Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzek így?

Miért érzek így?

Figyelt kérdés

Egy elég tehetős család egyetlen fia vagyok 16 éves.

Nekem őszintén már nem tetszik hogy mindenem megvan

Kisvárosban élünk látom milyen szegénységben élnek emberek és engem bánt hogy amig én drága holmikban járok addig ők örülnek ha a mindennapit előtudják teremteni.

Az osztályomban is van nagy szegénységben élő srác odaadtam neki a kinőtt cipőimet és azt láttam hogy ..mintha még sose kapott volna ilyet ajándékot.

Olyan szívesen segítenék minden szegénységben élő emberen gyereken.

Lehet hogy szívesebben élnék egy ekis házban egyszereűen szegényebben de nekem nem tetszik ez a gazdagság mikor egy csomó gyerek éhezik szakadt ruhákban jár annyira rosszul esik.

Ezen tudok változtatni?

16/F

2013. nov. 10. 22:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szervusz!

A szüleid hogy állnak a kérdéshez? Mert ha ők nem érzik magukban a késztetést a segítésre, lehet, hogy rossz néven vennék, ha te kezdenél el az ő pénzükből adakozni. Beszélgethetsz velük erről, de mindenképp kedvesen, nem követelőzve. Akinek sok van, annak nagyon nehéz lelkileg beleegyezni abba, hogy adakozzon másoknak, ha eddig nem tette.

Amit te magad tehetsz, ha azt kéred a szüleidtől pl. születésnapodra, karácsonyra, hogy amit az ajándékodra költenének, azt adják inkább egy szegényeket segítő alapítványnak. Mindenképpen nézz utána, hogy melyik alapítvány hogy gazdálkodik, mert annak érdemes adni, aki a leghatékonyabban használja fel a pénzt, és nem pedig a saját működési költségét, igazgatóját, alkalmazottjait fizeti belőle.

A harmadik dolog, amit tehetsz, az az, hogy kihasználod a lehetőségeidet, nagyon szorgalmasan tanulsz, hogy felnőtt korodban sokat keress, és abból adakozhass. Ha a szüleidet nem tudod egy kicsit se bevonni, ez az egyetlen út.

2013. nov. 10. 23:38
 12/12 anonim ***** válasza:

szedd össze a kinőtt ruháidat és vidd el egy vöröskeresztbe, nagycsaládos, vagy védőnő vagy a suliba kért meg a gyermekvédelmist h adja oda olyannak akinek kellene

ugyan így járhatsz el a megunt játékokkal

nemsoká itt a mikulás

vegyél egy csomó miki csokit és osztogasd el a piacon a gyerekeken

esetleg be is öltözhetsz :-)

sőt ha van olyan csaj akit kedvelsz akár megkérheted h legyen krampusz :-)

2013. nov. 11. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!