Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért képtelenek egyes emberek...

Miért képtelenek egyes emberek arra, hogy a mozgólépcső jobb oldalán álljanak, ha cipeltetni akarják a lusta hátsójukat? Az rossz nekik, ha más el tud menni mellettük?

Figyelt kérdés

És miért van az, hogy ha illedelmesen megkérek valakit, hogy legyen kedves engedjen el, akkor egyeseknek paraszt módjára vissza kell szólnia, hogy "méé olyan sietős vazze", meg hasonlók? Ez az átlag szellemi szint és a kultúra ebben az országban? Most komolyan?

De mondjátok meg, ha velem van a baj, hogy én nem akarok ott állni bambán! A 8-adik emeletre is gyalog megyek, nem lifttel, és 1-2 megállóért nem szállok fel buszra, metróra vagy villamosra, és nem gondolom, hogy egy ilyen kis mozgás bárkinek is megerőltető lenne 50 alatt, ha amúgy egészséges. De ha már az emberek 80%-a álldogálni akar, ezt elfogadom, de tényleg akkora bűn az, hogy én inkább haladnék?

2014. jan. 21. 10:55
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. jan. 21. 12:01
 12/34 anonim ***** válasza:
61%

11:28

Mert te ugye nem vagy ősbunkó, főleg, hogy egyből idiótázol, pedig én nem sértegettelek. Nézz már tükörbe ember!

De idiótázz nyugodtan. Engem nem zavar, főleg hogy ezzel magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt!

te biztos belehalsz, ha meg kell állni a metróba lefelé vezető mozgólépcsőn. vigyázz, nehogy szívinfarktust kapj a nagy rohanásba.

2014. jan. 21. 12:17
 13/34 anonim ***** válasza:
94%
Nincs rá szabály hová álljanak!Úgy állnak ahogy kényelmes. Én balkezes vagyok,ezért mindig balra állok,de ha majd jössz tolakodni, megígérem,nem szólok be :D
2014. jan. 21. 12:20
 14/34 A kérdező kommentje:
De van rá szabály. Igaz, már csak íratlan, de egy időben ki volt ragasztva a reklámok helyére, hogy jobbra tarts, és legyél szíves engedd el a mögötted jövőt. Elég sokan kultúráltan be is tartják, ha megnézed.
2014. jan. 21. 12:47
 15/34 anonim ***** válasza:
72%
Tehát nincs rá szabály. Amikor volt kiírás az is csak ajánlás volt ,nem szabály. Azért állnak többen jobbra mert több a jobbkezes.
2014. jan. 21. 12:57
 16/34 A kérdező kommentje:

Attól függ, mit tekintesz szabálynak. Iratlan szabály van rá. Nem fog megbüntetni a rendőr, ha nem követed, csak látni fogják rajtad az emberek, milyen szinten állsz.

Arra is íratlan szabály van csak, hogy előbb engeded leszállni az embereket a buszról, és csak utána szállsz fel rá. Vagy hogy átadod a helyedet annak, aki idős, gyerekkel van, vagy látod rajta, hogy nehezen áll meg a lábán. Az sincs törvényben rögzítve, hogy ha valaki megkérdezi tőled, hogy mennyi az idő, akkor válaszolj neki. Ez egyfajta kultúráltság része.

És hidd el, nem azért áll jobb oldalra az emberek nagy része, mert jobbkezesek, hanem mert ismerik ezt az iratlan szabályt.

2014. jan. 21. 13:15
 17/34 anonim ***** válasza:
63%

Az is íratlan szabály ,hogy nem tolakodunk a mozgólépcsőn. Szép is lenne ha mindenki véleményére adnék,arra adok aki megérdemli és számomra fontos,nem fogok mindenki nyűgjéhez alkalmazkodni a saját káromra,ezzel az erővel én is mondhatnám ,hogy te alkalmazkodj hozzám és kérj meg hogy álljak arrébb.Arrébb fogok állni.

Nem vagy se rokkant se terhes ha annyira tudsz rohanni,szóval nem vagy hátrányos helyzetű akinek kijár az elsőbbség .Ha időre kell odaérni akkor előbb kell elindulni,nem tolakodni kell. Amúgy mennyi embert kérdeztél meg miért áll jobb oldalon,hogy biztos vagy benne hogy nem a jobbkezesség miatt?

2014. jan. 21. 13:28
 18/34 anonim ***** válasza:
55%

Én mondjuk úgy emlékszem, hogy láttam már piktogramokon hogy jobbra állj a lépcsőn.

De érdekes, ha a marihuána legalizálásáról van szó akkor mindenki jön a nyugattal, de kulturált közlekedési szokásokat nem vagyunk képesek eltanulni.

Ehelyett inkább csinálunk feleslegesen problémákat, és ahelyett hogy egy lépést tennénk jobbra, ami tényleg 1 kib..szott lépés, inkább csak azért is a bal oldalon maradunk, és jön az "alkalmazkodjon a másik" hozzáállás. Ha ilyen apróságoknál képesek lennénk megtenni, minthogy EGY LÉPÉST teszünk jobbra, máris egy kulturáltabb ország képét mutatnánk.

2014. jan. 21. 13:46
 19/34 anonim ***** válasza:
44%
Amíg nem büntetendő én balra fogok állni,mert így kényelmes. A mozgólépcső nem a szaladgálásról szól ,szépen állva kell maradni. Nekem ne mondja meg senki hová álljak nem vagyok az alattvalója se a beosztottja,ugyanúgy megvettem a jegyet mint a tolakodó! Nyugati ország meg soha nem leszünk,aki ere vágyik az elmehet oda, a határ nyitott.
2014. jan. 21. 13:59
 20/34 anonim ***** válasza:
75%

"Nekem ne mondja meg senki hová álljak nem vagyok az alattvalója se a beosztottja,ugyanúgy megvettem a jegyet mint a tolakodó!"

Na igen...erről a hozzáállásról beszélek, hogy mindenki azzal jön ÉNÉNÉNÉNÉN...és rögtön átmegyünk állatias szintbe, mint a kutyák akik a területüket jelölgetik. És úgy mellékesen, ha mindenki képes lenne jobbra állni, akkor a másiknak sem kellene tolakodni. De végül is, ha valakinek ennyi öröme van az életben hogy a másikat gátolja még egy ilyen apróságban is,akkor örüljön neki.

2014. jan. 21. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!