Miért nem köszön sok ember nekem? Ha nem köszönnek soha
visza mikor köszönök, ne is próbáljak most már
köszönni nekik?
Figyelt kérdés
Utálnának engem, vagy miért? Nem hiszem, mert nem is ismernek! Olyan emberek, akikkel egy szót nem váltottam eddig. Pl osztálytársaim, köszönök nekik, rám néznek így a szemük sarkából, és semmi... Meg egy "hmmm" sem hangzik el!
Nekem azt mondták, hogy bármennyire is utálsz valakit, azért köszöni illene.
De most már kezd elegem lenni, hogy köszönök nekik, és van, hogy fel se néznek, nyomkodják a telefonjukat... Komolyan mintha nem történt volna semmi!
Miért?
Ne is köszönjek az ilyeneknek többé? Nincs értelme?
Ahogy érzed. Ha téged zavar, amikor mem köszönnek vissza, ha ilyenkor leforrázottnak érzed magad, sétrésnek éled meg, akkor többet ne köszönj nekik előre, csak vissza. Ha viszont úgy érzed, hogy a te jómodorod felülírja az ő tahóságukat, tehát ragaszkodsz hozzá, hogy disznók között is úriember maradj, lepereg rólad, ha nincs válasz, akkor köszöngess csak nyugodtan, értelme nincs, de legalább te jólnevelten viselkedtél, önmagadért.
2013. nov. 30. 06:56
2/16 anonim válasza:
Mert Magyarországon nem divat ez a nagy köszönősdi. Ez az egész "köszönjünk minden élő-élettelen dolognak" hülyeség az USA-ból jött, pusztuljanak is ott ahol vannak, szóval itthon eddig sem kellett feltétlen köszönni mindenkinek, ezután sem kell majd. Nálunk, ha a munkahelyeden pl. nem köszönsz a teremben mind a 26 embernek, akkor levágják, hogy dolgod van. Mivel ez az usánkában elképzelhetetlen, ezért ott ugyan ebből az okból kifolyólag például bunkónak tartanának. Szerintem a legjobb a német modell, ami szerint köszönni kell a családnak/rangosabb munkatársaknak/jó ismerősöknek/barátoknak (tehát mindenkinek, akivel valmilyen formában függelmi viszonyban vagy), és ennyi.
2013. nov. 30. 07:42
3/16 A kérdező kommentje:
Ők osztálytársak, nem holmi vadidegenek! Az év 10 hónapjában látjuk egymást...
2013. nov. 30. 07:59
4/16 anonim válasza:
Látom, muszáj valahogy összehangolódnom a szellemi szinteddel, kérdező.
Ők nem utálnak téged, hanem 99%-os valószínűséggel pont $zarnak bele, hogy köszönsz-e nekik, vagy sem. Ez itthon normális, elfogadott dolog, ha azt akarod, hogy még a kerítésfa is "Mr. dákoslukkoló"-nak nevezzen és megemelje a kalapját, akkor irány az USA.
2013. nov. 30. 08:21
5/16 anonim válasza:
Ezentúl ne köszönj nekik, semmi értelme. Nálunk a házban is van rengeteg lakó, akikkel szinte naponta találkozunk és köszönünk, nem köszönnek vissza, az ilyeneknek többet nem köszönök. Úgy látszik ők valamilyen felsőbbrendű lénynek tartják magukat.
2013. nov. 30. 08:50
6/16 anonim válasza:
biztos nagy karriered lehet az osztalyban, ezzel meg megjobban elasod magad...bar nm tom h van e ezalatt, sztem te elhalgatsz elolunk vmit.
aki nm annyira ismeros, annak se koszonnek 2 nel tbb x, utanna soha.
2013. nov. 30. 09:36
7/16 anonim válasza:
Én ilyenkor mindig hangosabban megjegyzem, hogy hallja, hogy "Ne aggódj, majd visszaköszönök magamnak!". Onnantól kezdve persze én sem köszönök nekik, de legalább észreveszik magukat.
2013. nov. 30. 10:02
8/16 anonim válasza:
főiskolán egyik csoporttársam remek dolgot talált ki erre: van egy srác, aki nagyon nagyra van magával, sose köszön senkinek, erre csoporttársam fogta magát, odament hozzá, kezet fogott vele, bemutatkozott és köszönt neki, onnantól fogva nagyképű srác köszön neki, mikor találkoznak :D
2013. nov. 30. 10:25
9/16 anonim válasza:
Azért nem köszönnek, mert kultúrálatlanok és neveletlenek. Egyébként minden osztálytársad ezt csinálja? Mással is csinálják?
2013. nov. 30. 10:53
10/16 A kérdező kommentje:
Így azoknak köszönnek, akik a barátaik, barátnőik, de a többieknek se nagyon.
Szóval nem velem van bajuk.
A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy ha köszönök x emebernek 1x-2x-3x és akkor sincs semmi vissza köszönés, akkor hagyjam a fenébe?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!