kibírja a drága.
2014. jan. 21. 14:34
 22/34 anonim ***** válasza:
47%
miért pont a jobb oldalra????
2014. jan. 21. 16:16
 23/34 anonim ***** válasza:
74%
Például mert a világ nagy részén, AHOVÁ mész, ott az út jobb oldalán mész?!?! Mint vezetésnél!?!?
2014. jan. 21. 16:24
 24/34 anonim ***** válasza:
42%
Ez egy ilyen társadalom, én már nem is tudok reménykedni benne, hogy valaha is megtanulunk kulturáltan viselkedni. Én is végigsétálok a mozgólépcsőn, mert értelmetlennek tartom az álldogálást, és normális lépcső sajnos sehol nincs a metrónál, pedig én lennék az első, aki igénybe venné. Mindig azok teszik szóvá, hogy minek akar valaki menni a mozgólépcsőn, amikor az arra való, hogy álljunk rajta, akik mellett a kiterjedésük miatt nem lehet elférni. Gondolom, sokan a lépcső közepére vagy a bal oldalára váltottak bérletet. Ki van fizetve, oda állnak, ahova akarnak, mindenki más dögöljön meg.
2014. jan. 21. 23:19
 25/34 David82 ***** válasza:
53%

De ha metróval akar utazni, akkor csak mozgólépcsőn tud lejutni az állomásra. Ott nincsen lépcső, hogy megkerülhesse az embereket. Kivéve az 1-es metrót. Mert ott lépcsőn kell lemenni.

Egyébként tényleg zavaró egy kicsit, ha valaki tolakodik. Ha siet, induljon el hamarabb.

2014. febr. 8. 12:41
 26/34 anonim ***** válasza:
90%
Elárulom, hogy 3-as vonalán is vannak sima lépcsők, pl. Négliget, Nagyvárad tér.
2014. febr. 8. 15:48
 27/34 anonim ***** válasza:
29%
Azért induljon el valaki hamarabb, mert a sok bunkó elállja az utat? Etikus.
2014. márc. 17. 17:30
 28/34 anonim ***** válasza:
57%
Milyen utat áll el? Ez nem út ,hanem mozgólépcső!Szépen megállsz rajta és viteted magad, erre van kitalálva. És ha azon a két mp-en múlik a beérése valahová ,akkor bizony nem indult elég korán. Szépen beállsz a sorba mint a boltpénztárnál és ennyi. Vagy ott is furakodsz előre gondolom ,mert neked csak 2 söröd van és ezért szerinted jár az elsőbbség...ismerem az ilyeneket,akik mindig más kárán akarnak előnybe részesülni, aztán pampognak ,ha valaki nem tolerálja ezt.
2014. márc. 18. 16:54
 29/34 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom ennek mi köze van a sörhöz, na mindegy. Egyébként igenis sok múlhat rajta, ha valaki csak áll a mozgólépcsőn, mert pl. a Moszkva téren kb. 2 perc amíg fel/leér a mozgólépcső. Ez lehet, hogy nem tűnik soknak, de könnyen elképzelhető, hogy ha valaki gyaloglás helyett csak áll, akkor csak egy későbbi metrót ér el, és így elég sok késése következhet ebből, főleg, ha messzebbre megy, és át is akar szállni valahol.
2014. ápr. 12. 11:29
 30/34 anonim ***** válasza:
62%
Mozgólépcső az pont azért van, hogy felvigyen. Aki olyan nagyon okos, hogy lépcső helyett a mozgólépcsőn akar felmenni úgy hogy felsiet, szerintem azzal van a gond.
2014. szept. 26. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!